Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 23 december 2008

Nieuwe regeling Cadivi en vermoedelijke devaluatie van de Bolivar Fuerte

De ingreep die de Cadivi wil doen voor volgend jaar met betrekking tot het gebruik van de creditkaart en internet bestedingen zal er toch wel voor zorgen dat minder mensen op vakantie kunnen gaan naar het buitenland. De Cadivi is het enige orgaan die er voor kan zorgen dat je als Venezolaan aan een buitenlandse valuta kan komen. Wel moeten er allerlei papieren overlegd worden om je bestedingen te verklaren. De Cadivi verstrekt de dollar tegen 2.150 ten opzichte van de Bolivar. Het is een policy die nu al tien jaar bestaat onder het regime van Chavez.

Nu is het mogelijk om 5000 dollar op je creditkaart te storten en 500 dollar per maand op te nemen van de kaart en er is 400 dollar beschikbaar om te besteden via internet.

Ik kan niet zeggen dat de oude regeling al een geweldig iets was, maar er zijn mogelijkheden om de creditkaart in één keer leeg te trekken en er zijn mogelijkheden om dit in gedeeltes van je kaart te halen zonder in de problemen te komen. Hierdoor konden gezinnen toch nog op vakantie gaan zonder in een hongersnood te komen. Ik geef het je anders te doen om op vakantie 500 dollar per maand uit te geven met een gezin van 4 personen.
Op zich is het bovenstaande al een overtreding van mensenrechten. De regering houdt geen rekening met de vrijheid die mensen willen hebben. Zij bepalen hoeveel en wat je mag uitgeven in het buitenland.
Vandaar dat er dus een levendige handel is in Dollars en Euro's. De bevolking wil gewoon toch dat doen wat ze willen.

Maar nu met de nieuwe regeling die 2000 Dollar, 200 dollar cash en 200 dollar te besteden op het internet is werkelijk een blamage van de eerste orde. Op deze website een video clip over de nieuwe regeling.
Het gaat gewoon tegen het verstand en logisch denken in. Een gezin kan nooit met zo'n klein beetje dollars op vakantie gaan. Het gevolg is dat de nieuwe regeling van de Cadivi, mijn inziens de zwarte handel in Dollars en Euro's alleen maar zal doen toenemen.

Ook worden de geruchte dat de Bolivar Fuerte gedevalueerd zal worden steeds sterker. Dus zo sterk is de BsFuerte dus niet.
Zonder economie buiten de olie, die trouwens ook al niet meer genoeg opbrengt met de wereldwijde crisis, komt Chavez in 2009 echt wel in de problemen. Het zal een revolutie van de armoede worden met zijn beleid. De laatste cijfers geven aan dat de inkomsten per jaar van de olie nu 89 miljard dollar bedragen en van niet olie inkomsten is 6 miljard. Dat betekend dat 93% de inkomsten zijn van de olie.

groet
Alpha

Blogarchief