Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 2 januari 2009

Cuba 50 jaar miserabele ellende en Yoani Sanches

Jullie mogen gerust weten dat ik "niet" van plan was om ook maar 1 letter te besteden over de 50 jarige revolutie in Cuba. Er staat genoeg onzin in de kranten waar Chavez de Cubaanse revolutie aanhaalde als, "de moeder van alle revoluties in Latijns-Amerika en het Caraïbisch gebied.’’
Ook vond volks-idioot Chavez het nodig om met veel ceremoniële poespas bekend te maken dat de "vlag" van Cuba een plaatsje moest hebben in het Pantheon van Caracas waar de restanten liggen van Simon Bolivar, dit als eer voor Cuba.
Het komt bij mij over dat de moorden die gepleegd zijn door de clan Castro worden uitgewist. De terror die dat bewind 50 jaar heeft uitgevoerd worden gezien als een heilig iets. Alle rechten die een individu zou moeten hebben worden door deze "feestelijke gebeurtenis" opnieuw diep onder de grond gestopt. Het is waanzin om dit te vieren en om er eigenlijk iets over te schrijven.

Ik werd eigenlijk van binnen geraakt door Yoani Sanches, de blog Award winner in Cuba.
Zij beschrijft heel kort wat de eerste dag van 2009 en wel over de eerste zonnestralen. En ze laat een video clip zien dat de zon opkomt in Cuba.

De weloverwogen en simpele tekst van haar en de simpele clip geven gewoon goed weer hoe de Cubaan denkt over 50 Castro Revolutie. Er is geen feestvreugde alleen de vreugde dat de gouden stralen van de zon weer te zien zijn. En de hoop dat het fascistische regime eens is afgelopen.

Groet
Alpha