Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 6 januari 2009

De larie van dit Venezolaanse regime

Er zijn twee dingen die je kan doen als je het nieuws leest die dit regime over je uitstrooit. Je kan boos worden over zoveel larie of je kan een lachbui krijgen. Ik had voor vandaag de lachbui en de tranen rolden werkelijk over mijn wangen.
Laten we eerst met het bericht beginnen over de huizenbouw. De minister van Cultuur en Huizenbouw, Farruco Sesto komt met een plan om 107.000 huizen te bouwen in 2009 verdeeld over 4.160 steden. Hij wil met de prive sector samenwerken en kijken of deze sector zo'n 30 a 40 duizend huizen kan bouwen. Dus de overheid gaat maar zo'n 60 a 70% van het totale aantal voor zijn rekening nemen. Ben wel blij met zo'n man en vooral de intelligentie waarmee hij voor de dag komt is ongekend. Zijn statement is, dat er veel huizen nodig zijn omdat de vraag hoog is. Wat een intelligentie is dit!! Hoe kan de man dit bedenken, hier zit een universitaire opleiding achter om dit te kunnen zeggen. Geef de man de "Cultuur" prijs. Het land Venezuela heeft een tekort van meer dan 2 miljoen huizen. En dat dankzij het regime Chavez!! die 107.000 zal dus ook voor 2009 niet gehaald worden. Miljoenen verdwijnen naar duistere regimes in de vorm van auto's, vliegtuigen, omkoopgeld en noem maar op.

We hebben een bericht van Chavez over dat Venezuela niet in een crisis terecht komt. En let op... zelfs als de olieprijs op "nul" komt te staan. Ach zoveel onnozelheid was werkelijk even te veel van het goede en mijn buik was al geteisterd door het vele hoesten en deed nu echt zeer van het lachen. De olie zorgt voor 93% van de inkomsten van Venezuela, 7% komt van de binnenlandse economie.
Voor de rekenaars onder ons. Volgens de OPEC produceert Venezuela 2,2 miljoen vaten per dag.
De Cadivi had gereserveerd een bedrag van 38.667.000.000 dollar voor voedsel import in 2008.
En ik heb het nu alleen over voedsel!!
Stel de olieprijs blijft staan op een gemiddelde van 40 dollar een vat. Dit geeft Venezuela een inkomen van 32.120.000.000 per jaar. Het dekt niet eens wat de Cadivi had gereserveerd voor 2008 en de prijzen zijn wereldwijd gestegen, het moet dus omhoog met het getal voor 2009. Welkom tot de wondere wereld van de chavista's. Het totale bedrag van de CADIVI was in 2008
48.029.000.000 dollar
.


Dan het bericht dat de werkeloosheid nog nooit zo laag was in tien jaar Chavez. Het cijfer staat nu volgens Chavez op 6,1 % werkelozen. Degene die dit geloven moeten direct met hun water naar de dokter.
Enige uitleg hoe Chavez aan dat cijfer komt is er door hem niet gegeven.
We kennen hier in Venezuela drie cijfers waarmee de werkeloosheid of zoals men wil de werkende mensen ingedeeld worden. We hebben de "economia formal, economia informal en de werkelozen. Vorig jaar kwam Chavez met cijfers en er was gewoon wat gerommeld en geschoven met het percentage economia formal en economia informal en het cijfer van de werkelozen was toen afgenomen. Het geschuif bracht toen al mijn lachspieren in werking.
Het is frappant dat ondanks de afnemende binnenlandse economie er steeds meer mensen werk vinden. Vermoedelijk telt Chavez nu ook de huismoeders als werkende en de studenten als werkende met hun studie. Nogmaals cijfers over deze wonderbaarlijke verlaging van werkelozen heeft Chavez niet gegeven en dit terwijl de economie het tegenspreekt.

Een kleine update over de CADIVI en het blokkeren van de creditkaarten is hier te vinden.
De Cadivi had geen geranties afgegeven voor de dollars. Men hoopt dit voor donderdag te hebben opgelost. We zullen het doorgeven aan de Venezolaanse toerist die nu staat af te wassen in het restaurant voor hun avondeten.

groet
Alpha