Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 8 december 2008

Isla Margarite getroffen door hevige regenval

Ik had ook het artikel kunnen noemen "Rampen vallen niet te plannen, voorbereidingen wel!"

We hebben onlangs een enorme regenval gezien in Caracas en wat de desastreuze gevolgen kunnen zijn van een enorme hoeveelheid water wat ineens naar beneden komt. Helaas is dit wederom het geval geweest maar nu op Isla Margarita.

Clip Margarita met wateroverlastMeer dan 75% van het eiland Isla Margarita is aangetast door de hevige regenval. Minimaal 8000 mensen hebben overlast gehad en wellicht hebben zij het nog steeds wat deze hevige regenval heeft veroorzaakt.
Wegen, auto's en huizen zijn weggespoeld door de hevige regen. Dorpjes stonden onder water en ik heb gelukkig nog niet gelezen dat er doden zijn gevallen.
De meeste regen en/of wateroverlast was in Arismendi, Diaz, Mariño, Tugores, Maneiro en Antolín del Campo.

Natuurlijk zijn dergelijke stormen niet te voorspellen, maar ben er van overtuigt dat er niets is gedaan in de afgelopen jaren om ook maar enigszins voorbereid te zijn op zo'n storm.
De regering Chavez doet namelijk helemaal niets om riolen, afwateringen, wegen enz.. enz.. om deze te verbeteren. Geld had Chavez genoeg om verbeteringen aan te brengen, maar liever gaf de man het weg aan andere landen om te laten zien wat zijn 21ste eeuwse socialisme inhoud. En dus propaganda om hetzelfde te doen wat hij predikt. Ook het leger werd heerlijk uitgerust met allerlei nieuw speelgoed en wat te denken van zijn laaste speeltje de "Bolivar"sateliet.

Over dat laatste kan ik zeggen dat er grote problemen zijn met de satelliet en waarschijnlijk is de Chinese makelij van dat ding niet zo geweldig. In het begin waren er al problemen om de satelliet op de juiste hoogte te krijgen. Hij schommelde maar een beetje door de ruimte, bereikte absurde hoogtes en na veel Chinees zweet kwam hij op de juiste plek neer. Nu zijn er andere problemen met dat ding en ik denk niet dat Chavez een kwitantie heeft dat hij de satelliet mag ruilen voor een werkend exemplaar, of dat er een geld terug garantie is gegeven.

Het was beter geweest als de man eens geld stopte in onderhoud en voorbereidingen zou treffen voor eventuele rampen. Nu staat er een wazig sterretje aan de horizon van Ecuador en niet eens in Venezuela van 430 miljoen dollar.

groet
Alpha

Blogarchief