Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 11 februari 2009

Adan Chavez liegen zit in de genen + Update

We hebben het een tijdje niet over Adan Chavez gehad, het oudere broertje van Hugo Chavez. Met veel fraude is de man gouverneur geworden van Barinas en nam daarmee het stokje over van zijn vader. Regeren in Venezuela is een soort familie en vrienden aangelegenheid geworden.

Nu met het Enmienda op 15 februari is er ook in Barinas een studenten demonstratie geweest. En deze verliep niet zo soepel als de grote demonstratie van afgelopen zaterdag in Caracas.
De studenten van de universiteit Santa Maria hadden ook een demonstratie maar die werd volgens de kranten nogal hardhandig neergeslagen.
Nu komt Adan Chavez met een verklaring , hier terug te lezen in een regeringskrant, dat de studenten niets in de weg is gelegd en dat er totaal geen sprake was van hardhandig optreden van de politie. Ook verklaart hij dat de autonomie van de Universiteit niet geschonden is. Elke Universiteit in Venezuela is autonoom en mag dus niet worden betreden door door de politie, uitzondering is als er duidelijk om de politie is gevraagd om assistentie. Nu lijkt het me niet logisch dat de studenten de politie gevraagd hebben om hun eigen demonstratie te verbieden.
Volgens Adan Chavez is er dus helemaal niets gebeurd.
Toch zeggen de studenten anders en we hebben wat foto's. Wanneer je de foto's ziet dan mogen de studenten blij zijn dat er alleen maar gewonden gevallen zijn. En ik denk ook niet dat de studenten op de universiteit elkaar bestookt hebben met gasgranaten en met geweren met hagel. Ook zijn er enige ramen gesneuveld op het terrein van de Universiteit.
De vraag is nu...... liegt Adan Chavez of liegen de foto's en de studenten.

Oordeel zelf bij het zien van de foto's.

Eerst de autonomie van de Universiteit! Is deze nu wel of niet geschonden?


Het hoeft eigenlijk niet eens spreekbaar gemaakt te worden. De foto's zijn duidelijk.
Maar dan hebben we nog de bewering van Adan dat er geen geweld is gebruikt. Neem van mij nu maar aan dat dit geen make-up is.

Update:
Verklaring van Etxora Serraño, vice president van USM Barinas. Ze hebben geschoten met traangas en 15 studenten zijn gewond geraakt. Luister naar het telefoongesprek met Globovision.