Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 31 maart 2008

De macht van Chavez stort in

De verkiezingen komen eraan, duurt nog even tot november, maar je ziet, voelt en hoort dat dit belangrijk wordt. Zal proberen om zo weinig mogelijk getallen te noemen, soms verstoort dit.
War is er nu zo belangrijk aan deze verkiezingen. Er worden gouverneurs en burgemeesters gekozen. Nu zijn er maar een paar van deze plekken weggelegd voor de oppositie in het hele land.
Bijna alles is in handen van Chavez. Hierdoor kon hij vrijwel in elke staat, stad, dorp zijn zin doordrukken. En Chavez nam ook dankbaar gebruik van deze unieke mogelijkheid.
Zoals het er momenteel nu voorstaat is er zo'n 60-40 verhouding voor de oppositie volgens verschillende poll's. hierbij rekening gehouden met een 70-30 uitslag voor de oppositie en een duidelijk verdraaide poll van chavista's waar 64- 36 verhouding uitkwam voor Chavez. 30% werd even voor het gemak opgeteld en meegerekend in die poll voor Chavez.
Ik sluit zeker niet uit dat Chavez een nog grotere nederlaag tegemoet gaat dan een 60-40 verhouding. Maar dit even daar gelaten.
Het houdt dus in dat als er gouverneurs en burgemeesters worden gekozen dat daar op de meeste plaatsen een niet Chavez kandidaat terecht komt. Vanuit hier kan dus verder gewerkt worden om de verkiezingen in 2009 te winnen. En deze worden dan interessant omdat deze gaat voor het Nationaal Assemblee. Hier worden de wetten gemaakt, hier worden de kandidaten aangewezen voor rechters en de Hoge Raad. Momenteel is 100% chavista, dus als er een nieuwe wet wordt verzonnen door Chavez, krijgt deze de goedkeuring. Als er een rechtszaak is die gewonnen moet worden door Chavez geen probleem. Er is dus geen rechtssysteem op dit moment. De aanloop om dit te veranderen, dit onrecht, is dus de aankomende verkiezingen.
Het is even simpel uitgelegd, maar begrijpelijk denk ik. Het komt wellicht vreemd over dat dit kon gebeuren. De schuld is helemaal te wijten aan het wegblijven van de oppositie bij de vorige verkiezingen. Hierdoor kon chavez in 2004 de totale macht grijpen. Tsja en dan is het dus doorbijten en billenvlees kweken, proberen terug te komen en wachten.
Nu is het dus zover dat er een begin gemaakt kan worden om wat meer weerstand te geven aan de totale machtspositie die Chavez heeft. Vandaar ook dat er momenteel geen sprake van kan zijn voor een coup. Het Assemblee is de hoogste macht en de president is het visite kaartje van deze macht.

De krimpende macht van Chavez.
We hebben kunnen constateren dat hij macht aan het verliezen is. Het verloren reform op 2 december is daarvan het duidelijkste bewijs. Chavez laatste hoogte punt in kiezers vertrouwen duurde van 2004 t/m 2006.

Wat lag aan de basis van het verlies of beter gezegd het vertrouwen in Chavez.
De sluiting van RCTV was een flinke deuk en kort erop komt hij met zijn veranderde grondwet aan. En dat hij als dictator gekozen wilde hebben, dus absolute macht naar 1 persoon.
Dit was de eerste opzet naar het verlies. De dramatisch verlopen november maand gaf een extra zet voor het verval wat was ingezet.
In zo'n 6 maanden van 2006 lag de wereld van Chavez in puin met als gevolg het electorale verlies op 2 december.

Zijn campagne nu is hetzelfde als wat het vroeger was. Deze is oud en voorspelbaar, met diepte punten en enorm verlies in de polls. Minachting en wantrouwen groeit bij de bevolking en er zit geen trend in om dit te kunnen veranderen.

De schuld voor de bevolking van, stijgende prijzen, oplopende criminaliteit, problemen met het voedsel, problemen met de gezondheidsdiensten, zelfs het vuilnis wordt niet meer opgehaald, ligt bij Chavez. Logisch gevolg als je een persoonlijke regering, gemilitariseerde en gecentraliseerde regering hebt in de naam Chavez. Dus alle schuld krijgt Chavez.

Nog 4 jaar Chavez? Alles is mogelijk, maar denk persoonlijk niet dat dit nog 4 jaar duurt.
Het is natuurlijk koffiedik kijken maar alles op een rijtje gezet is de langste houdbaarheid van
Chavez in 2010 op. En dan is het al aardig en verrotte lang.

Groet
Alpha

zaterdag 29 maart 2008

Chavez melk Los Andes

Exact zo als het moest lopen is er weer eens iets genationaliseerd. Chavez neemt maar over en over en denkt dan dat de problemen zijn opgelost. Vorige week liet hij al iets los over nationaliseren van de Los Andes en nu met een Cadena op de TV liet hij blij merken dat hij een gezond bedrijf had overgenomen.

"los Andes", dit is ehhh... was een privé onderneming die echt goede melk produceerde. En allerlei vruchtendrankjes, zoals perensap, appelsap. In plaats van zelf een fabriek op te bouwen neemt hij goedlopende ondernemingen over. Maar wie kan Chavez nu eens vertellen dat je de productie niet kan verhogen door iets over te nemen wat al in je land aanwezig is. Maar goed volgens hem zijn nu de problemen opgelost met de melk. Een ieder die dit wil geloven is komt straks thuis van een koude kermis. Het is wel jammer dat het management is vervangen van het bedrijf!
Een grappige opmerking was wel dat hij de productie al verhoogd heeft van het bedrijf. De echte waarheid is dat "Los Andes" dit net gedaan had.
Er is nog steeds een probleem met de melkkoeien, waar er echt niet genoeg van zijn. Maar als dat probleem opgelost is zitten we dus met een overproductie op de boerderijen, want de fabriek kan niet meer aan. Hoe dan ook in het gunstigste geval met melkproductie loopt dit al vast.
Als we nu de normale procedure nemen die bekend is van deze regering. Dan loopt straks de productie terug, wegens slecht onderhoud, verkeerd management, corruptie en wie weet komen er straks wel allerlei schandalen los van ongezonde melk.
Zoals steeds met Chavez propt hij meer mensen in een bedrijf wat gezond is dus komt er steeds minder geld in het laatje voor eventuele innovatie.
Het einde van het liedje is dat een gezond bedrijf ophoudt te bestaan.
Chavez heeft in zijn 9 jaar nog nooit een gezond bedrijf neergezet. Alleen maar genationaliseerd en de gevolgen kunnen we zien met de voorbeelden van twee grote bedrijven, PDVSA van 3.2 miljoen barrels per dag in 1998 naar 2.3 miljoen in 2008.
CANTV, van 500 miljoen dollar winst naar nog niet de helft en er zijn momenteel problemen met verbindingen en dit is pas 1 jaar in handen van Chavez.
Natuurlijk zijn er nog een dozijn voorbeelden te noemen wat op een fiasco is uitgelopen.

Chavez had het ook nog over kippen, kippen en nog meer kippen, dat hebben we nog niet bereikt, maar dat komt ook! Vraag me af welk gezond bedrijf hij op het oog heeft.

En hij gaat huizen bouwen. Het is het jaar van de verkiezingen vergeet dit niet.

Clipje voor de Spaanstalige over de vruchtensapjes die het bedrijf Los Andes maakte. En nu onder Chavez. Tijdens dit clipje staat er een oude man op en zegt waarom er geen "Guayaba"(Guave) drankje word gemaakt. Chavez zegt dat is een goed idee, inplaats van appelsap gaan we Guayaba sap produceren. Waarom niet het is een kwestie van proberen zegt Chavez. En dat is hetzelfde als met ons brood, waarom moeten we buitenlands brood eten (er is een tekort aan meel, dus breidt hij er een verhaaltje aan vast). De Manzana (appel) is ook een idee geweest vanuit een ander land. Zo gaat hij nog even door met zijn vruchtendrankjes en beoordeel zelf maar.



groet
Alpha

vrijdag 28 maart 2008

De ziekenhuizen van Venezuela

Op het prikbord waar ik ook op reageer, hadden we het over de 6 baby's die gestorven zijn in Caracas omdat er geen personeel was om de bevallingen te doen.

Het ging niet veel later om de onhoudbare toestanden in de ziekenhuizen.
Om het duidelijk te maken hoe verschillende ziekenhuizen werken heb ik wat foto's van ziekenhuizen en over de meer dan ongewoon trieste situatie.

Het zijn foto's van drie ziekenhuizen in Caracas waar volgens Chavez niets aan mankeert. Denk niet ik er veel hoef bij uit te leggen en de foto's laten we nu spreken. Let wel drie verschillende ziekenhuizen, dus niet zomaar eentje die slecht bekend stond.

Klik voor vergroting, alle foto's hebben een titel/naam bij het klikken in de adresbalk.




































Persoonlijk vind ik dit meer dan genoeg, heb nog veel meer foto's over ziekenhuis vuil wat overal rondslingert, elektrische bedradingen die open en bloot liggen, Liften waar geen mens meer indurft etc.. etc..
Degene die durft te zeggen dat hier niets aan mankeert is stekeblind, of zo idioot dat je zo'n persoon moet opsluiten.
Chavez is dus zo een persoon die zegt dat de ziekenhuizen perfect werken.


Groet
Alpha

donderdag 27 maart 2008

De vrije pers onder druk door regering Venezuela

Het valt me iedere keer op dat supporters van Chavez kunnen vertellen dat het niet erg is als Globovision zijn deuren moet sluiten of wat er gebeurd is met RCTV.
Krijg regelmatig vragen over hoe het nu zit met de persvrijheid. En als ik dan zeg dat deze aan banden ligt, komen ze met eerder genoemd TV station en Universal aan zetten.
Ik zal nu proberen uit te leggen wat er veranderd is met de "democratie" van Chavez.

