Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 15 februari 2009

15 februari 2009 "D-day" voor de Venezolaan

Vandaag is het de dag van "wint" de Democratie. De Venezolaanse versie van "D-Day".

Of zal 15 februari 2009 worden bijgeschreven in de historische gegevens van Venezuela, "als de dag dat de Democratie, democratisch werd weggestemd."
Chavez mag dan wel steeds zeggen dat hij de wens van S. Bolivar eerbiedigt, maar S. Bolivar was streng tegen het regeren van een president die constant aan de macht blijft. Verfoeilijk vond hij het dat een staatshoofd constant en zonder limiet een land kan regeren.
Chavez maakt met zijn wens duidelijk dat hij S. Bolivar niet volgt, al beweert hij elke dag anders.

Op het moment dat ik dit schrijf Europese tijd, gaan de stembureaus in Venezuela over een uurtje open. Degene die voor SI stemmen, praten in feite over 20 jaar Chavez als president. De man zal eind 2012 opnieuw meedoen als presidentskandidaat en het (ook al veranderd door Chavez) termijn voor president is 7 jaar. In 1999 werd Chavez gekozen voor de eerste keer.
Hoezo het gedachte goed van Simon Bolivar eren en bewaken.

Een afbeelding die exact zegt hoeveel stemmers er zijn, hoeveel stembureaus er zijn, hoeveel soldaten er opgeroepen zijn om voor de veiligheid te zorgen enz.. enz..
Zodra er betrouwbaar nieuws is vanuit Venezuela over het stemgedrag, zal ik het uiteraard vermelden. Het CNE heeft beloofd dat na het sluiten van de stembureaus 2 a 3 uur later de eerste gegevens naar buiten gebracht worden. Mits deze onherroepelijk zijn aan de verwachtte uitslag. Maar misschien komt er wat eerder iets aan gegevens naar buiten, we hebben dit tot nu toe iedere keer meegemaakt dat gegevens naar buiten lekken.

groet
Alpha