Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 18 december 2008

Bolivar is van de chavistas

Door omstandigheden moest ik een paar dagen verstek laten gaan om te schrijven en binnenkort moet ik wederom een paar dagen weg.

Er is echt wel enorm veel nieuws in Venezuela geweest de laatste tijd en één van de laatste uitspraken van Chavez wil ik even aanhalen.
We weten allemaal dat er een idioot was die een paar schoenen gooide naar het hoofd van G. Bush. Nu is Bush niet echt mijn vriendje en eigenlijk is het gewoon één van de slechtste presidenten die Amerika ooit heeft gehad. Maar om nu direct met maatje 42 te gaan gooien is toch wel iets van de absurde. Het getuigd van barbaarsheid en het stilstaan van de evolutie in die gebieden. Praten zit er niet in bij die gasten. Nu had de man alleen zijn schoenen om mee te gooien. maar met schoenen kan je meer doen. Vraag maar eens aan de "Shoebomber" die wilde een heel vliegtuig naar beneden halen.
Bush had dus geluk dat er geen bommen in zaten!!
De "schoenengooier" is wel opgepakt en krijgt waarschijnlijk twee jaar cel.

Onmiddellijk moest Chavez de man prijzen als een "held" en bood hem aan om in Venezuela te wonen. Bij mij kwam de gedachte binnen dat de man meer een lafaard was. Wie gaat er nu op een persconferentie met schoenen smijten? Maar Chavez zag dat allemaal anders de man is een held riep hij. Nou vooruit dan maar we geven Chavez voor een keertje gelijk. Hij had geen schoenen meer aan en ik promoveer de man dus ook, als een "held op sokken".

De man wordt ook door de media als held gepresenteerd en op straat waren er betogingen om de man vrij te krijgen.
Ik wel eens willen zien als deze journalist een paar schoenen naar het hoofd zou smijten van bv. de president van Iran. Nu krijgt de man twee jaar gevangenis straf. Denk dat hij nooit dezelfde straf zou krijgen en waarschijnlijk zou de man onthoofd worden als hij dit bij de president zou doen.

Het brengt mij direct op wat er nog meer gebeurd is de laatste dagen en voor mij zit er een vergelijkbaar patroon in. Er waren wat chavistas boos geworden op studenten en deze werden door deze betaalde rojos afgetuigd.
De studenten waren zowel in Caracas als in Valencia een eerbetoon aan het houden voor Simon Bolivar die 178 jaar geleden overleden was.
Er werden bloemen neergelegd en er werden spreuken en gezegdes van Bolivar gesproken.

De chavistas denken dat Bolivar nu een gemeengoed is geworden van de 21ste eeuwse revolutie en Chavez is de 'reïncarnatie' van Bolivar, dus dan kan er geen anti chavista bloemetje gelegd worden, laat staan dat ze de man gaan herdenken en zelfs zijn geschreven woorden opzeggen
Misschien moeten we het woord chavistas maar vervangen door fascistas, want daar gaat het wel op lijken.
Overigens zijn er in verschillende "verloren" staten papieren gevonden die aantonen dat er chavistas op de loonstroken staan die in feite in de gevangenis horen, zoals leden van "23 Enero" en andere uitwassen die wel te porren zijn voor een knokpartij of om deze uit te lokken.
Er zal de aankomende weken gerust meer te lezen zijn over deze corrupte praktijken, die chavista goeverneurs en burgemeesters hebben toegepast. Het is dus ook direct duidelijk waarom er zoveel geplunderd was in rijks-overheidsgebouwen. Verniel wat mogelijk is en neem zoveel mogelijk mee, moet het credo zijn geweest om alles proberen te verbergen.
Helaas werken corrupte "ambtenaren" anders, die namen eerst de motors, auto's, computers, meubilair etc..mee. De hoge ambtenaren waren vergeten geld uit te loven voor dossiers!

Blogarchief