Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 23 december 2008

Maduro toch beter geschikt als buschauffeur in fabeltjesland

Het mag geen betoog hebben dat ik weinig op heb met deze regering. De leugens en fabels die dit regime aan de dag leggen kennen gewoon geen grenzen. Zonder enige kennis spuien ze de grootste onzin uit over de bevolking.

Voor Maduro, minister van Buitenlandse Zaken, blijkt wel weer dat de man niet meer kennis bezit dan een uienring. Zelfs zijn eigen rojo website's bekijkt de man niet eens.
En ergens moet deze oud buschauffeur wel beter weten, maar ja omhoog geschoten omdat de man trouwde met Cilia Flores, presidente van het Asamblea Nacional gaf hem niet direct ook meer verstand. Eigenlijk verbaast het me niet omdat soort soort zoekt.


Maduro komt met een betoog dat meer dan 50% van de stemmers die in het buitenland leven, voor het referendum is van Chavez. Dit heeft betrekking met het voorstel om Chavez tot president voor het leven te maken, dus steeds herverkiesbaar.

Je hoeft niet direct heel slim te zijn om hier wat vraagtekens bij te plaatsen. Venezolanen die in het buitenland leven zijn voor een presidentschap van Chavez voor het leven. Waarom zijn deze Venezolanen vertrokken en leven ze niet in Venezuela?

We gaan even terug naar 2004 en we zien dat cijfers niet liegen dit in tegenstelling met Maduro.
Bij het bekijken van deze staats website zien we dat 59.0958 % stemde voor een dikke "NO".

Wanneer we 2006 nemen zien we dat er een miserabele 24.47 % stemde voor Chavez en dat M. Rosales 75,37 % van de stemmen kreeg. Zie CNE website met de uitslagen van de stemmen overzee.

Ik denk dat alleen Maduro kan uitleggen hoe Chavez in twee jaar, terwijl er toch steeds meer weerstand is, ineens aan meer dan 50% van de stemmen zou krijgen.
De interpretatie van officiële cijfers is duidelijk niet besteed aan Maduro.
Natuurlijk begrijp ik de beweegredenen wel van deze leugenaar. Wanneer je inprent bij de bevolking dat Chavez meer stemmen krijgt vanuit het buitenland, valt ook de fraude straks minder op. Iedereen gelooft dan in een winst van Chavez.

Het bedrog is alvast begonnen en zal zeker niet stoppen tot na het referendum.

groet
Alpha

Met dank aan Daniel voor dit artikel
.

Blogarchief