Buiten de Chavez revolutie is er ook een media revolutie, volgens Bisbal (professor van Media studie op de Katholieke Universiteit in Caracas).

De dag dat Chavez president werd van Venezuela was er van hem sprake dat hij niets zou veranderen. Er was toen 1 TV kanaal "VTV" een nieuws agentschap en een paar radio kanalen. Chavez vond dit meer dan genoeg.

Volgens Bisbal heeft de regering nu 6 nationale TV stations, meer dan een dozijn radio stations en minimaal 130 internet sites. Buiten dit heeft de regering controle op een twaalftal TV stations en 250 radio stations. Chavez kan deze gewoon alles opleggen met wat hij wil. Hij heeft het monopolie over de radio en televisie frequenties, dus als er een speech komt dan kan hij besluiten om alle frequenties te gebruiken (ps. dat doet hij dus ook) De cadena's die hij gegeven heeft vanaf 1999 is de 1000 uur al lang gepasseerd.

Het offensief van Chavez tegen de prive media begon eigenlijk in 2002. Verschillende TV kanalen gaven een kort support aan de coup. Hierna besloot Chavez om RCTV te sluiten en ze geen vergunning meer te geven voor uitzendingen.

Chavez heeft momenteel verschillende keren Globovision bedreigd met sluiten als deze niets doen aan de anti positie die zij innemen. Minister Andres Izarra van informatie liet deze week weten dat hij het niet eens is met deze maatregel. (opmerkelijk)

De regering heeft een nieuw bedrijf gecreëerd waar nu alles gedrukt kan worden. En ze zijn begonnen om miljoenen boeken te drukken. Het voormalige Venpress is gerenoveerd en heet nu Bolivarian Nieuws agentschap.

De twee toonaangevende kranten in Venezuela, El Universal en El Nacional zitten sterk in de hoek van de oppositie. Het tabloid "het laatste nieuws" en andere prive media zijn sympathiek voor deze regering, door de druk van deze regering, andere interesse of wat sommigen beweren ze worden gefinancierd door deze regering.


Izarra, beweert dat de oppositie media "media terrorisme" praktiseert. En dat doen ze op last van Washington. (Ze gaan ook allemaal hetzelfde zeggen, apart volk dat chavista-volk)

Izarra, verdedigd het controversionele programma La Hojilla van de zender VTV. Dit programma is een mix van persoonlijke attacks, ruwe gossips en informatie uit "gestolen" documenten.

Eduardo Bertoni een voormalig rapporteur van de Inter-American Commision van mensenrechten zegt dat La Hojilla een uitstekend voorbeeld is van het gebruik van overheidsmiddelen voor de overheid propaganda.
Bertoni beschrijft het officiële beleid van de media als "volstrekt hypocriet''.

Globovision mag niet meer aanwezig zijn met persconferenties in Miraflores en op het ministerie van buitenlandse zaken. Ook wordt er aangegeven "apart" of ze mogen komen ja of nee als er in het land of waar dan ook iets is.
Veelvuldig worden de journalisten "ruw" weggestuurd van oppositie bladen.
Ook bedreigingen tegen journalisten is iets wat steeds vaker voorkomt. En dan hebben we het niet over "je bent een nare jongen", maar echt bedreigingen die te ver gaan voor woorden.
Nieuwsbladen worden dwars gezeten door de overheid met het bestellen van krantenpapier, waardoor ze geen oplages kunnen drukken. Inbraken door de "overheid", tijdelijke sluitingen, controle op vergunningen en ga zo maar door.
Journalist zijn in Venezuela is meer dan een gestreste baan, je moet werkelijk alle kwaliteiten hebben die er in een mens aanwezig zijn.


Groet
Alpha

update bij de comments!!!

woensdag 26 maart 2008

Uribe...zit hij fout? update

Even een kleine update over de pc's van Raul Reyes.

Neem aan dat het wel begrepen is met wat ik bedoelde of Uribe fout zat.
We mogen aannemen dat Uribe iets meer hersencellen heeft dan Bush. En dat hij niet in dezelfde fout trapt die Bush gemaakt heeft door te liegen over documenten. En het heeft er alle schijn van dat Uribe de waarheid spreekt dat de computers het bombardement overleeft hebben.

Even een clip over hoever de techniek al is en hoe onverwoestbaar de notebooks zijn vergeleken met een aantal jaren geleden.


De tweede clip gaat over brieven die Chavez voorleest in 2007 van de briefwisseling met Marulanda (opperhoofd van de FARC)
Laten die brieven waar hij uit voorleest nu ook op de notebook staan die aangetroffen in het FARC kamp.
De uitzending van Globovision ging twee dagen geleden niet door met deze documenten, Chavez had plotseling een toespraak en dan springen de kanalen op rood. We hebben wel een clip en voor de niet Spaanstalige is het ook te volgen. De clip laat zien dat de brieven woord voor woord dezelfde zijn. Het blijft jammer dat de uitzending niet is doorgegaan, want ze wilde de complete inhoud laten zien en horen van de briefwisseling.


Het is misschien al gezegd en oud nieuws, maar het is leuk om te zien hoe het web zich spant om Chavez.
Reken maar dat Chavez en Correa het benauwd hebben. De toespraken die ze hebben en dat alles belachelijk gemaakt word, word misschien wel geloofd door de harde kern van Chavez.
Maar de feiten worden steeds duidelijker.
Dat Chavez ineens zegt dat hij met een andere regering van Amerika wel zaken wil doen, zegt genoeg.
Zoete broodjes bakken, nee jochie daar trappen we niet in. Je zal echt met je billen bloot komen te staan.

Groet
Alpha

De Chavez "Fincas"

Het materiaal voor deze posting had ik al enige dagen, maar wilde weten of de uitzending op de TV die gisterenavond was, misschien nog meer gegevens zou opbrengen.
Was trouwens een aparte uitzending en meerdere keren werd Wilmer Azuaje tot de orde geroepen, hij trok soms wel hard van leer.

Wilmer Azuaje een "afgevaardigde" van de regio Barinas is al een aantal jaren bezig om bescherming te vragen van deze regering, omdat hij bedreigd wordt door Argenis Chavez het kleinste broertje van de bekende broer. Argenis Chavez is ook wel bekend als "El Pastor" met zijn eigen criminele bende.
Dit dateert al vanaf 23 april 2005. Het officieel document hier.

Wilmer Azuaje heeft een onderzoek gelast naar de bezittingen van de familie Chavez.
Enorme Fincas (Ranches) in de staat Barinas. De bedragen die deze Fincas moesten kosten zijn ook werkelijk ongelooflijk. Bedragen van 800 miljard Bolivars werden uitgetrokken (koers 2.150). En het iets bekendere broertje van Argenis, Adan Chavez bezit een paar Fincas in de staat Barinas.
Het is toch wel knap van de Chavez clan om van een normaal arm gezin, nu ineens honderden miljoenen dollars te bezitten in grond, boerderijen, auto's en bankrekeningen in Amerika.
Op de TV gisteren werden beelden vertoont van de Fincas. Ze liggen in het beste gedeelte van Barinas en geloof me ik ga er zo wonen en Barinas is nu niet echt geweldig, maar tjonge wat een landgoed hebben ze. Ook ga ik zo in de SUV's rijden die zij hebben, laat ze wel overspuiten want ze zijn compleet rood.

Cilia Flores (presidente NA) is pissig waarom Azuaje nu komt in het verkiezingsjaar en deze zaak voor het gerecht gooit. (nu is Flores altijd al pissig, heb haar nog nooit normaal gezien) Overigens was de publiciteit zo groot dat ze er niet onder uit kon komen om dit te accepteren.

En als het goed is komen al de fincas van de Chavezzies nu in het daglicht.
Eens kijken wat de bevolking erover te zeggen heeft dat socialisme alleen voor de burgerbevolking geld en niet voor deze criminelen.

Of wordt de zaak alsnog afgeblazen in dit jaar?

groet
Alpha

De tegoeden van de PDVSA

Wat waren ze blij in Venezuela, grote pagina koppen met PDVSA wint rechtszaak, bevroren tegoeden komen vrij. Nederlaag voor de Empire, reus Exxon verslagen op vreemde bodem.

Groots uitgemeten met glunderende gezichten van Chavez en Ramirez op de TV.
De overwinning werd gebruikt door Chavez en direct werden er weer dingen belooft.

En iedereen denkt momenteel dat Venezuela de 12 miljard dollar kan gebruiken.
Natuurlijk was het een succes alleen was deze niet zo groot zoals ze verwacht hadden.
De uitspraak was dat de tegoeden vrij komen in Engeland. De tegoeden worden nog steeds bevroren in Amerika en Nederland. De rechtsspraak was alleen voor Engeland en laten de Venezolanen nu geen dubbeltje bezitten in Engeland!

De uitspraak van het Britse Hof dat de onteigening door PDVSA van de Cerro Negro eigendom was niet binnen de grenzen van de rechtsmacht van het Hof. Zo heeft het Hof impliciet gezegd. Er was er een illegale daad, maar het was niet bevoegd om hier uitspraak over te doen.
Vandaar de uitspraak dat Exxon verloren had. Ook hierdoor is het dat de tegoeden bevroren bleven in bovengenoemde landen.

Nu we toch even bezig zijn met tegoeden. Venezuela krijgt nog een klap te verwerken.

Als het eenmaal stormt dan komt alles tegelijk en door Chavez zitten we echt wel in een orkaan.

Alle miljarden ten spijt (gestolen van de Venezolaan) voor het opbouwen van een goed imago, krijgt de regering een tweede klap te verduren internationaal gezien.
De eerste is de relatie met de FARC en eventuele plaatsing op de lijst van landen die het terrorisme steunen.
De tweede klap is al onderweg met "banking" Iran. (Iran staat wel op de lijst)
Amerika had afgelopen week al een waarschuwing gegeven om verschoont te blijven van zaken doen met de Bank van Iran.
De link is in het Engels.
"The Treasury department has issued a warning of the risks of doing business with 51 state-owned and seven privately held Iranian banks – in effect the whole of Iran’s banking sector. The list includes institutions specialising in export financing and foreign investment, as well as Iranian state-owned banks located as far away as Venezuela, Hong Kong and the UK."

