Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 9 november 2008

Wordt Alpha "Persona Non Grata"!!

Het gaat er niet makkelijker op worden om een blog te onderhouden. Voor een blogger in Venezuela die een meer democratische kijk heeft dan het dictatoriale bewind van Chavez, wordt het toch wel beangstigend.
Alle prachtige woorden van Chavez ten spijt over vrijheid van meningsuiting en dat er geen politieke gevangen zijn in Venezuela en dat het een democratisch land is, met recht op vrije meningsuiting. (Zie de "Caracas Nine" over politieke gevangenen)
De "waarheid" van dit regime wordt toch wel heel snel de grond in geboord met het laatste besluit die de gemeenteraad heeft genomen van Valencia. Tja.... en laat dit nu precies de stad zijn waar deze blogger woont.

De gemeente raad van Valencia heeft een nogal drastisch besluit genomen om iedereen die niet achter de revolutie staat van Chavez en kritiek laat horen per direct "Persona Non Grata" te verklaren.
Oswaldo Di Lorenzo, voorzitter van het stadsbestuur zei dit: "Elke schrijver of journalist die in negatieve zin tegen Hugo Chavez en zijn revolutie schrijft, zal uitgeroepen worden tot persona non grata.

Dat de man niet geheel spoort en ook ergens in deze revolutie van Chavez flinke schade heeft opgelopen in zijn toch al bekrompen denkwijze omtrent "vrije meningsuiting" blijkt uit het volgende. Oswaldo Di Lorenzo verklaarde ook dat hij "geen vijand is van vrije meningsuiting"???
Maar dat het noodzakelijk is om journalisten en schrijvers die geen respect hebben om vlak voor de verkiezingen zich negatief uitlaten over de PSUV en andere overheidsinstellingen om deze personen het land uit te wijzen en dat deze personen met naam en toenaam worden genoemd.

Chavista's zijn nu niet bepaald mijn favoriete personen, maar het wordt erger als ze een bestuurlijke functie uitoefenen. De grondwet is voor hun niets meer dan een dom geschrift en deze wordt dan ook herhaaldelijk aan de kant geschoven. Door censuur op te leggen op vrije ideeën en meningsuitingen, schenden de rojo rojitos de grondwet.

Nu zal het voorlopig voor mij als redelijke kleine blogger nog wel meevallen. Het zal wel anders worden wanneer Free Opinion Venezuela een Blog Award wint. Dan zal er misschien anders gekeken worden.

Groet
Alpha

Blogarchief