Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 3 december 2008

Chavez; "de bevolking wil het referendum"

H. Chavez wil, zoals hij onlangs bekend heeft gemaakt, een referendum houden met als hoofddoel om steeds herkozen te worden als president. Nu wil de man dit referendum snel houden en het liefst al deze maand.
Het is begrijpelijk dat hij dit nu zo snel mogelijk wil doen. Ook Chavez ziet momenteel ijsberen over de weg lopen rond zijn paleis Miraflores in warm Caracas. M.a.w. hij begrijpt ook dat als de olieprijs de weg naar beneden blijft volgen er grote problemen komen. Ik zal de man een handje helpen door te zeggen dat hij grote problemen krijgt in 2009 en het zal zo'n beetje eind februari zijn als de problemen voor hem 1 voor 1 zich langzaam gaan opstapelen. Chavez heeft een olieprijs nodig die in drie maanden op zo'n 110 dollar gaat staan om verschillende problemen het hoofd te bieden. Ik kan Chavez ook wel verklappen dat dit niet gaat gebeuren. De prijs van de olie zal niet met 70 dollar een vat omhoog gaan.
Chavez kan het zich dus niet veroorloven om het referendum ergens in juli 2009 te houden. De nederlaag die hij dan te slikken krijgt zal enorm wezen.
Onze prozac verslinder wordt nerveus en hij staat erop dat er voor eind februari het referendum moet worden gehouden.
Nu zijn er wat problemen uit een onverwachtte hoek gekomen voor Chavez. Ik was er zelf ook verbaast over met wat ik las. Het CNE liet weten uit monde van rector Vicente Diaz van het nationale kiesraad dat Chavez geen referendum kan houden, omdat hij in 2007 al een referendum heeft laten houden en dat een nieuwe tegen de grondwet indruist. De grondwet verbied dit gewoon.
Chavez met nog drie prozakjes tussen de tanden liet weten dat de man een woordvoerder was van de oppositie en dat hij beter kan stoppen met zijn functie.
Hij maakte hierna nog wat losse opmerkingen en dat we nu moeten beginnen met de strijd die al begonnen is.

Maar Chavez is Chavez niet als toch nog een kans ziet om het over een andere boeg te gooien. Hij trekt zijn registers open en komt met deze wel heel aparte bewering, H. Chavez zegt dat niet hijzelf om het referendum heeft gevraagd, maar de bevolking??? Waar hij dit vandaan heeft gehaald is mij echt onduidelijk, maar het zijn toch echt zijn woorden.
Clip:
Hij gaat verder dat als de bevolking een referendum aanvraagt dit gewoon kan. Ik kan niet zo snel terugvinden of dit mogelijk is, maar het lijkt me logisch. Alleen het onlogische is, hoe weet Chavez dit zo snel. Want laten we eerlijk zijn hij heeft een gevoelige nederlaag geleden met de verkiezingen op 23 november. Er is ook cijfermateriaal aanwezig dat zo'n 63% van de gehele bevolking niet meer voor Chavez is.

Om het nog aardiger te maken vandaag in de krant dat 65,9 procent geen referendum wilt.
We kunnen dus gerust zeggen dat niet de bevolking een referendum wilt hebben, maar dat H. Chavez voor de zoveelste keer zijn eigen volk bedriegt. De man is bezeten van macht en gaat steeds verder om dit te behouden.

Om te laten zien dat hij een president is die alleen maar leugens verkondigt een clip waarin hij toch wel heel duidelijk zegt dat 2013 voor hem meer dan genoeg is.


Meer hoeven we hier toch niet aan toe te voegen denk ik zo.

Groet
Alpha

Blogarchief