Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 22 november 2008

Vierentwintig uur voor opening stembureaus

Het is een wonder dat deze computer nog werkt en ik denk dat ik heel snel moet zijn, want er komt een geluid uit of er een hovercraft onder het bureau staat. Dit gaat nooit goed met dat ding!!!

Even heel kort dan maar!
Nog maar één dag voordat de stembureaus opengaan en de burgers van Venezuela kunnen kenbaar maken of ze nog meer van hetzelfde willen of een verandering. Het wordt een keuze van nog dieper wegzakken in het moeras van narigheid of een begin van wederopbouw. Al zal tien jaar afbraak niet snel weggepoetst worden en zeker niet met nog 4 jaar Chavez als president. Het zal toch nog een moeilijke tijd worden, laten we maar zo zeggen "we moeten roeien met de riemen die we hebben".

Een triomf van Chavez zou betekenen dat we straks gewoon een referendum krijgen in 2009 en dat referendum zal in het teken staan van Chavez en de keuze om hem te kiezen als president voor het leven.
Er is dan waarschijnlijk geen weg terug voor Venezuela of het wordt een bloedige keuze wanneer ze dan toch van dictator Chavez af willen. In feite ligt het heel simpel, nu voor de weg van de geleidelijkheid kiezen, naar een normale democratie, of de weg van de pijn met als gevolg een wrede oplossing in de toekomst.

Mijn hoop vestig ik op de geleidelijke weg en dat zou tevens betekenen dat het volk eindelijk eens wakker wordt. Natuurlijk is Venezuela er dan nog niet, Chavez zal van alles proberen om van de oppositie af te komen. Hoe hij dat gaat doen is niet te voorspellen, wie weet er nu wel wat een macht-verslaafde doet en denkt. Het brein van de man is al zo verstoord door de prozak en de cocapasta, neem zijn narcistische, egoïstische en psychische psyche erbij en je praat over een menselijke bom.
Toch zal een verlies hem aan het denken zetten en ook bij de legerleiding. Wie weet is het een sein voor het leger om Chavez in een ander daglicht te zien.

Laten we maar niet te ver vooruit lopen op de dingen die misschien wel of niet gebeuren, ondanks dat ik bijna zeker weet hoe hij gaat reageren.

Mijn wens is dat de verkiezingen gewoon perfect verlopen, zonder leger en tanks, gewelddadigheden van chavista's (ondanks de oproep van Chavez om de straten te bezetten) en zonder fraude en met een flinke winst voor de oppositie.

Het is vandaag even het laatste artikel. Ik ga uiteraard de verkiezingen volgen op zondag en doe dit niet alleen, maar in het gezelschap van Venezolanen en volgens goed gebruik met whisky. De zondag zal voor mij ook in het teken staan van nervositeit. Ik hier in Nederland en mijn gezin in het kolkende Venezuela.

Een ieder een prettig weekend toegewenst en laten we hopen op een goed resultaat.

Alpha

Blogarchief