De "FinCEN" (Financial Crimes Enforcement Network) heeft geconstateerd dat Venezuela geld overmaakt naar Iran. Dit volgens coöperatieve overeenkomsten die deze twee landen hebben afgesloten. In afgelopen januari is er zo'n 18.6 miljoen dollar overgemaakt naar Iran.
Venezuela heeft ontkent dat het financiële hulpmiddelen geeft voor nucleaire wapens. En in 2006 is er een overeenkomst getekend met Azie van 200 miljoen dollar voor verschillende joint adventures.
Via de staatsbanken van Iran worden geldtransacties verborgen gehouden die relateren met nucleaire zaken. En er worden witwas praktijken toegepast om het geld beschikbaar te maken voor illegale activiteiten van Iraniërs.

Apart van de Iraanse banken, heeft FinCEN 50 andere financiële instellingen die Teheran controleert op de lijst geplaatst. En zeven "privé" banken/instellingen welke werken in een twaalf tal landen en ook in Venezuela.

Dit rapport komt nu dus uit in een periode dat Venezuela plaatsing kan verwachten op de lijst van landen die terrorisme steunen.

Onderstaand stukje is in het Spaans, kan geen link geven, omdat je lid moet zijn van de krant, vandaar gekopieerd. Het geeft ongeveer hetzelfde verhaal over Iran wat ik net beschreef.
Maar voor de volledigheid wil ik dit meegeven.

La imagen internacional del gobierno de Venezuela podría sufrir un nuevo revés luego de que el Departamento del Tesoro de Estados Unidos incluyó la sucursal en Caracas de un banco estatal iraní en una lista de instituciones financieras de este país islámico sospechosas de financiar actividades terroristas y de proliferación nuclear. De acuerdo con un reporte de la Red de Vigilancia de Crímenes Financieros (FinCEN) que el departamento norteamericano dio a conocer el jueves pasado, el Banco Internacional de Desarrollo, S.A., propiedad de Irán y activo en Venezuela desde septiembre del 2007, podría formar parte del ‘‘continuado esfuerzo'” del gobierno iraní de usar instituciones bancarias estatales para promover la “proliferación nuclear” y “el financiamiento de actividades terroristas”. El banco iraní recibió la aprobación del gobierno venezolano en la segunda semana de septiembre del 2007, como parte de los convenios de cooperación entre Venezuela e Irán ratificados en enero de este año. El capital inicial fue de unos $18.6 millones. Venezuela ha negado que apoya actividades financieras ilícitas para promover la producción de armas nucleares en Irán, principalmente desde febrero del 2006, cuando el país suramericano y el asiático firmaron un convenio por $200 millones para proyectos conjuntos. El informe resaltó el “creciente riesgo” que representa el sector financiero iraní para el sistema financiero internacional, y exigió la aplicación de la resolución 1803 del Consejo de Seguridad de las Naciones Unidas, del pasado 3 de marzo, la cual solicita a los estados miembros del organismo “vigilar las actividades de instituciones financieras en sus territorios con todos los bancos domiciliados en Irán”, y “sus sucursales y subsidiarias en el extranjero”. “A través de bancos de propiedad estatal, el gobierno de Irán esconde su vinculación con la proliferación [nuclear] y actividades terroristas mediante una amplia gama de prácticas engañosas especialmente diseñadas para evadir su detección”, precisó el informe, titulado Guía para instituciones financieras sobre la continua amenaza del lavado de dinero vinculada a actividades iraníes ilícitas. Entre las prácticas ilegales denunciadas por el FinCEN se encuentra la carencia de fuertes medidas “antilavado” por parte de las autoridades bancarias iraníes, y los esfuerzos del Banco Central de Irán de excluir la identidad de las instituciones bancarias del país islámico en transacciones financieras globales, en parte “para dificultar que las instituciones financieras intermediarias determinen quiénes son los verdaderos participantes en las transacciones”. Además del banco iraní, el FinCEN incluyó a otras 50 instituciones financieras controladas por Teherán, y siete de carácter privado, que funcionan en más de una docena de países, incluyendo Venezuela. En la actualidad, a petición de la congresista sudfloridana Ileana Ros-Lehtinen, los departamentos de Estado y del Tesoro están investigando los vínculos entre Venezuela e Irán, y si los acuerdos de cooperación entre ambos países violan la ley del embargo al país islámico. “Las acciones del Departamento del Tesoro deberían dar ímpetu a una perspectiva más amplia sobre el rango de actividades entre Venezuela e Irán, y si esos lazos violan las leyes norteamericanas”, declaró Ros-Lehtinen, quien ha denunciado la cooperación del gobierno chavista con gobiernos y grupos que promueven el terrorismo internacional. El informe se produce en momentos en que Washington considera la posibilidad de incluir a Venezuela entre los países que patrocinan y respaldan el terrorismo internacional, tras supuestas evidencias de que Caracas mantiene un pacto secreto de cooperación y financiamiento con las Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia (FARC).
Groet
Alpha

dinsdag 25 maart 2008

Die Correa toch!!

Het is niet nieuw, maar al weer van een jaar geleden. En toch beheerst het momenteel het beeld wat we doorkrijgen hoe regeringsleiders bepaalde zaken benaderen.

We kunnen ons allemaal nog wel herinneren dat Chavez in een "cadena" zei dat hij het begrijpt dat mensen stelen om te zorgen dat ze geen hongerdood sterven. Hij bekrachtigde dit met de woorden: "Ik zou hetzelfde doen".
Dit geeft al aanleiding om de minder bedeelde mens een soort uitnodiging te geven voor criminaliteit.

Nu dus Correa.

Het is een wat armer land Ecuador dus geeft deze man zijn "cadena's" op de radio. En in april 2007 hoorden we hem dit zeggen.

Dat zijn vader in de 70er jaren in Amerika was opgepakt als drugs smokkelaar. En dat zijn vader drie jaar in de gevangenis heeft gezeten, voordat Amerika hem weer vrij liet.
Natuurlijk wil dit niet automatisch zeggen dat een kind dan ook voor galg en rad opgroeit.

Maar Correa ging verder met zijn betoog over de radio.
Ik heb niets te verbergen en ik heb een harde jeugd gehad. Mijn vader heeft 5 jaar lang drugs gesmokkeld, hij had geen werk, dus deed hij dit.
Mijn moeder heeft dit jaren verborgen gehouden voor mij. Ik dacht dat hij in Amerika werkte, maar hij zat in de gevangenis.
Mijn vader was een "slachtoffer" van het Amerikaanse systeem en geen crimineel, hij deed dit om ons te voeden.
Ik zeg dit in quotes vervolgde hij zijn "cadena" dat deze mensen die drugs vervoeren gewoon muilezels zijn en enkele grammen vervoeren, omdat ze desperaat zijn om wat dollars te verdienen en ze gaan de cel in om daar 8 tot 10 jaar te rotten.

Als je zo denkt en niet denkt dat dit verkeerd is hoe moet je dan een samenleving creëren. In feite geeft hij het startsein om criminele handelingen uit te voeren. Bij mijn weten is het transport van drugs nog steeds verboden en hoeveel honger je ook hebt, het blijft verboden.
Natuurlijk is het snel geld verdienen en je hoeft het alleen maar bij je te hebben. Je hoeft er niet voor te werken. De enige zweet op je rug is daar waar je de douane passeert.

En zonder zijn vader die in Amerika in de gevangenis zat, zorgde zijn moeder ook voor brood op de plank. Dus misschien kunnen we wel gewoon zeggen dat er wel werk was, maar dat luiheid en het op een andere makkelijkere manier veel geld te verdienen was.

Groet
Alpha

zondag 23 maart 2008

Uribe...zit hij fout?

De titel van de kop is misschien niet goed gekozen, maar er zijn zoveel verhalen over de FARC computers. Dus gaan we eens kijken of Uribe echt dom is. Voor jullie om zelf eens te kijken wat er waar is. Had ook kunnen kiezen "vanuit een andere hoek bezien".

Even het geheugen opfrissen voor degene die niet alles volgen.
De aanval van Colombia op het FARC kamp van Raul Reyes in Ecuador op 1 maart 2008.
Hierbij sneuvelde Raul Reyes, tweede man van de FARC en namen ze drie computers mee en wat externe geheugendragers. Later komt politie chef generaal Oscar Naranjo via een persconferentie met wat gegevens naar buiten wat op de computers stonden. Naranjo maakte bekend dat er 300 miljoen gegeven was aan de FARC door Chavez en dat er dikke contacten waren tussen Venezuela, Ecuador en de FARC.

We weten allemaal dat Colombia geld krijgt van Amerika en dat hetzelfde Amerika in de persoon van Bush gelogen heeft over de kernwapens van Irak. Dit was het goedmakertje voor Bush om Irak binnen te vallen.

1. Uribe zou dus dezelfde fout maken als Bush. Deze maakte de fout van massa vernietigingswapens op documenten.

2. Uribe zou wel dom bezig zijn geweest als hij Interpol gevraagd zou hebben om deze "Reyes" computers te onderzoeken en deze publiekelijk openbaar te maken. Colombia heeft Interpol volledige toegang gegeven om alles te onderzoeken en natuurlijk de computers.

3. Het is onmogelijk de harde schijf te manipuleren zonder "vingerafdrukken" te plaatsen op de harde schijf die niet ontdekt zouden kunnen worden door de forensische experts op computergebied.
Interpol forensisch experts zijn in staat om te ontdekken waar er enigszins enige documenten zijn gemodificeerd, gewist of toegevoegd na de aanval van 1 maart.

