Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 31 december 2008

Officieel Cadivi verlaagt de dollars voor reizen

Vandaag heeft de Gazette nummer 39089 gepubliceerd dat de Cadivi het reisgeld in dollars drastisch heeft verlaagd.

En wat belangrijk is het gaat al op 1 januari 2009 in.
Nu vind ik het hele quotum van het dollar gedoe al iets om op te schieten en compleet tegen alle vrijheid in van wat je als mens hoort te hebben.
Tevens geeft het ook weer dat dit regime gewoon doet waar het zin in heeft. Wederom beperkingen aan de bevolking opleggen.

Dit zijn de nieuwe quota's. Tussen haakjes wat het was.

CUPOS DE DIVISAS EN DOLARES

Cupo ANUAL (Tarjetas de crédito): 2500 US $ (antes eran 5000 US $)

Retiro MENSUAL de efectivo (en Cajeros automáticos): 250 US $ (antes eran 500 US $)

Retiro ANUAL de efectivo (para viajeros): 500 US $ (antes eran 600 US $)

Cupo ANUAL de compras por Internet: 400 US $ (se mantiene igual)

Tevens is er een nieuwe regeling bij gekomen. Stel dat je een creditcard wilt hebben dan wordt je kaart pas actief na 6 maanden, na aanvraag voor het buitenland met dollars. Het is dus zaak om daar rekening mee te houden.
Het wordt de Venezolaan wel moeilijk gemaakt om op vakantie te gaan. Wat kan je tegenwoordig als gezin in het buitenland nog doen van 2500 dollar. Drie weken Amerika met zijn viertjes zal meer uitdraaien op drie weken Central Park.

Voor wie deze nieuwe regeling van de Cadivi wil downloaden is hier de PDF.

groet
Alpha

Blogarchief