Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 13 februari 2009

Chavez wat hij in tien jaar bereikt heeft en NO es NO

Het referendum op 15 februari komt met rasse schreden naderbij en zal het volk nu wel of niet stemmen voor een wijziging in de grondwet waarin geen beperkingen meer zijn voor een presidentschap voor het leven.
De Venezolaan wordt daar waar hij bijstaat bij de neus genomen. Vraag hem eens welke wijzigingen
artikel 160 is of 192 of 230. Door de populistische manier van spreken vol met leugens en een misleidende en zelfs schijnheilige manier van spreken wekt de man zelfs medelijden op en willen ze alleen maar dat hij aanblijft.

Dit is de tekst van de enmienda/referendum waar ze of SI of NO moeten stemmen.

"Gaat U akkoord, met de wijzigingen van de artikelen 160, 162, 174, 192 en 230 van de republikeinse grondwet dat wordt gepresenteerd en behandelt is door het Assemblee Nationaal en deze versterkt en meer politieke rechten geeft aan de burgers, die de kandidaat voorgesteld heeft om dezelfde post voor de tijd die door de grondwet exclusief afhankelijk is op de mogelijke verkiezing van populaire stemmen."

Let vooral op hoe het is geformuleerd!!!

In de tien jaar dat Chavez nu campagnes heeft gevoerd is dit de campagne met de meeste grondwettelijke overtredingen. (Het is trouwens de 14de electorale verkiezing in Venezuela in tien jaar.)

Het is ook schandalig en ik herhaal nu even de woorden ex burgemeester van Chacao, Leopoldo López, dat het CNE 400.000 jongeren uitgesloten heeft, doordat ze zich niet konden registreren om te stemmen.
Het was weer een loze belofte en een grondwettelijke overtreding die de CNE overtrad, er was beweert dat het CNE iedereen zou registreren.

In tien jaar heeft Chavez zich ook goed laten zien en dus kunnen we een aardig overzicht maken van wat de man gepresteerd heeft. Het geeft ook weer wat de volgende decade kunnen verwachten van H. Chavez.
Dit is wat we tot nu toe weten en ik ga echt niet alles opnoemen, maar een korte opsomming van bepaalde dingen.

Hier zijn de resultaten van tien jaar Chavez.
Terrorisme: Een verenigde band met de FARC, Cuba, Libië, Iran, Wit-Rusland, Hezbollah, Hamas, Syrië en het Irak onder Saddam Hoessein. Venezuela werd een verdediger van deze landen en individuele personen die leefden van het terrorisme, van Carlos de Jakhals tot aan Osama bin Laden.

Antisemitisme:
Joodse scholen waren binnengedrongen in het zoeken naar wapens en ander verradelijke materialen, deze werden nooit gevonden. Joodse Synagoge in Caracas werd vernield en ontheiligd door criminelen. Agenten die onder burgemeester Barreto in diens waren genomen.
De president op de TV beschuldigde de joden voor het vermoorden van onschuldige Palestijnen.
Hij zette de Israëlische ambassadeur het land uit. En volgens zijn kennis was het een "Holocaust" tegen de Palestijnen.

Nucleaire proliferatie:
Noord-Korea en de Iraanse nucleaire wapens programma's werden ondersteund als waren zij de uiting van de soevereine rechten op vreedzame technologie.
Venezuela heeft aangekondigd dat nucleaire technologie met behulp van Rusland zou worden opgestart.

Wapenwedloop:
Miljarden dollars werden gespendeerd aan wapens. Uit Rusland, China, Iran en Spanje werden Onderzeeboten, fregatten, vuurwapen, vliegtuigen, kanonnen, tanks enz.. enz.. gekocht.
een respons kon niet uitblijven in andere Zuid-Amerikaanse landen, in Brazilië en Colombia stegen de aankopen in wapens.

Anti-Amerikanisme:
Er moest een economische oorlog worden verklaard tegen Amerika, met als belangrijkste wapen de olie. Venezuela en Iran zijn belangrijke bondgenoten en zitten in de OPEC.
De absurd hoge olieprijs heeft bijgedragen aan de recessie, die resulteerde in een verlaging van de vraag naar olie.
De Amerikaanse ambassadeur en zijn attachees zijn het land uitgeknikkerd, mede doordat ze militairen beschuldigden op het gebied van narcotica. Ze werden als spionnen het land uit gezet.

Olie:
De olieproductie daalde van 3.6 miljoen vaten per dag in 1998 tot 2.4 miljoen vaten per dag in 2008. Dit volgens de OPEC en het Internationaal Energie Beheer. Volgens de productie plan van de PDVSA in 1998 zou er aan het eind van dit jaar (tienjarenplan) 5.5 miljoen vaten per dag geproduceerd moeten worden.
Tevens is alles onwaarschijnlijk on-transparant, vandaag in de krant dat 40% van de olieopbrengst wel gebruikt word, maar niet waar het heen gaat!!!

Armoede:
De regering van Venezuela beweerd dat de armoede is gedaald van de helft tot een derde van de gezinnen!!! Deze vorderingen worden sterk betwist door onafhankelijke onderzoekers en.... voormalig Chavez Administratie deskundigen en deze alleen al zouden het moeten weten.
Venezuela is nog steeds de rijkste staat met het grootste aantal armen onder de bevolking op aarde. En dat met ruim 800 miljard aan inkomsten over de laatste tien jaar.

Democratie:
Deze regering beweert dat Venezuela een democratie is, maar zijn electorale machine is niet onafhankelijk gecontroleerd sinds 2003!!!
De wetgevende en rechterlijke macht zijn geworden als rubberen stempels voor de uitvoerende macht. En de bevolking kan of stemmen voor deze revolutie of zijn baan verliezen.

Rechten van de arbeider:
Momenteel in de maand januari zijn er in het land, 53,3 % meer claims van hoge onrust onder de werkende bevolking.
Geen uitbetaling van salaris, geen verhoging van het salaris en dat al meer dan 4 jaar. ontslagenen die protesteren, omdat ze geen uitkering krijgen.

Inflatie:
Chavez heeft het gepresteerd om in tien jaar een inflatie te creëren van 748,2%.


Criminaliteit:
En i.p.v. dat ik het allemaal omschrijf hoe absurd deze gestegen is in tien jaar, drie foto's van een protest tegen de vele moorden.
Studenten zijn toch wel vindingrijk en hoe hard het ook is, ze hebben gelijk met hun protest tegen Chavez. Er is een waterval van bloed verspilt aan moorden in tien jaar Chavez.

Klik op afbeelding voor vergroting


IK en met mij vinden dat Chavez al veel te lang zit in Venezuela als president en ik vind dat Chavez gewoon volgens de grondwet afscheid moet nemen van zijn functie als zijn termijn afloopt.
Ik moet er niet aan denken dat we de man zelfs grijs zien worden als president en dan met het zelfde catastrofale regeren met wat hij nu doen.
De presidentsverkiezingen gaan er zo uitzien in de toekomst.


Nee is Nee Chavez... en dat is je op 2 december 2007 al eens kenbaar gemaakt.
Je houdbaarheidsdatum is allang verstreken.

Chávez NO es NO... y el 2 de Diciembre del 2007 se te dijo.
Tu tiempo ya ha vencido.

Groet
Alpha