Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 4 december 2008

Chavez, zijn effect met opruiende taal en M. Silva

Een tijdje geleden stond er in de krant dat er zo'n 45.000 a 50.000 Spanjaarden wonende in Venezuela zich bedreigd voelde door chavista's. Het is niet de gehele Spaanse bevolking die dit uitsprak, maar het blijft toch wel een aardige grote groep. Het komt gewoon door het a-sociale gedrag van Chavez als hij met een cadena weer eens iets roept over Spanjaarden die in Venezuela het land beroofden en dat Bolivar de Spanjaarden het land heeft uitgegooid. Dit gaat dan in de naam van de revolutie en de 21ste eeuwse revolutie van Chavez. Bolivar is zo geliefd en iedereen leert op school de histori van Bolivar en de Spanjaarden. Dat de Spanjaarden vroeger geen last hadden van de Venezolaan, maar nu wel van chavista's, onderstreept toch wel het gedrag van deze rojo rojitos en ook hoe Chavez zijn invloed uitoefent op zijn achterban.
Het is de harde kern chavista's die zich wel wil lenen voor zulke diensten als Chavez weer eens wat zegt om populair over te komen. Chavez heeft zich nu weer laten ontvallen dat er veel fascisten zijn onder de Venezolaanse middenklasse en met name de van origine Spaanse en Italiaanse middenklasse.
Prompt gaan de chavista's in de aanval in de Spaanse en Italiaanse colonies. Chavez roept mijns inziens dus op tot racisme. Laten we niet vergeten dat Venezuela altijd een land van immigratie was, momenteel is het een land van emigratie. Er is wel een uitzondering de Cubanen blijven binnenkomen.

Het is niet het enigste bewijs dat Chavez zijn chavista's ophitst en dat ze er dan op uit trekken om onlusten te veroorzaken.

We hebben het al gezien met Henrique Capriles Radonski, de nieuwe gouverneur van Miranda. Dat chavista's opgeroepen door Chavez een demonstratie mars hielden, waardoor Radonski niet geïnstalleerd kon worden als gouverneur.

Aankomende zaterdag is de inhuldiging van Ledezma, de nieuwe burgemeester van Caracas en vandaag gingen de chavista's al in een demonstratie door Caracas. Het thema van de demonstratie was "Waarschuwing tegen het Fascisme". Chavez bestempelde een aantal dagen geleden de nieuwe burgemeester, Ledezma als een gevaar en zelfs als leider in een coup tegen hem.
We zullen morgen wel zien of er geen rare dingen gebeuren bij de inhuldiging van Ledezma.
Maar deze dingen zijn toch te absurd voor woorden. Chavez hoort als president het volk bij elkaar te brengen, maar de twee kampen worden verder en verder uit elkaar geduwd.

Ook M. Silva heeft geknoeid met "authentieke" opnames. In zijn show "La Hojilla" kwam deze payaso op 11 september met een vermeende coup op de proppen. Ik had toen al het vermoeden dat het niet klopte (zie eerder geschreven artikel met clip)
Nu staat dezelfde M. Silva opnieuw voor schut met zijn vervalsde geluidsband. Er is wat tekst vervangen en gemonteerd. El Payaso had er nooit op gerekend dat ooit de orginele band te voorschijn zou komen. Zijn tape was immers het orgineel, maar nu blijkt dat hij deze van het internet heeft afgeplukt. Dit is door M. Silva bevestigd in een telefoon gesprek.
Maar voorlopig zitten de vermeende "coup" plegers nog wel vast. Het is een zege voor de mensheid dat M. Silva geen gouverneur is geworden van Carabobo, wie weet wat hij met zijn macht allemaal had uitgevreten.

laten we nog maar even 1 keertje lachen om die man. Laten we deze clip maar noemen op weg naar de verkiezingen van 23 november.


Groet
Alpha

Blogarchief