4. Meer dan 2000 photo's van Reyes en zijn FARC kameraden zitten er op de pc. Ook foto's met zeer "bekende" bezoekers in het kamp van Reyes. Hoe heeft het Colombiaanse leger deze foto's gemaakt?
Er was zelfs een foto op de pc die de Colombiaanse regering abusievelijk verkeerd beschreven heeft . Er werd gezegd dat het een minister was van Ecuador. Het bleek een authentieke foto te zijn van Reyes met iemand anders.

5. De autoriteiten van Costa Rica vonden 480.000 dollar "cash" in een huis van een FARC supporter vlakbij de hoofdstad van Costa Rica. De informatie was gevonden in de pc van "Reyes" dit zeggen de Colombianen en de officials van Costa Rica.

6. De Colombiaanse officials wijzen ridicuul de claims van de FARC af dat de pc's nooit de aanval zouden overleefd hebben. Meer dan de helft van de 60 aanwezige met de aanval op het kamp verklaren dat de meeste objecten een kleine beschadiging hadden.

7. Het is nog niet bevestigd, maar alle berichtgevingen gaan ernaar uit dat de onlangs aangehouden Victor Bout, Russische wapenhandelaar gearresteerd in Thailand ook uit de gegevens komen van de pc van Reyes.

Dan nu de Forensische Experts!

Na een interview werd er gevraagd aan verschillende forensische computer experts of het technisch mogelijk was voor het leger van Colombia om de computers te bewerken zonder enige vingerafdrukken achter te laten.
Het antwoord was van Jason Paroff, hoofd van de groep forensische operaties van computers van de Kroll Ontrack inc, 1 van de grootste data recovery firma's ter wereld: "Het zou onwaarschijnlijk zijn en zo geweldig moeilijk, zo niet onmogelijk om iets te veranderen en om bewijs achter te laten na het feit en als iemand opzettelijk bewijs erop zet dan zal Interpol dit vinden."

Dus of Uribe is een klein beetje de weg kwijt om Interpol dit te laten onderzoeken of.....Chavez en Correa zullen binnenkort open en bloot geëxposeerd worden aan de wereld als leugenaars en
terroristen vriendjes. De computer experts zullen dit keer de juristen zijn.

Misschien onnodig om te zeggen, maar de experts komen uit drie verschillende landen en gelukkig geen Amerika.

Groet
Alpha

De Venezolaanse textielindustrie

We weten dat een economie opbouwen nu niet een van de sterkste punten is van Chavez. Alles wat hij ook maar aanwijst krijgt het moeilijk. En wat hij niet aanwijst maakt hij het leven zuur door allerlei regeltjes. Zelfs de onverwoestbaar geachte PDVSA gaat zienderogen achteruit met de prestaties of zelfs Sidor een metaalreus in Venezuela die ook niet meer dat produceert wat ze in het verleden presteerde en door stakingen wordt het alleen maar erger.

Nu even de textiel industrie een kompleet buiten beeld gebleven bedrijfsvorm die naar het laat aanzien ook zijn langste tijd heeft gehad.

David Fihman, president van de Venezolaanse textiel associatie vertelt dat in de 80er jaren zo'n 20.000 man alleen al werkte in de staat Aragua, momenteel werken er nog maar 1000.
In de laatste 10 jaar is de productiviteit gereduceerd tot een dramatisch dieptepunt.

Hij kwam met een ander voorbeeld. In 2002 textiel, schoenen en andere producten werd er voor 63.6 miljoen dollar verkocht, nu is het nog maar 16.1 miljoen dollar. De cijfers voor deze sector is nog maar 0,08 Procent van de totale export in 2007.

Fihman verzekerde dat de gehele voorraad aan Venezolaanse winkels 25% van de nationale productie is.

De ineenstorting van de textielindustrie heeft ook nog effect op de productie van katoen.
Volgens Fihman gebruikte Venezuela 25 jaar geleden 100 miljoen kilo katoen en zo'n 50 miljoen kilo katoen werd hier geproduceerd. Nu gebruiken we 30 miljoen kilo katoen en we produceren 4 miljoen kilo.

Nu is het niet zo dat Chavez alleen de schuld hiervoor krijgt.
Er was tussen 1988 en 1994 een banken crisis. Veel bedrijven kregen het een stuk zwaarder.
Ook was de regering Perez genoodzaakt om in te grijpen en werd de beschermende factor van prijzen vrijgegeven.
Met Chavez aan het bewind kwamen er wederom controles op het buitenlandse geld. En in de eerste 12 maanden had dit een positief gevolg.

Helaas werd er geen aandacht aan gegeven om zelf meer katoen te produceren, dus moest er meer en meer geimporteerd worden. En zelfs dat importeren is zo moeilijk gemaakt door de Cadivi,
En nu opnieuw met nieuwe regels van de Cadivi die ze ingevoerd hebben, zijn de landen als Mexico, Colombia, Peru, Ecuador, ondanks de "latin American Itegration Association", deze regels beu en moeten ze zo lang wachten op goedkeuring dat ze aan andere landen gaan leveren.

Chavez krijgt nu wel de schuld, omdat hij in al die jaren er niets aan gedaan heeft en hierdoor is deze industrie nu een terminale patiënt geworden.


Groet
Alpha

De Chinese doodskisten

Dat Chavez minder auto's wil hebben die uit het land van de duivel komt of uit het verfoeilijke westen is geen groot nieuws. Onderdelen van allerlei buitenlandse auto's zijn vrijwel niet meer te krijgen. Een nieuwe eigen inzichtwet die een paar maanden geleden door prozakje is uit gegaan dat er geen nieuwe auto's en dus geen onderdelen de grens meer overkomen heeft zijn effect. Er staan meer en meer auto's stil en maak een afspraak met de garage en je bent je auto maanden kwijt.
Of je gaat toch rijden met je auto die niet meer in een 100% veilige staat verkeerd.
Dus wat doet Chavez, hij importeert Chinese auto's. Dezelfde auto's die niet meer in Europa verkocht mogen worden vanwege de onveiligheid. Nu hebben we al een Chinees met auto's in Venezuela (The Great Wall met het automerk Cinascar) en binnenkort een tweede Chinees, Asia Motors, Jiangling Motor Corporation.
Dat het succes groot is met de Chery (klein autootje) is niet te ontkennen, dit komt ook mede doordat deze auto te koop is in korte tijd. voor een "echt" merk is de wachttijd maanden en voor bepaalde auto's staat er een vraagteken, omdat Chavez deze niet het land in laat komen.
Het eigen merk Venicar, daar horen we helemaal niets over.

Asia Motors komt met de Landwind, deze auto is vooral bekend geworden door de meer dan desastreuze uitkomsten van testen die door de Euro NCAP werden uitgevoerd.
We hebben natuurlijk een clipje van deze test. het is in het Frans, maar eigenlijk is het interessant om te weten dat de auto 64 kilometer per uur gaat voordat ze hem laten crashen.
De uitkomst is meer dan erg, zo erg dat er gesproken wordt dat als je een botsing met dit voertuig krijgt je 99,9% kans hebt om te overlijden.
De prijzen zoals ze vermoedelijk hier worden. "Los precios oscilan entre los 58 millones de bolívares (27.010 dólares/18.773 euros/) del Haima Family manual hasta los 90 millones de bolívares (41.913 dólares/29.131 euros) del Shuanghuan Sceo 2.4i Automático."
Hier de bron met foto's van de Chinese auto's en welke auto's er allemaal komen. En ze komen deze week op de markt!

Nu niet denken dat de eerder genoemde Chery beter is.
Test "Chery"


Test van de "landwind"


Het moge duidelijk zijn dat alles, maar dan ook alles wat Chavez doet en wilt, een groot fiasco is.
Afgelopen week op de TV een programma waarin alleen maar over de economie werd gesproken, met verschillende (bekende Venezolaanse) economen en met de Fedacamaras. Het land gaat dezelfde kant op als met de uitkomst van de testen van de Chinese auto's.


Groet
Alpha

vrijdag 21 maart 2008

Sluiting Globovision?

Het gaat er naar uitzien dat de langste tijd van Globovision voorbij is.
Opnieuw dreigementen van Chavez voor sluiting TV station.

De verkiezingsstrijd voor burgemeesters en gouverneurs in november moet gewonnen worden voor Chavez. Een tweede afgang kan hij zich niet permitteren. Stel voor dat hij wederom verliest in 11 maanden tijd.
De polls wijzen een vet verlies voor Chavez aan, dus er moeten alleen maar leuke berichten komen over de steeds meer prozac slikkende president Chavez.
Of zou het de coca zijn (beide zijn fervente coca gebruikers) , Evo Morales (Bolivia) wil ook alle media de nek omdraaien die "alarmerende berichten vrijgeeft". Meer dan duizend brieven zijn verstuurd naar de media!!

Chavez heeft Globovision een vijand van de bevolking van Venezuela genoemd. Voor de eigenaar van Globovision, Alberto Ravell, heeft hij zijn eigen vocabulaire woordenboekje opengeslagen en hem "fascist, coup pleger, moordenaar en leugenaar genoemd. (het woordenboekje is niet zo groot van hem)

Dus minder dan een jaar geleden waar hij RCTV van de TV afknalde en nu door nog geen 25% van de bevolking gezien kan worden. Is het nu dus beurt aan Globovision.

Het zou wel een blunder zijn van Chavez om dit te doen. Nu kan hij nog goede sier maken met een oppositie kanaal door te zeggen kijk er is vrijheid van mening en Globovision kan gewoon uitzenden.
Maar er zijn al wel restricties opgelegd voor Globovision. Zo mogen ze al geen live reportages doen vanuit Miraflores en vanuit het ministerie van buitenlandse zaken. Alleen Globovision en RCTV hebben 'geen' toegang de rest kan gewoon uitzenden.
En als verslaggever van globovision moet je toch wel van uitzonderlijke klasse wezen. Misdaad verslaggever Lisette Villafranca zegt dat ze openlijk vijandigheden van Chavez supporters en van regeringsafgevaardigden ontvangt. Ik word beledigd op straat, bespuwt en er is zelfs een beker met urine naar me gegooid.

