Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 28 december 2008

Carabobo de gevaarlijkste staat van Venezuela

Een collega blogger "Kepler" houdt de statistieken bij van iedere moord in de staat van Carabobo. Dit mede doordat Kepler uit de stad Valencia komt.
Het ligt hem na aan het hart dat zijn stad en staat en natuurlijk ook zijn land zo enorm aan het wegzakken is door het chavismo beleid.

Hij heeft twee blogs eentje in het Engels en eentje in het Spaans.
Beide blogs heb ik staan in de rechtersectie van dit blog.

Aangezien de criminaliteit werkelijk ongelooflijke vormen aanneemt heb ik een gedeelte van zijn blog over de moorden van het afgelopen jaar even gekopieerd.

Murders in Carabobo 2008:

January 170
February 147
March 176
April 140
May 190
June 133
July 149
August 165
September 160
October 182
November 187
And December will be much higher than 220, we can bet on it.
It is 1799 so far, so it will be over 2 thousand murders for 2008 in Carabobo only (actually I assume there will be a bit over 2040 murders).
With a population around 2,2 million people, Carabobo's murder rate will be over 90 people per 100.000 inhabitants.

Ook geeft Kepler een goede link naar wikipedia en over hoe het staat met moorden in de wereld.
Het lezen van wikipedia en zijn artikel over de moorden in Carabobo moet toch iets zijn om je intens zorgen te maken over Venezuela.

groet
Alpha

Ps. Bij deze wil ik Kepler bedanken voor zijn inzet om alles zo nauwkeurig bij te houden.
Bezoek zijn pagina en laat een comment achter.

Blogarchief