Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 14 januari 2009

Venezuela handhaaft zich moeiteloos in de CPI index

Venezuela handhaaft zich moeiteloos in de CPI index (CPI Corruption Perceptions Index)


Van de 180 landen staat Venezuela op plek 158. Venezuela wint 4 plekken ten opzichte van vorig jaar, toen plaats 162. Een succes? Nou dacht het niet.
Zimbabwe met Mugabe staat op 0,1 puntje minder dan Venezuela (1,9 punten) en staat op plek 166!!

Maar laten we eerst zien wie volgens de gegevens van het CPI op de nummer 1 plaatst staat als minst corrupte land. We zien Denemarken, Nieuw-Zeeland en Zweden op een gedeelde eerste plek met 9,3 punten. Nederland staat op de gedeelde 7de plek met IJsland en heeft 8,9 punten. Belgie staat op 18 met 7,3 punten.

Somalie bungelt helemaal onderaan met plek 180 met 1 gehaalde punt.

Venezuela zoals gezegd op een bedroevende plek.

We zijn nu tien jaar op weg met deze revolutie van Chavez. Bij zijn beloftes als presidentskandidaat en als president was een van zijn speerpunten om ook de corruptie aan te pakken. Venezuela had in 1998 2,3 punten en nu 1,9. In de tien jaar zijn er wat landen bijgekomen in de CPI index die in 1998 niet vermeld werden. En nu worden er 180 landen vermeld. Er zijn nu dus 95 landen bijgekomen, waarvan 79 landen die ondanks tien jaar geweldige revolutie van Chavez, Venezuela zijn voorbij gestuifd op de ranglijstvan de CPI.

Echt waar!!!!
Ik als chavista geloof dit niet!!

Venezuela staat hoe je het wendt of keert, op een plek die weergeeft dat ze behoren tot de meest corrupte landen ter wereld.
Het is dus niet, onder andere, de revolutie tegen de corruptie, maar de revolutie van de corruptie.

Groet
Alpha