Een andere feit is dat als Chavez werkelijk Globovision sluit we exact dezelfde taferelen krijgen als met RCTV. Veel demonstraties en wat resulteerde in het verlies van het Reform op 2 december. En misschien worden de demonstraties wel heviger als hij besluit om Globovision te sluiten.

Ik denk dat we onderstaande clip wat vaker zullen zien. Het gaat over de 5 leugens van Chavez.
In deze clip zegt hij dat 1 kanaal meer dan genoeg is voor de regering (kanaal 8). Chavez heeft momenteel zo'n 10 kanalen die zijn boodschap uitbrengen en indoctrinatie beelden geeft.
Met het vertrek van Globovision is er dus geen enkel TV kanaal over die een andere mening geeft. En krijgen we dus alleen de verdraaide feiten te zien van de regering.
En wat Globovision laat zien zijn geen in elkaar gezette stukjes. Met een "alo Presidente" braakt Chavez zelf de onzin uit.

De oude clip die waarschijnlijk opnieuw "nieuw" wordt. (Engels ondertiteld)


Hier een Spaans geschreven artikel en exact dezelfde in het Engels.

Groet
Alpha

Nero Chavez

De laatste woorden van Nero!
Toen men hem kwam arresteren liet hij zich doden met de woorden Qualis artifex pereo (Wat een kunstenaar sterft er met mij...). Hij liet het Rijk bankroet en in totale chaos achter.

Zo zal het ook ongeveer aflopen met Venezuela en dictator H. Chavez.

Chavez droomt nog steeds van zijn marxistische Zuid-Amerika en/of een iets groter Gran Colombia. Het idee om Bolivar te overtreffen en in de geschiedenis boekjes te komen als groots staats man die het verderfelijke kapitalisme heeft verwijderd. Maar Uribe zit hem behoorlijk dwars. Met de rest van Zuid-Amerika is hij al bezig met infiltratie met petro dollars van de Venezolaan. Vrijwel het hele contingent is links gekleurd en mede door zijn illegale campagne gelden voor linkse opposities.
Met de ultra linkse Presidents figuren als Morales (Bolivia), Correa (Ecuador), Ortega (Nicaragua) , Chavez himself en Cuba is hij dus al aardig op weg.

Maar dreigt er opnieuw gevaar voor een oorlog met Colombia? We weten allemaal de militaire actie van Colombia op een kamp van de FARC in Ecuador. Het gedraai van Correa en vragen aan Chavez wat hij nu moest doen. Maar Correa heeft gezegd dat als er ook maar 1 Ecuadoraan is gedood bij de actie er direct oorlog is.
Colombia heeft alle gedode guerrilla's meegenomen naar Colombia om daar verder uit te zoeken wie wie was. Nu is er een lichaam van wie men niet weet wie het is. Een familie in Ecuador heeft de vermissing van een persoon doorgegeven, Aizalia Franklin een slotenmaker die in het kamp verbleef. Er wordt nu onderzocht of het lichaam de slotenmaker Aizalia Franklin is.
Er zal wel druk getelefoneerd worden met Caracas denk ik zo.

Nicaragua.
Momenteel krijgt Nicaragua de nieuwe Russische helikopters geleverd van Chavez.
Nicaragua mag deze helikopters niet aanschaffen, maar vriendjes kunnen "stiekem" elkaar helpen. Waarom heeft Nicaragua deze helikopters nodig?
We moeten even terug naar 13 december 2007. Een uitslag van International Court of Justice (ICJ). Het ICJ heeft een uitspraak gedaan over de eilanden San Andres, Providencia en Santa Catalina (dit moet een rots zijn want op google Earth is het niet te vinden). Momenteel zijn het eilanden van Colombia en dat is al vanaf 1928. Maar Nicaragua maakt hierop aanspraak. Ze zijn niet echt gelukkig met deze uitspraak. En Zuid-Amerikanen nemen soms de uitspraken niet serieus, kijk naar de Falkland eilanden en Argentinië. En..... de eerder genoemde eilandjes van Colombia doen me denken aan de situatie van de Nederlandse Antillen, ze liggen voor de kust van Nicaragua. Alleen de reden is een klein beetje anders.

Dan hebben we nog een mega grote Ambassade Bolivarian, die wordt geïnstalleerd in Bolivia, voor de landen Cuba, Nicaragua en Venezuela. Dit alles volgens de President van Peru, Alan Garcia.
Direct vanuit alle hoeken worden deze berichten tegengesproken. Maar waarom ontkennen als er een nieuw gebouw gebouwd word als er al ambassades zijn.
Douglas Perez verklaard dat er in het nieuwe gebouw kantoren komen van de PDVSA, de bank voor Economie en sociale ontwikkelingen (BANDES) en een cultureel centrum.
En hij zegt dat het niet klopt dat het gebruikt gaat worden als een centrum voor training en propaganda voor de regering Chavez.
Het nieuws dat het zou gaan om een Ambassade "Bolivarian" is een schending tegen de soevereiniteit van Bolivia en het geeft een indicatie dat H. Chavez een "Bolivarian federation" wil stichten met hem natuurlijk als president, dit volgens Oscar Ortiz (oppositie Bolivia).

Dus toch een Nero Chavez?

















Groet
Alpha

donderdag 20 maart 2008

Geen water

Even iets anders dan anders.

Het is geen uitzondering dat er even geen water is. Gemiddeld zitten we iedere maand wel een dag zonder water. Meestal is het een lek ergens in de straat of in de omgeving. Deze wordt dan gerepareerd en 14 dagen later is het gerepareerde opnieuw stuk. Of criminele stelen de watermeters en dan zie je in de straat overal fonteinen spuiten.

Nu wordt het aangekondigd dat we voor 72 uur geen water krijgen. Vanaf vandaag 07.00 uur tot en met zondag.
Ergens denk ik oke, maar als je dan leest dat praktisch heel Carabobo zonder water zetten denk ik dat kan ook anders.
Het lijstje is wel enorm van de gebieden en steden die even drie dagen geen water krijgen. En dat om een pijpleiding aan te leggen.
Even wat namen van staten en plaatsen die gewoon op een droogje gezet worden.
Aragua: Girardot, Mario Briceño Iragorry, Linares Alcantara, Santiago Mariño, Liberator, Sucre, Ribas, Zamora and Bolivar, En in Carabobo, Valencia, Guacara, Diego Ibarra, San Joaquin Carlos Arvelo, Los Guayos and parish Rafael Urdaneta.

En omdat het een flinke tijd is dat er geen water komt worden wat waterpompstations direct van onderhoud voorzien.
Guacara, San Joaquin of Guere, en I Pao Pao II, alsmede de watervoorziening Potabilizadora "Lucio Baldó Soulés."

De ervaring is dat het altijd wat langer duurt dan gepland is. Een lek in de straat loopt wel eens uit tot een week geen water.
Waarom, heb ik er dan geen vertrouwen in dat het maar drie dagen duurt!!

Groet
Alpha

maandag 17 maart 2008

Chavez staat erop dat data van computers geen bewijs mogen zijn!

H. Chavez wil hebben dat de data van de computers niet aangevoerd worden als bewijs.
Het gaat om het bewijs van de miljoenen die door Chavez gegeven zijn aan Raul Reyes en dus direct aan de FARC.

Zoals gewoonlijk bij deze regering komt Chavez nu met tegenbewijs. We hadden dit al eerder gezien van zijn ministers hoe ze dit doen. De computers waren gevonden in het kamp van Raul Reyes. En twee dagen later showen ze hier een laptop van Varela met "bewijs". Overigens was dit zo lachwekkend en vermoedelijk hadden ze dit zelf later ook door, want we hebben er niets meer over gehoord.

Nu zegt Chavez, dat hij ook niet naar buiten komt met bewijs dat Colombia oud militairen van Venezuela wil gebruiken om hem te vermoorden. Chavez verklaart dat hij opnames heeft.
Ik heb namen doorgegeven aan Uribe en stel nu eens voor dat ik dit doorgeef aan de minister van defensie (hetzelfde wat Colombia deed met de computers van Raul Reyes)

Stel nu eens voor dat ik de gegevens openbaar maak van de gevangen genomen paramilitairen in Venezuela, veel van hun zijn Colombianen. En leger generaals van Colombia!

Chavez zegt; "ik heb er "eentje" ondervraagd en hij bekent dat hij gestuurd is door de regering van Colombia om mij te vermoorden". Hij gaat verder met: "Nu kan ik niet zo onverantwoordelijk zijn om direct met een aanklacht te komen tegen een president van Colombia. Dit is geen bewijs. Maar, ik heb meer dan 100 paramilitairen en dat is een testament.

Persoonlijk denk ik nu dat Chavez bij zichzelf te raden moet gaan of hij niet een beetje doorslaat.
De leugens worden steeds grotesker en belachelijker. Ik zou zeggen kom maar op met je bewijs.
Volgens mij is Chavez met zulke antwoorden die hij afgelopen zondag naar buiten slingert, het bewijs dat hij onverantwoordelijk bezig is.
Nu zijn de computers in handen van experts en gelukkig zijn het geen Amerikanen die dit onderzoeken.

