Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 20 november 2008

Socialist Chavez is een doodgewone Kapitalist

Kreeg gisterenavond een mail van een lezer van het blog opgestuurd. Het krantenbericht is van vandaag en het gaat over Zuid-Amerika en over de leiders van de verschillende landen. Er staat enorm veel in en ik zou met gemak verschillende artikelen kunnen maken van het artikel, we kunnen ook rustig stellen dat het artikel vrij groot is..
Het is een must voor de Spaanstalige en er worden veel dingen aangehaald.

Het vertelt ook iets over de bedragen wat wordt uitgegeven om er verzorgt uit te zien voor de presidenten van Zuid-Amerika. Ook de bedragen van Chavez werden even vermeld wat de man besteed per jaar aan kleding en reisjes. Een tijdje geleden had ik al zoiets geplaatst, maar de bedragen zijn zo hoog en Chavez predikt steeds maar weer dat iedereen sociaal moet wezen en een zeer gevleugelde uitspraak van Chavez is wel "Y ser rico es malo" (rijk zijn is slecht), dus we zullen even opnoemen wat de man gewoon per jaar uitgeeft. Dit als geheugensteuntje voor wat de man predikt maar zelf niet nakomt. De man is dus gewoon een categorische leugenaar en geeft alleen maar het socialisme/communisme (lees armoede) weg voor de bevolking, zelf is het een grote kapitalist. Je hoort me niet zeggen dat hij een twee persoons rood dekbedovertrek in tweeën moet knippen om twee pakjes te maken en daarmee op tournee moet. Alhoewel hij wordt steeds dikker en straks zit het zelfs "body-fit". Natuurlijk moet hij als president van een natie er goed uitzien. Of dat steeds in een rood tuinpakje moet is dan ook maar de vraag.

Chavez koopt kostuums van zesduizend dollar per stuk. Per jaar geeft de man "honderdzestig duizend dollar uit aan kleding van zijn begroting.
Hij betaalt met gemak voor een hotelkamer 3.500 dollar per jaar.
Zo'n 6.000.000,-- dollar besteed de man jaarlijks aan zijn reisjes.
Aan reclame geeft de man 24 miljoen dollar per jaar uit, 4.2 miljoen aan auto's en 2 miljoen aan "polls". Er zijn dus flinke verdieners aanwezig die deze polls uitbrengen. We kunnen gerust stellen dat deze polls vrijwel identiek zijn en vermoedelijk gekopieerd zijn van jaren geleden.
Een verassing zit er nooit in en Chavez scoort altijd goed. Zelfs vlak voor 2 december gaven de polls van Chavez aan dat de overwinning een kat in het bakkie was. Van grote verassingen houdt Chavez niet.

Het salaris wat Chavez goed vind voor Ramirez, president van de PDVSA bedraagt 37.000 dollar per maand. ehh.... aangevuld met een socialistische winstdeling en bonussen die oplopen tot een klein kapitalistisch vermogen van 777.000 dollar.
Laten we niet vergeten de koffertjes met geld die aan C. Kirchner werden overhandigd.
We praten over het geld van de Venezolaan die onder andere door deze dingen gewoon over de balk gegooid wordt.
Als ik alles moet opschrijven van tien jaar Chavez dan heb ik toch wel een typiste nodig.
Het is maar een gedeelte wat Chavez uit en weggeeft.

Wat er niet instaat is dat de familie Chavez momenteel grootgrondbezitters zijn in de staat Barinas en dat het overeenkomt met de oppervlakte van "Luxemburg". En we weten dat "Don" Chavez uit een familie kwam die niet meer had dan een kleihut met wat kippen en wat schapen.

We mogen gerust zeggen dat Chavez als kapitalistische grootverdiener geen cent geeft om de bevolking, ondanks zijn oeverloos gezwets. De vele beloftes die hij doet en de leugens die hij verspreidt. Vermoed dat het een soort gewoontegedrag is geworden en waar volgens mij Chavez nu zelf ook in gelooft. Want anders hou je dat niet vol om het steeds maar te roepen.

Het artikel, hier te vinden, met andere zeer opmerkelijke punten.

groet
Alpha

Blogarchief