Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 31 december 2008

Chavez en de wondere wereld in een begroting

Het was niet echt de bedoeling om vandaag nog iets te schrijven, maar de volledige waanzin van de Cadena van gisterenavond daar kom ik niet onderuit.

Chavez maakte onder andere bekend dat de weg van de Satelliet "de Simon Bolivar" is de weg voor Venezuela. Of we daar nu blij mee moeten zijn valt sterkt te betwijfelen!!
Misschien valt het mee, maar voorlopig hoor je alleen verhalen dat de satelliet niet echt voor 100% werkt. De Chinezen willen niet veel kwijt over de satelliet maar hier een engels stukje over de "ster" van Venezuela. Chavez vertelde ook nog dat het gat tussen rijk en arm stukken kleiner is geworden. Dat is logisch als je Cuba wilt implementeren in Venezuela, dan is er alleen nog maar armoede. Je trekt de rijken gelijk met de armen en er is geen verschil meer en je creëert hiermee een nieuw visie op wie rijk is en arm.

En dan wel de topper in zijn toespraak, Chavez gaat 100 miljard dollar uitgeven in 4 jaar om de sociale economie te ontwikkelen. Het is voor mij een raadsel waar de man het geld vandaan gaat halen.
Het Asamblea Nacional (AN) heeft onlangs de begroting goedgekeurd voor 2009 en de olieprijs is gezet op 60 Dollar een vat. Momenteel schommelt de prijs voor een vat Venezolaanse olie rond de 30 dollar. Dus in de begroting zit al een gat van 50%!! Voor wat betreft andere inkomsten uit de binnenlandse economie dit is maar 6 miljard dollar per jaar, 93% zijn de inkomsten die komen uit de olie.
Om het nog duidelijker te maken, Venezuela heeft een prijs nodig van rond de 75 dollar een vat. dit voor de ontwikkeling van nieuwe olievelden, onderhoud en om de kooplust en omkooplust van Chavez in andere landen op peil te houden.
En dan ben ik relatief gezien nog gunstig voor Chavez, economen en analysten gaan voor Venezuela uit dat de prijs moet staan op 85 tot 100 dollar een vat.
Maar wat doet het ertoe als je niet eens een begroting kan opmaken voor 2009 en vanaf dag 1 al moet inleveren.
En dan nu het vrijmaken van 100 miljard dollar voor een oppepper van de socialistische economie, of wat Chavez hier dan mee mag bedoelen. Na tien jaar Chavez is Venezuela verder verwijderd van enige economische groei dan ooit in de geschiedenis. Alles heeft de man laten afhangen van de olie. Na tien jaar kan Venezuela niet eens voorzien in hun eigen voedsel.

Ik rangschik dit dan ook maar direct onder de noemer list en bedrog. Dit om straks het referendum te winnen. Denk niet dat de mensen in de sloppenwijken weten hoe Venezuela er financieel voor staat en ze horen op de TV in een cadena dat Chavez een weerzinwekkend bedrag reserveert voor de economie. En dat is wat ze willen horen. Ook zien ze de ministers als zeehonden hun vlerken tegen elkaar aanslaan, dus het zal allemaal wel goed zijn.

groet
Alpha

Blogarchief