Zondag heeft hij ook bekend gemaakt dat er een vlees-verpakkingsbedrijf genationaliseerd is.
Dit om het hoofd te bieden aan de tekorten. Hij heeft niet bekend gemaakt om welk bedrijf het ging.
En hij verklaarde dat ze bezig zijn met de fabriek "Los Andes" en deze heeft de capaciteit om 30% van 's lands behoefte te voorzien in melk.
Het nut van de nationalisering van deze bedrijven zie ik niet. Deze zijn al in het land en dit helpt niet om de productie op te voeren. En.....nu gaan zijn vriendjes deze bedrijven runnen. Dit houdt in dat er met de tijd helemaal verpakking en melk meer is. Alles wat deze man aanraakt gaat vroeg of laat kapot. Een goed en triest voorbeeld is wel de onverwoestbaar geachte PDVSA. (door de hoge olieprijs wordt het nog enigszins gecamoufleerd)

Al met al heb ik het idee dat het leger over een tijdje weer optrekt naar de grens.
De economie hier lijkt meer op drijfzand en moeras dan wat er beweerd wordt door Chavez.
De problemen met de computer bestanden, met een duidelijke aanklacht tegen Chavez.
De dreiging dat Venezuela op de lijst komt van landen die terroristen steunt.
Het voedsel probleem wat echt niet opgelost is en volgens experts over een paar maanden nog erger wordt. Er moet in november gestemd worden en steeds meer mensen zijn niet tevreden over Chavez.
En dan moeten de burgers op een andere gedachte gezet worden. Dus spanning terug brengen met wapengekletter. De beproefde remedie van dictators.


Prettige Pasen
Alpha

zondag 16 maart 2008

De FARC cumputers

Had me voorgenomen om iets minder over de FARC te schrijven, er is ander nieuws genoeg, maar het domineert nog steeds de kranten hier en er komen steeds meer gegevens boven water.
Vandaar dat ik vandaag drie artikeltjes geschreven heb op mijn blog.
De laptops zijn nu in onderzoek van drie verschillende experts, die los van elkaar werken. Later worden de bevindingen vergeleken en dan moet blijken of de laptops dus echt zijn en er niet mee geknoeid is. Als de bevindingen dus zo zijn dat het onomstotelijk vast komt te staan dat ze van R.Reyes zijn, dan heeft de regering van Venezuela en Ecuador iets uit te leggen. De kans is dan ook groot dat Venezuela met stip binnenkomt op de lijst van landen die terrorisme steunen. Dat het even kan duren voordat alle gegevens zijn onderzocht blijkt wel uit het feit dat pas 0,02 procent van de opslagcapaciteit is vrijgegeven. In totaal moet er 675 GIGA byte aan gegevens worden onderzocht. Het gaat om 3 notebooks en verschillende externe geheugendragers.
En dan hebben we nog de notebook van I. Rios met verschillende memorysticks.

Op de notebook van I. Rios is volgens de krant, El Nuevo Herald, al meer bekend.
De FARC had al wat specialewapens om helikopters uit de lucht te halen, onder meer de SA 14 GREL.

De politie in Costa Rica een inval gedaan in een huis in de buitenwijken van San Jose. Daar troffen ze US$ 480.000 aan. Het geld was vermoedelijk van Raul Reyes, deze was daar een jaar of tien geleden. En het zijn gegevens die gevonden zijn in de laptops.

Natuurlijk zullen er nog meer gegevens komen. Verschillende landen zullen lijdzaam toe moeten zien hoe ze in verband gebracht worden met de FARC.

Of het genoeg is om Chavez aan het wankelen te krijgen durf ik niet te zeggen. Het is wel mogelijk.

De verkiezingen zijn in November en het zou al prettig wezen als de chavista's minder macht krijgen in het land.
En volgend jaar zijn er verkiezingen voor de AN en dan kan de oppositie eindelijk wat meer macht krijgen die ze lang geleden weggegooid hebben door weg te blijven. In 2009 is er zeker meer mogelijk en is er een kans om Chavez voorgoed van zijn zetel te halen.

Groet
Alpha


Ps. Pasen wordt hier altijd uitbundig gevierd. Het is vakantie en werkelijk snikheet.
Denk dat ik er een paar dagen, verdeeld in deze vakantie, ertussen uitknijp . De posting zal iets minder wezen.

Voedseltekort nu schuld van Bush

Deze regering is echt het spoor bijster.
Chacin minister van binnenlandse zaken, beschuldigd Amerika dat ze in oorlog zijn met Venezuela!
Chacin zegt dat de voedsel blokkade van Amerika de oorzaak is van de tekorten!

Chavez heeft dit nu ook beaamt, hij zegt vandaag dat het de schuld van Bush is dat er hier voedsel tekorten zijn. Bush wil dat Venezuela verhongert!! En hij eindigt met " Ik noem Bush een terrorist en een genocidaal.
Ach ja je moet iemand de schuld geven. Voor een paar maanden geleden was het de schuld van de prive sector, daarna de schuld van Fedecamaras en nu dus Bush.
Al met al denk ik dus dat we zulke verhaaltjes nog vaak gaan horen.

Chavez vergeet erbij te vertellen dat hij 9 jaar lang geen donder gedaan heeft aan de economie. De import van goederen stijgt nog steeds. Venezuela importeer ruim 75 %, ik heb al gehoord van 80%!!!
Maar ja zolang de olie op een 110 dollar staat krijg je ook geen gekken weg.

Maar aan bluf geen probleem bij Chavez. Hij verklaarde dat spoedig Venezuela voedsel gaat exporteren! Nou dan ben je dus echt je bovenkamer kwijt.

Vandaag had Chavez nog meer nieuws. Hij kan nog steeds bij decreet regeren tot en met juli dit jaar. Dus hij wil naast het monetaire systeem de Bolivar nu plastic kaartjes toevoegen. Iedere kleur heeft een ander bedrag.
De Mercal heeft al een systeem met kaarten en onlangs was er een idee om bij te houden hoeveel voedsel je mag kopen als klant, want hamsteren mag je niet. Deze regering verstaat al onder hamsteren als je voor drie dagen voedsel inslaat.


Groet
Alpha

Concert voor vrede

Een concert voor vrede op de grens van Venezuela en Colombia.
Het podium staat midden op een brug in de staat Tachira in Cacuta, aan de ene kant Colombia en aan de andere kant Venezuela.
Dit naar aanleiding van de oorlogsdreigingen van Venezuela, Ecuador tegen Colombia.
Weet niet hoe dat riviertje heet wat onder de brug stroomt en of het riviertje droog staat.
Maar van links naar rechts staat het vol met mensen, dus ook in de rivier! Er zijn zo'n 250.000 toeschouwers die dit spektakel live volgen. Vanwege het hete weer spuit de brandweer constant water over de hoofden.
Het concert is een idee van Juanes een zanger met heel wat hits. Hij vertelde later in een persconferentie dat hij 8 dagen weinig of niet gegeten had, om de doodeenvoudige reden dat er geen tijd was. Op de vraag waarom verschillende artiesten niet zijn gekomen, waaronder Shakira, bleek dat ze niet onder hun contractuele verplichtingen uit konden komen.
Hij legde ook uit dat de brug waarop het concert gegeven werd ook een andere betekening had. Een brug slaan tussen twee landen. De verbintenis tussen landen die 1 horen te zijn.

Een van de artiesten is Sanz die wat overhoop lag met Chavez. Het gelukte 1 fan van Sanz om op het podium te geraken en riep hard in de microfoon "Chavez!!!!! Sanz is in Venezuela!!!! Laat Sanz optreden.
Alles gaat in een perfecte sfeer en het is een te gek concert. Juan Luis Guerra was tot op dit moment wel de artiest die alles liet zwingen.
Er werd nog een leuke opmerking gemaakt over de achternaam van Guerra (oorlog) Door Carlos Vives (Colombiaanse zanger). Dat Juan de enige is die in de familie van artiesten het woord oorlog mag dragen. Overigens werden er veel grappige dingen gezegd.

Natuurlijk is het concert nog niet afgelopen en ik ga straks ook weer heerlijk kijken. Er komen nog zoveel bekende en goede artiesten. Maar ik heb al wat foto's gevonden en die wil ik even laten zien.
















































Groet
Alpha

vrijdag 14 maart 2008

FARC patient of niet.

Het blijft een probleem hier om iets te schrijven en dan bedoel ik niet omdat er geen nieuws is.
Het staat hier bol van het nieuws, er is bijna geen keus te maken. En het een is nog belachelijker dan het ander. Wat hier gebeurd in 1 maand Venezuela is in een Europees of democratisch land ondenkbaar. Sla hier een krant open en het is net of je een bar slechte comedy strip leest.

Een paar onderwerpen van vandaag.

De Patient:
Neem nu het geval met een "patient" die met een helikopter naar een privé kliniek wordt gebracht.
Waarom geen gewoon staats ziekenhuis? Volgens Chavez mankeert er niets aan de ziekenhuizen van de staat!!! Hierop wordt direct het prive ziekenhuis vergrendeld met soldaten. Er sijpelt berichten door dat het gaat om prominente FARC leden. Iedereen geeft een ander verhaal in de krant. Colombia wil vingerafdrukken van de patient(en). Experts nemen vingerafdrukken en worden opgestuurd naar Colombia. De afdrukken blijken goed te zijn voor een psychologische test in wat je ziet in inktvlekken. Onbruikbaar dus en dit wordt doorgegeven. De Venezolaanse minister van justitie komt met een verklaring dat Colombia bevestigd heeft dat het niet gaat om FARC strijders. De DAS (Colombiaanse intelligentie Dienst) zegt lulkoek, dat hebben we niet gezegd. De patient(en) waren ondertussen verplaatst naar een militair hospitaal? Met deze actie van Venezuela is het duidelijk dat het "niet" gaat om een burger. Een burger mag nooit in in militair hospitaal verzorgt worden en anders om is dit ook het geval. De transparantie ten top van deze regering en door deze "domme"acties vestigen ze de aandacht dat er iets goed mis is.
De regering van Colombia wil zelf de vingerafdrukken nemen, logisch als hier de experts er een warrige vlek van maken. Dan komt de regering van Venezuela met het laatste antwoord. De afgevaardigden van Colombia komen er niet in? letterlijk in de verklaring zeggen ze. "Zij (de Colombiaanse regering) wil komen om de vingerafdrukken te nemen van die man, wie weet met welke bedoelingen, misschien ondervragen ze hem wel".
Venezuela gaat opnieuw de vingerafdrukken opsturen, maar ja van wie?

