Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 23 december 2008

Onteigening Sambil in Caracas door Chavez

Chavez beveelt te stoppen met werk aan nieuwe Sambil in Caracas en wil deze onteigenen van de huidige eigenaars.

Chavez wil hebben dat het werk aan de nieuwe Sambil, gelegen in de wijk Candelaria direct stop gezet wordt. Dit omdat volgens hem de plek waar Sambil staat het verkeer zodanig zal ontregelen
en compleet zal vastlopen. Chavez ziet dat er op die plek liever een school komt of een universiteit en zelfs een ziekenhuis heeft hij geopperd. Net of dat geen extra verkeer oplevert.

De eigenaren van Sambil hebben juist voor deze achterstandswijk gekozen, omdat het direct of indirect werk zou geven aan zo'n 3000 mensen. Dit volgens de website van Sambil.
Werk zou zeker kunnen helpen daar waar de werkeloosheid groot is.

Overigens zijn de plannen al ruim drie jaar geleden goedgekeurd en is er direct begonnen met de bouw van Sambil. Sambil ligt op steenworp afstand van zijn Miraflores en dus drie jaar geleden was het ook wel bekend bij hem.

Voor Chavez bestaat privé bezit gewoon weg niet meer. Steeds vaker laat de man zien waar het toe in staat is. Het onvermogen van deze regering om iets te presteren wordt steeds duidelijker. Het is veel makkelijker om iets wat is neergezet te onteigenen.
Zelf kan deze rojo rojito bende niets anders dan afpakken wat niet van hun is. Het is dus niet vreemd dat buitenlandse investeerders afhaken en Venezuela gewoon overslaan om iets te beginnen.

Groet
Alpha

Blogarchief