Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 28 december 2008

Valencia, Metro medewerkers worden opgeleid in Cuba, maar Cuba heeft geen Metro

Hoe ongelooflijk maar waar. De metro medewerkers van Valencia gaan op een cursus naar Cuba om hun training te perfectioneren. De cursus bestaat uit 9 modules om straks super getraind met alle kennis terug te komen uit Cuba. De gehele cursus gaat ettelijke weken in beslag nemen. Er komt onder meer aan bod het onderhoud, het herstellen van rails, de veiligheid etz..

Er is alleen een klein probleempje, Cuba heeft geen Metro!!
De gehele operatie van dit ongelooflijke feit gaat bijna een half miljoen Dollar kosten. ($ 484,530.40).

Het lijkt mij dat je makkelijker en stukken voordeliger het personeel kan trainen in Valencia of in Caracas. En het grote voordeel is dat er een Metro is!!

Misschien dat Chavez binnenkort wel duikspecialisten gaat sturen voor een super training in de sahara. Busschauffeurs die hun certificaat gaan halen met afrijden op de atlantische oceaan.
Alles kan je nu wel zo'n beetje verwachten van die man.

Ik wil jullie niet onthouden hoe een Italiaanse filmploeg naar Venezuela kwam om de revolutie van Chavez in een filmverslag vast te leggen. Na een korte periode kwamen de filmmakers erachter dat het niet zo is zoals Chavez het naar buiten brengt. Ontgoocheld over de “la Revolución Bonita” is de film dus iets anders geworden dan waarvoor ze in feite kwamen.
Op deze link staan in het artikel ook nog eens wat linken. De film breekt record aantal bezoekers en komt in aanmerking voor verschillende awards.

Dan hebben we nog het nieuws waar ik dus helemaal niets van begrijp. Of Chavez is werkelijk zo dom als een cocablad of hij leeft in zijn eigen fantasie wereld. We hebben onlangs gezien dat Chavez de Sambil heeft onteigend en nu komt de man met het verhaaltje dat hij met de Privé sector huizen wil gaan bouwen. Ten eerste de man heeft 10 jaar de kans gehad om huizen te bouwen met een "booming" olieprijs. In de tien jaar heeft de man nu zo'n 750 miljard dollar mogen ontvangen. Het tekort is nu zo'n 2 miljoen huizen in Venezuela. Hij nationaliseert om het gewoon even vers en kort te houden Sambil Candelaria en dan nu samenwerken met de privé sector om huizen te bouwen. Overigens komt Chavez als vergoeilijking voor het nationaliseren van Sambil dat hij nog niet 1 maand op de hoogt was van het nieuwe gebouw. Het ligt nota bene bij hem op de hoek van Miraflores. Wanneer de man nu eens wat minder reist en wat minder voor de TV zijn snoet laat zien, dan zou hij wat meer op de hoogte zijn. Niet dat het er dan beter op wordt, maar het zou wel schelen als de man zo'n 20 uur minder op de tv was in de week.
Ik ben overigens werkelijk nieuwsgierig welke ondernemer hier nog intrapt om met de man samen huizen te gaan bouwen.


groet
Alpha

Blogarchief