Krijg net dit binnen!
Helaas moeten ze dan wel rekening houden met deze foto en dit artikel.
Hoe ze hieraan komen weet ik niet maar de corruptie is zo groot dat niets verborgen blijft.
Volgens de krant gaat het om twee Guerrilla's
Alias, Lucas, een lid van de Generale Staf front 38, en 'James' commander van front 10,



PSUV:
Het grote rode nieuws was wel vandaag de PSUV de 15 kandidaten werden ingezworen door Chavez. Alle kandidaten stonden achter een grote tafel en Chavez nam het woord. Hij stelde iedereen even voor, op zijn manier. Ik geloof dat ik het woord Bolivar en revolutie 67 keer gehoord heb. Hierna moesten ze hun hand ophouden en werd de eed afgelegd. Deze werd ook door Chavez gedaan. Geloof me, ze hebben minimaal 7 minuten met hun linkerhandje omhoog gestaan. Hugo was aan het praten en hij bleef praten, ik zag de zweetdruppels opzetten op het voorhoofd bij de kandidaten. De handjes gingen wat lager hangen, tja voor hetzelfde geld ratelt hij gewoon door. Toen het verlossende "ik zweer" kwam werd het ook een verlossende kreet.

PDVSA:
Dat het niet lekker gaat met de PDVSA is bekend bij de meeste, maar niet bij de rode graaiers.
Ramirez komt steeds met goede cijfers.
Maar een manager zoals Ramirez mag in een geïndustrialiseerde wereld nog geen centdrop tentje runnen.
Vandaag in de krant: "Pdvsa, binnenlandse winst omlaag 68,6 procent in de laatste twee jaar".
De productie van de olie is alleen maar teruggelopen en wordt kunstmatig in de papieren omhoog gewerkt. Durf bijna te beweren dat in de lopende paar maanden nog slechtere cijfers bekendgemaakt worden. Zal dan wel de schuld zijn van de CIA!!

Venezuela op de terroristenlijst.
Amerika heeft al een voorlopig ontwerp klaar liggen om Venezuela op deze lijst te plaatsen.
Chavez heeft hierop al geantwoord. "Laten ze de lijst maar maken en schuif de lijst in je broek."
Ach ja dit kon je verwachten, maar weet hij ook de gevolgen van zo'n plaatsing.
Voor mij is zo'n antwoord al een daad van onvermogen.

Euro olie.
Tegengas kan je altijd verwachten van deze regering en er zijn al plannen om de olie in Euro's te laten betalen. Ze zijn hiermee niet de eerste regering die dit doet. Dacht dat Koeweit dit al met een kleine hoeveelheid deed (kan het mis hebben, komt uit het geheugen).

Drugstransport:
Vandaag ook nog een berichtje dat de drugs transporten in Carabobo bewaakt worden door de politie. Een Generaal van het leger komt hiermee naar buiten. Als je nu gebruiker bent kan je dus echt zeggen "de politie is je beste vriend"!!

En dit is dus maar een kleine greep uit het nieuws.

Groet
Alpha

donderdag 13 maart 2008

De kind soldaten van de FARC

Voor al de mensen die de FARC een warm hart toedragen. En denken dat de FARC een vredelievend groepje is die een "legale status" verdienen.

Doe dit even in twee talen, zodat er "hopelijk" wat meer mensen zien wat voor achterlijk zooitje de FARC is en dat onze president H. Chavez, zoals gewoonlijk, helemaal verkeerd zit.
De teksten wijken iets af van elkaar, het Spaans is iets anders dan het Nederlands.



De rekrutering van minderjarigen door de groepen 'narco-terroristische "Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia - FARC en het Nationale Bevrijdingsleger - ELN, is een ernstige schending van de mensenrechten en een schending van het internationaal humanitair recht. "

El reclutamiento de menores de edad por los grupos 'narco-terroristas' Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia - FARC y Ejército de Liberación Nacional - ELN , es una seria violación de los Derechos Humanos y una infracción al Derecho Internacional Humanitario.'












Dit Colombiaanse kind werd vermoord door een terroristische aanslag van de FARC

Este niño colombiano fue muerto en un ataque terrorista de las FARC a una población de Colombia.



Front 27 guerrillastrijders van de FARC, in een van zijn typische actie van barbarij, een kind afgeslacht, omdat deze het niet eens was met de idealen van de FARC. Na hem vermoord te hebben en gevuld met explosieven is hij gewikkeld in cadeau papier en opgestuurd naar het leger van Colombia. Met een "grappige" brief, waar ze vermelden dat de FARC dit gedaan heeft en dat ze doorgaan met deze acties.

Guerrilleros del frente 27 de las FARC, en uno de sus tìpicos actos de barbarie, degollaron a un niño, acusándolo de no compartir sus ideales armados. Después de asesinarlo lo llenaron de explosivos y lo enviaron a las Tropas del Ejército envuelto en papel regalo y con una carta, en donde ademàs de atribuirse el terrible hecho de una forma burlezca, amenazaron con continuar efectuando este tipo de actos. El terrible homicidio se presentò en el municipio de Vistahermosa, departamento del Meta



Nota de las FARC encontrada en el cuerpo del niño asesinado

Opmerking door de FARC gevonden, op het lichaam van het vermoorde kind



Criminele van de groep 'Jacobo Arenas', de bende 6 van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia - FARC, die rond de woningen in het dorp van La Concepcion Mondomo in de omgeving van de stad Santander de Quilichao. Op de aanwezigheid van een leger patrouille werd het vuur geopend , ongeacht de aanwezigheid van burgers in de omgeving.

Bandoleros de la Columna 'Jacobo Arenas' de la cuadrilla 6 de las Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia - FARC, que se encontraban alrededor de humildes viviendas en la vereda La Concepción del corregimiento de Mondomo, del municipio de Santander de Quilichao, al detectar la presencia de una patrulla del ejercito abrieron fuego contra esta, sin importarles para nada la presencia de civiles en los alrededores.

Slachtpartij van de FARC in Buenaventura

MASACRE DE LAS FARC EN BUENAVENTURA

Afro colombiaanse kinderen vermoord en slachtpartij van de FARC in Buenaventura, Colombia April 2005

Jovenes Afro Colombianos asesinados en una Masacre de las FARC en Buenaventura, Colombia el 1ro de Abril del 2005.

Foltering en moord van Rodrigo Piraquive door de FARC

Tortura y Asesinato de Rodrigo Piraquive por las FARC

De FARC landmijnen in de Llanos Orientales in zijn plan voor terugtrekking

Las FARC siembran minas antipersona en los Llanos Orientales en su plan de repliegue





Dit is de concentratie kamp of kampen waar Narco-Terroristische FARC hun gevangenen houden.
................. Dit is de leider van dit 'goede leger'.........


Este son los Campamentos o Campos de Concentracion donde los Narco Terroristas de las FARC mantienen a los secuestrados.
.................ESTE ES EL LIDER DE ESTE 'BUEN EJERCITO'.........




De FARC, de beste vrienden van Chavez, Correa en Ortega!!!!!!!

Las FARC, los mejores amigos de Chávez, CORREA y ORTEGA !!!!!!!!!!!

Groet
Alpha

woensdag 12 maart 2008

Universiteit gevechten in Barquisimeto

Denk je dat je kind veilig op de universiteit zit! Nee dus!!
Hier in dit land kan momenteel van alles gebeuren.
Twee universiteiten vlak bij elkaar, de ene een chavista universiteit, te weten de colectivos revolucionarios izquierdistas del Pedagógico Libertador. En de andere la Universidad Nacional Experimental Politécnica Antonio José de Sucre (UNEXPO)


Nu zij er tweehonderd studenten van de revolucionarios naar de campus getrokken van de UNEXPO. Niet vergeten dat de universiteiten altijd bewaakt worden. Dus hoe ze binnengekomen zijn is een raadsel. Zo'n universiteit campus is enorm groot en de verwachting is dat de bewaking (National Guard) gewoon de studenten naar binnen liet.

Het is uitgelopen op en complete veldslag en een tiental gewonden hieronder waren 4 studenten die gewond waren geraakt door vuurwapens.

Natuurlijk hebben de studenten aangiften gedaan. Helaas zonder enig resultaat.
Hierna besloten ze om een straat te blokkeren totdat ze een antwoord krijgen van de staat op de beveiliging en bescherming die de ze behoort te geven.

bron: http://www.elimpulso.com/


Groet
Alpha

Het oortje van Chavez

Verschillende kranten hadden bericht dat Chavez werd ingeseind door Fidel Castro tijdens de "Rio Groep" op de Dominicaanse Republiek.
En de ongelooflijke draai van onder het vriespunt tot boven het vriespunt was opmerkelijk.
De kranten schreven van Chavez wordt ingeseind door Castro, "Hugo houd je rustig je zit in een verlies verlies situatie".

We hebben Chavez niet zien bellen tijdens deze vergadering.
Het zou gaan om een klein zendertje wat Chavez ineens op of in zijn oor gefrunnikt had.
Het was even zoeken naar de foto, omdat dit iets meer zegt over het "zendertje".

Het zendertje wordt normaal gebruikt als een "source" buiten het gebouw bevindt, of als er een vertaling nodig is van wat er op zo'n belangrijke bijeenkomst van presidenten gezegd wordt.

Het gefrunnik aan het oortje van Chavez begon toen de Mexicaanse president aan het woord kwam. Nu praat Calderon perfect Spaans en laat dit nu ook de taal zijn die Chavez beheerst.
Dus voor een vertaling was dit zendertje niet.
En....dit was net na het gesprek van Correa en die ging nogal te keer.

Opvallend was ook dat Hugo direct na de Rio Groep naar Cuba vertrok.

