Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 10 december 2008

PROVEA; Chavez schiet ernstig tekort op vele gebieden

In tien jaar Chavez kunnen we vaststellen dat hij op verschillende gebieden meer dan ernstig tekort geschoten heeft.

Leden van Provea (Programa Venezolano de Educación-Acción en Derechos Humanos) hebben dit tijdens de Ateneo de Caracas in het twintigste jaarverslag van de organisatie op de fundamentele garanties in het land bekend gemaakt.

Het blijkt, na tien jaar Chavez, dat de gezondheidszorg nog steeds in een crisis zit en in feite slechter is geworden.
Dat blijkt uit het feit dat er een heropleving is van ziektes die beschouwd waren als uitgeroeid.

Het niet halen van de doelstellingen omtrent het bouwen van nieuwe huizen.
Sinds 1999 tot heden in 2008 heeft de regering van Chavez bijna 260.000 huizen gebouwd. Het tekort aan huizen, volgens het ministerie van huizen en wonen, is nu opgelopen tot 1.9 miljoen.

Het hoge aantal moorden in het land.
Deze is gerekend vanaf begin 2008 tot september en uitgekomen op 10.606 moorden. Dat is per maand bijna 1.326 moorden. (Volgens hun cijfers als we deze even mogen doortrekken komen we op 15.909 moorden voor dit jaar. Het mag dan wel speculatief zijn maar er komt toch wel een heel onbehoorlijk hoog getal aan moorden uitrollen.)
Het aantal moorden vergeleken met vorig jaar komt volgens de organisatie ook 11% hoger uit. Hierbij is ook berekend het aantal moorden in de gevangenissen, 390 moorden. Tevens is in hun studie opgenomen het aantal doden die gevallen zijn door inzet van de politie, 247 doden en dat is 70 meer dan vorig jaar.

Dit is wat er op de 20ste jaarvergadering bekend is gemaakt. Intussen zijn er nieuwe cijfers bekend geworden en kan hier bekeken worden en wat de invloed is geweest op het besluit van Chavez om het aan te pakken. Invloed jazeker, want het aantal moorden liep drastisch omhoog in de gevangenissen.

In hun studie kwam ook nog even plan Securidad Caracas ter sprake. Er wordt beweerd dat door de doeltreffendheid van dat plan 15.000 vermeende misdadigers zijn opgepakt. Dit aantal wordt direct in twijfel genomen, omdat de totale bevolking in de gevangenissen 25.000 man bedraagt. De resultaten van dat plan zijn gewoon onbetrouwbaar.

Ik heb wel eens gezegd dat er door het hele land elke dag wel hier of daar een demonstratie is. Meestal gaat het dan om het niet uitbetalen van salarissen, van zowel politie, medici, brandweer, militairen en noem maar op. En de demonstraties tegen de belabberde situaties in ziekenhuizen, het onderhoud van wat je maar kan bedenken, er is altijd wel iets.
Het is voor het eerst dat ik een getal zie die aangeeft hoeveel demonstraties/protesten er per jaar gehouden worden. Vermoedelijk komt het doordat er nog nooit zoveel demonstraties zijn gehouden in de regeerperiode van Chavez. Voor dit jaar zijn er tot nu toe 1.763 geteld!!! Dat komt neer op 5 demonstraties/protesten per dag!!!

En dan hebben we nog het recht van een vrije meningsuiting. Er zijn 181 gevallen van slachtoffers gemeld en dat is een stijging van 31.18% vergeleken met 2007.

Ook gaf de organisatie een uiting van bezorgdheid uit over de toegang van informatie die de overheid steeds meer afschermt.

Tja.... dat is Chavismo, er duiken altijd belemmeringen op omdat ze niet willen dat er ook maar iets negatiefs uitlekt.


groet
Alpha

Blogarchief