Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 28 december 2008

Pico y Plata is illegaal in de ogen van het chavismo

We konden een paar dagen geleden lezen dat Capriles Radosnki met een plan "Pico Y Plata" kwam wat in moet gaan in februari. Pico y Plata is plat vertaald piek en kenteken. Het houdt in dat er gedurende de spits alleen een bepaald nummerbord (voorbeeld: even of oneven) zich in de spits mag bevinden. Tevens kwam hij met een voorstel om voor een beter systeem te komen voor de vuilnis ophaaldienst en om een nieuwe stortplaats te creëren.
Dit komt de gezondheid van de inwoners van Caracas alleen maar ten goede. Ook wordt er dan eindelijk een begin gemaakt om de enorme chaos van het verkeer tegen te gaan. Nu staan de chauffeurs zo'n 24 uur per week in de file in de stad Caracas.

Maar........ het lijkt erop dat deze regering geen enkele verbetering wil toelaten voor de bevolking.
Of misschien beter gezegd als het niet uit hun koker komt dan is het illegaal. Vermoedelijk te dom om zelf iets te bedenken komen ze dan direct met een statement dat er advocaten moeten worden ingehuurd om de bedenkers van dit illegale plan te beschermen.
Zo'n bodemloze idioot is dus de minister van infrastructuur Diosdado Cabello. Hij blaast direct hoog van de toren door te verklaren in een persconferentie dat het plan illegaal is en onconstitutioneel en dat het plan ook nog gebruikt gaat worden tegen het aankomende reform van Chavez.

Laat ik deze man nu eens vertellen dat het hele reform tegen alle wetten indruist.
1. Er mag geen reform gehouden worden binnen twee jaar, dus december 2009 mag het weer volgens de grondwet. zie artikel 193 van de grondwet.
2. Er is al voor gestemd! zie artikel 9 van de grondwet.
3. artikel 64 van de grondwet zegt dat een ieder die 18 jaar wordt mag stemmen. Dus als er een datum bekend is geworden voor een referendum krijgen ze 30 dagen de tijd om zich te laten registreren. Nu worden door deze illegale actie 332.109 nieuwe kiezers uitgesloten.
Kijk dat Diosdado........ dat is pas illegaal en niet om de chaos in de stad Caracas te bestrijden.

Ook valt Diosdado nog even Yon Goicoechea aan over Sambil Candelaria.
Dit vanwege het feit dat Yon Goicoechea bekend heeft gemaakt dat , Freddy Bernal en Diosdado Cabello ten tijde van hun burgemeesterschap het fiat hebben gegeven voor de bouw van Sambil.
Het kan gewoon niet dat het Chavismo ook maar 1 verkeerd besluit heeft genomen vanwaar Diosdado nu Yon aanvalt. Het blijft een mistroostig zooitje dit rojo regime.

groet
Alpha

Blogarchief