Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 26 december 2008

Gewapende bendeleiders op "payroll" ex burgemeester J. Barreto

De uitslag van de laatste verkiezingen gehouden op 23 november is meer dan een verassing geweest voor het Chavismo. We hebben allemaal de plunderingen kunnen zien of gelezen door chavista's die in de rijksgebouwen werden gepleegd.
Gelukkig is niet alles geplunderd door deze criminelen. Buiten de enorme schade die ze hebben aangericht en het geld wat verdwenen is, zijn er toch nog documenten boven tafel gekomen die aantonen met wat voor criminelen het stadsbestuur regeerde. De chavista's hadden nooit geloofd in een verlies van de belangrijkste zetel als algeheel Burgemeester (Alcalde Major) van Caracas, waardoor er belangrijke documenten over het hoofd zijn gezien, of zijn vergeten te vernietigen.

Het verlies van dit burgemeesterschap probeert Chavez enigszins te vergoelijken door het burgemeesterschap van "libertador" kleine gemeente in Caracas en gewonnen door chavismo, te veranderen in "Burgemeester van Caracas"!!

Juan Barreto (chavista) "hoofd" Burgemeester van Caracas is nu opgevolgd door Antonio Ledezma (oppositie) en er zijn wel wat belangrijke feiten te vermelden.
(zie eerdere artikelen op dit blog, eind november en begin december hoe de chavista's probeerde alles te verhinderen om het ambt op te laten nemen door de nieuwe burgemeesters van Caracas).

Juan Barreto had in zijn ambtsperiode zo'n 9000 "speciale" agenten in dienst genomen waaronder ook gewapende chavista's, waaronder verschillende als tijdelijk. De Spaanse link hier en de Engelse hier
Deze speciale brigade werd ingezet om als aanvoerders per motor de aanhangers te escorteren.

Nu zijn er zo'n 4000 man niet opgekomen voor hun "dienst" toen A. Ledezma zijn ambt opnam.
Wel wordt er een onderzoek gestart naar alle 9000 man die waren ingehuurd door Barreto.

Verschillende "speciale" agenten hebben een directe connectie met de bende "23 Enero".
J. Barreto haalde de leiders van Tupamaro urban guerrilla organisatie binnen na zijn winst in 2004 om ze te belasten met de taak van de politie. De Tupamaro's zijn een groot aantal van gewapende chavista's groeperingen in de wijk "23 Enero"!! De wijk is een achterbuurt ten westen van Miraflores.

Direct na hun aanstelling begonnen zij zich te profileren in de straten van Caracas gewapend op hun motor zonder kentekenplaten.
Tja eens een crimineel altijd een crimineel er zijn nu ook 310 motors zoek die behoren aan de gemeente Caracas!!

Een onderzoek heeft uitgewezen (vlak voor de verandering van het bestuur) dat verschillende "gunmen" (50 man) zich ophielden in het Phelps gebouw dicht bij het stadhuis van Barreto.
(Note: Phelps is de familienaam en eigenaar van RCTV. En we weten allemaal dat Chavez alles heeft ingepikt van RCTV, zou alleen niet met zekerheid kunnen zeggen dat dit gebouw gebruikt werd door RCTV)

Gedurende de ambtstermijn van Barreto hielden vele motorrijders zich op zittend op hun blauwe Yamaha's (gelijkend op die van de PM = Policia Metropolitan) gewapend en soms met politie insignes voor het gebouw.

Ook is er bekend geworden dat de corruptie onder de politie enorm was en wat nog meer frustrerender is dat verschillende "agenten" overvallen en zelfs moorden gepleegd hebben.

Afgelopen maandag is er door Richard White, tweede man achter Ledezma een persconferentie gegeven waar bekend gemaakt werd dat tijdens het ambtstermijn van Bareto 10 miljoen dollar aan gemeente geld is verdwenen.

Natuurlijk komen er direct allerlei vragen naar boven drijven bij mij.
We hebben het nu over 1 welliswaar grote stad waar het bestuur is veranderd. Maar ben wel nieuwsgierig hoe de situatie in andere steden is en waar het jammer genoeg ook zo blijft.
En hoe moet je de criminaliteit terugdringen als het hoofd van een stad een crimineel is?
Het is ook te begrijpen dat als een criminele bende zo nadrukkelijk aanwezig is dat de burger heel veel moed moet hebben om toch tegen Chavez te stemmen.

Misschien geeft het ook de burger in het land de moed met een volgende verkiezing om de Caraqueños te volgen om op de oppositie te stemmen voor een normale regering.

groet
Alpha

Blogarchief