Maar de vraag blijft openstaan. Kreeg Chavez instructie 's van Fidel?

Groet
Alpha

dinsdag 11 maart 2008

Wat kan Venezuela verwachten als het op de "Terroristenlijst " wordt geplaatst.

Eerst even dit bericht!

Washington - President Bush laat juristen onderzoeken of Venezuela op de Amerikaanse lijst moet komen van landen die terrorisme steunen. Hoogleraar Internationaal Recht Emilio Vianno bevestigde een bericht hierover in de Miami Herald. Vianno is verbonden aan de American University in Washington.
Advocaten van het Witte Huis onderzoeken documenten op computers die zijn gevonden tijdens een Colombiaanse aanval op een kamp van de guerrillabeweging FARC. Uit een van die documenten zou blijken dat de Venezolaanse president Chávez 300 miljoen dollar heeft toegezegd aan de FARC. De Verenigde Staten zien de linkse guerrillabeweging als een terroristische organisatie.
Als Venezuela op de terreurlijst wordt gezet, komt het in het rijtje van landen als Iran, Syrië en Noord-Korea. Mogelijk treft Washington dan economische sancties tegen Venezuela.

Maar wat houdt het als Venezuela op de lijst geplaatst word van landen die terrorisme steunen!

Het is in het Engels, maar zo begrijpelijk dat het niet vertaald hoeft te worden.

What Venezuelans can expect when their country is designated a State Sponsor of Terrorism

11 March 2008

For those readers who have enquired as to what Venezuelan nationals can expect on the day that the US Department of State designates their country as a "State Sponsor of Terrorism," because its government has repeatedly provided support for acts of international terrorism, we summarise the consequences thereof. The strict sanctions imposed are indeed broad and powerful. The alternate term, "State Supported Terrorism," is sometimes employed. After reading this article, those whose financial, personal and vocational situation allows them and their loved ones to leave the country may wish to consider this option, for the economic and political situation in a designated Venezuela will rapidly deteriorate into chaos. Please note that there may be additional sanctions imposed that do not appear here.

Here is an itemised list of what can be expected, based upon the applicable Federal laws, which are cited at the end of this article:

  • US citizens and entities will be prohibited from engaging in any financial transactions with the government of Venezuela without a specific license from OFAC.
  • There will be special processing procedures for Venezuelan national seeking a visa to enter the United States. Specifically, there will be no non-immigrant visas issued to any Venezuelan without special agency approval at the highest level. Travel to the US may thus be effectively terminated.
  • Sovereign Immunity is waived, which permits families and next of kin of terrorist victims to bring civil actions for damages, in US District Court, against the government of Venezuela.
  • Imports of goods from Venezuela lose any duty-free exemption that they previously enjoyed.
  • All tax credits for income earned in Venezuela will be thereafter denied.
  • Loans to Venezuela or its institutions or agencies, or other borrowers from international non-governmental organisations will be opposed by the United States.
  • Any Venezuelan government-controlled companies will be prohibited from participating in any US Department of Defence contracts that exceed $100,000 .
  • A ban upon the export of arms and arms-related products to Venezuela.
  • Severe limitation upon dual-use exports from the US to Venezuela. Dual-use products have both civilian and military applications. There is a 30-day advance notification period where the US Congress is advised of the proposed export.
  • Total restrictions upon US economic assistance to Venezuela.
  • Venezuelan financial institutions, which will themselves be the subject of OFAC sanctions at the same time, will also pose a problem, as their US correspondent accounts, their window into the US financial structure, will end up being closed. How will Venezuelans purchase goods and services from US companies?

What I have listed above is a rudimentary forecast of what can be expected after designation; additional sanctions may also be imposed. For your specific questions, you are advised to seek the counsel of a competent legal professional. Though limited to the
US, financial institutions in other countries avoid sanctioned countries, due to the possibility that they may themselves be sanctioned, or lose access to US financial markets, by trading with a sanctioned country. it therefore becomes a de facto global sanction.

Voor de Spaanstalige heb ik hier een artikel.

Natuurlijk kan er ook het volledige Amerikaanse landen rapport worden gedownload.
Voor degene die het willen lezen ga naar hoofdstuk 3 bladzijde 145, hier staan alle landen vermeld die op de terroristen lijst staan en exact wat het inhoud.

Groet
Alpha

Indiaanse Barbaren als militia in Bolivia

Indiaanse Barbaren als militia in Bolivia, anders kan ik niet zeggen.
Dat de indianen in Bolivia er andere gewoontes op na houden oke, maar dit slaat helemaal nergens op.
Evo Morales is een president die gekozen is in Bolivia door coca boeren en de bevolking die weinig en geen scholing gehad heeft. Met zijn mooie praatjes zijn ze net als hier in Venezuela heerlijk de pineut.
Natuurlijk zijn er daar net als hier idioten die vierkant achter hun president staan.
Morales is trots op zijn militia beter bekend als "Los ponchos rojos". Je mag pas een rode Poncho" dragen als je 50 jaar bent en alles geleerd hebt van de "wijze" mannen.
De militia in Bolivia is nu ongeveer 100.000 man en alhoewel de bewapening van deze militia verouderd is, zijn ze nog goed bruikbaar. De meeste wapens komen uit de dertiger en veertiger jaren. De ponchos rojos, zijn trots en ze hebben bewezen dat ze hun mannetje staan. In het verleden zijn ze steeds betrokken geweest bij staatsgrepen en nu met Morales hebben ze wat ze willen hebben. Ze worden geprezen en gevreesd.
De vice president van Bolivia Alvaro Garcia Linera heeft zelfs banden met deze rode Poncho's.
Toch was er kritiek maanden geleden op Morales over de wreedheden op dieren van de rode Poncho's en hij zou er iets aan doen. Tja.....hij doet er dus tot op heden niets aan.

We kennen allemaal de onthoofdingen van de moslims met gevangen genomen soldaten of toeristen.
Aangezien er geen soldaten waren, hebben deze "rode poncho's" maar wat willoze honden onthoofd. Deze idioten deden dit om kracht bij te zetten aan de bedoelingen wat ze zullen doen met "indringers".

Ik heb een video clip van dit afschuwelijke feestje van deze barbaren.
Deze clip is werkelijk afschuwelijk en je moet over een hele sterke maag bezitten.


Hier en hier en hier kan je wat artikelen lezen in het Spaans over deze Militia.


Groet
Alpha

maandag 10 maart 2008

Komt Ingrid Betancourt nu wel of niet vrij

Het zou wel een heel onbeschoft spelletje zijn van Ecuador als het een leugen zou zijn van de vrijlating van Betancourt.
Even een paar dagen terug. Colombia valt het verblijf van Raul Reyes aan in Ecuador.
Uribe beschuldigd Correa van connecties met de FARC. Correa zegt in onderhandeling te zijn met de vrijlating van Ingrid Betancourt.

De top ontmoeting de Rio Groep op de Dominicaanse Republiek.

Uribe valt Correa aan met duidelijke bewijzen en documenten uit de laptops.
Correa gaat door het lint en gebruikt een woordenschat wat ongebruikelijk is voor een staatshoofd.
Op de TV een "Breaking News" Betancourt wordt vrijgelaten binnen een paar uur!!
We krijgen een vervolg van de Rio Groep en even later wederom een "Breaking News"
Ivan Rios kopstuk van de FARC is vermoord door zijn bodyguards en overgeleverd aan Colombiaanse legereenheden. De Rio Groep gaat rustig verder en wordt zelfs als "oude jongens krentenbrood" beeindigd.

Nu een paar dagen later, nog steeds geen vrijlating van Betancourt.

Chavez gisterenavond een oproep om Betancourt vrij te laten. Hij deed dit in het bijzijn van de moeder van Betancourt tijdens een optreden gericht aan Marulanda. Hij smeekte werkelijk om Betancourt vrij te laten. Natuurlijk een mooi spektakel als je de moeder van Betancourt ziet en tijdens de woorden van Chavez begint te bidden en de hemel inkijkt.
Denk dat elke moeder met de duivel op stap gaat om haar kind vrij te krijgen.

Pablo Montoya, alias de rooie, degene die Ivan Rios omlegde en zichzelf ook overgaf aan het leger van Colombia, heeft een ander verhaal.
Hij zegt dat Betancourt nooit wordt vrijgelaten!! En hij zegt dat Marulanda misschien wel dood is.
De midden en lagere rangen wilden zijn dood.
En laten we eerlijk zijn, Betancourt is de gijzelaar die het meeste waard is voor de FARC. En haar dood kunnen ze ook jaren verzwijgen!!
Een gesprek met de "rooie" levert ook geen intelligentie op.

Tja....wat moet je dan geloven!!

Ik hoop niet dat Betancourt nu een spelletje is geworden van Correa. Natuurlijk wist hij dat hij afgedroogd zou worden door Uribe, tijdens de Rio Groep. Hij mag dan niet al te slim zijn, of laten we maar zeggen "nog niet droog achter het linker oortje", maar dit was voor een simpele ziel nog te overzien. En om dus kracht achter zijn argumenten te zetten dat hij onderhandelde met de FARC over de vrijlating dit tijdens de Rio Groep door zijn minister bekend moest laten maken.
Nogmaals ik hoop dat ik het verkeerd heb en dat Ingrid Betancourt morgen vrij is.
Maar ik zie nu zo veel leugens en zo veel verdraaiingen van feiten van de regering "ogen dicht linksaf", dat er eigenlijk van alles te verwachten is.
Tja en dan Chavez die dan veel meer weet dan wie dan ook, maar ook veel meer liegt dan een klein kind wat stout is geweest. Zou die nu een oproep doen tegen een dode!!

Serieus nemen doe ik dit zooitje allang niet meer, maar deze leugens (als het zo is) gaat wel heel erg ver!

Groet
Alpha

Ps. hoop dat ik het mis heb.




Blogarchief