Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 11 februari 2009

Chavez wringt zich momenteel in allerlei bochten en lijkt steeds onzekerder te worden.

In de rojo polls staat hij nog op winst maar bij andere betrouwbaardere polls staat Chavez op een duidelijk verlies. Nu is er werkelijk geen peil op te trekken dus ik laat al deze voorspellingen maar een beetje achterwege. Het enige wat ik wel wil zeggen is dat het niet zo klaar als een klontje is dat Chavez even een duidelijke overwinning in zijn schoot geworpen krijgt. Er zullen heel wat trucage en trucjes uit de hoge hoed getoverd moeten worden als hij dit reform op 15 februari wil winnen.

Één van de meest angstaanjagende problemen van Chavez is de onveiligheid en de criminaliteit die de stemmers naar het "NO" kamp zullen doen verdwijnen. Vandaar dat hij zich nu in bochten wringt. Het grote probleem voor Chavez is nu de groep "Piedrita". Deze wordt aangevoerd door Valentin Santana. In het nog niet zo lange verleden werden deze groepen gesteund door het regime van Chavez en nog steeds krijgt de buurt "23 Enero" subsidies voor groeperingen. Burgemeesters die ze in loondienst namen en subsidie gaven uit naam van Chavez. Zie mijn eerdere post over de Piedrita. Eindelijk is er ook een duidelijk bewijs dat er geld werd gegeven en wel uit de mond van Alirio Moldonado cultureel sport-medewerker uit de wijk "23 enero". in een intervieuw zegt hij dat de groepen die daar leven niet geweldadig zijn en sociaal werk verrichten? Hij verklaart ook dat er geld gegeven wordt en dat er meerdere bendes in de wijk zijn.
Het is ook geen geheim meer dat deze "gangs" pro Chavez zijn en ervoor zorgden dat er massaal in de buurt op Chavez gestemd werd. En voor deze gunsten en ook voor de veiligheid van Chavez als hij in de buurt was werd er in de buidel getast.
het probleem voor Chavez is ook dat de wijk "23 Enero" zijn buik vol heeft van de Piedrita. Er werd driftig gemoord en afgeperst in de wijk en een voorbeeld is dat je visite kon ontvangen als je de groep op de hoogte stelde en de auto's moesten dan wel in de wijk geparkeerd worden?
De mensen werden en worden nog steeds elke dag onder druk gezet
Er is een website 23 Enero en daar kan je lezen in wat voor een waanzin de normale burger leefde en nog steeds leeft. Ik vraag me wel af wie in die buurt nu een internet verbinding heeft en deze site bezoekt. Ook wil de buurt nu van Valentin Santana af en hij mag zelfs dood. Dit is van dezelfde website afgeplukt!!

Chavez heeft dus een probleem, de groep en bendes die hij eerst voorzag van subsidies valt hij nu af. Hij eist nu dat Valentin Santana gearresteerd moet worden. Maar de buurt wil van de groep af. Verklaart hij nu de oorlog tegen zijn vroegere kameraden? Het klinkt misschien absurd maar de Piedrita's hebben de politie gewaarschuwd om niet de wijk in te komen, omdat de kans groot is dat je er dood uit vertrekt.

Ik hoor nu de vraag, ja maar hoeveel geld kregen deze gasten dan? Daar heb ik geen idee van, maar als je dit voertuig van de piedrita's ziet om zich te vervoeren dan is het zelfs niet alleen geld geweest wat ze gekregen hebben. Maar ook voertuigen van het leger.

klik voor vergroting op afbeelding en zie de tekst die op dit nieuwe legervoertuig staat.

Ach ja leugens en leugens hoor je de hele dag vanuit Venezuela. Valentin Santana zegt ook dat ze geen wapens hebben. we hebben al eerder aangetoond dat de "subsidies" ook bestonden uit het geven van wapens. Maar om het even duidelijk te laten zien een paar foto's. En hoe de politie nu wel wat van die gasten aanpakt.

Klik voor vergroting op afbeelding
Momenteel zijn er 60 CICPC officials op zoek naar Valentin Santana en dit al voor twee dagen lang.

Overigens denk ik dat Chavez zich niet al te benauwd maakt om bende leiders op te pakken in Venezuela. Hij heeft ze hard nodig voor de 15de van februari.

We zullen zien of de pc het nog even volhoudt. Ik had nog meer willen schrijven, maar de pc doet verdachte dingen. Het lijkt erop dat ik ook deze gesloopt heb. Dat is dan nummer twee in net drie maanden.

groet
Alpha