Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 8 februari 2009

De enorme "NO" mars in Caracas op 7 februari 2009

De demonstratie mars tegen het Enmienda van Hugo Chavez door Caracas was een enorm succes afgelopen zaterdag. Zo'n 600.000 man zijn er aanwezig geweest om zich te laten horen en zien.
Oppositie leiders waren overdonderd door de enorme opkomst en spraken van een unieke en nog niet vertoonde opkomst. Natuurlijk geeft het de burger moed, als je de beelden ziet en de verhalen leest over de "NO" mars van Petare tot aan Avenida Libertador.

Het is ook duidelijk dat een echte democraat met liefde voor zijn land geen snuisterijen nodig heeft, zoals deze wel gratis worden uitgedeeld door Chavez al of niet voorzien met drinken en etenswaar. Of een lijst bijhouden om te kijken of de persoon wel opkomt, zo niet dan kan hij zijn werk voor de overheid wel gedag zeggen.

Enige foto's die tot de verbeelding spreken hoe druk het was.

Klik op afbeelding voor vergroting

En deze korte video clip laat zien dat er flink gezongen werd en dat de stemming opperbest was op zaterdag.


We hebben ook nog even een TV opname van VTV en deze TV zender van H. Chavez heeft een heel andere kijk op grote menigtes. volgen hun was het maar heel stil en was er helemaal geen sprake van een grote opkomst.
Het is ook hard slikken als je "baas" overtroefd wordt. Of de man was zo vroeg of op een verkeerde dag naar Caracas gegaan. Kijk hier naar de leugens van VTV.
de clip van VTV


Nu we toch even bezig zijn met hoe de regering zich van hun laagste kant laten zien. Op donderdag verscheen er ineens een "hele" grote NO op de berg Avila in Caracas.

klik op afbeelding voor vergroting.Deze "NO" werd verwijderd door de regering!!! Maar wat schets onze verbazing, op zaterdagmorgen gloorde er een dikke "SI" op bijna hetzelfde punt waar de NO stond.
We gaan in de gaten houden hoelang de SI blijft staan.Optimisme over de geweldige verlopen mars met een uitzonderlijke grote opkomst is natuurlijk geweldig, maar de uiteindelijke en definitieve NO moet toch wel op 15 februari blijken. Maar het geeft de burger moed. En de oppositie zal zich moeten laten gelden tot die tijd. Volgens mij was het de laatste demonstratie van de oppositie, maar weet het niet zeker.

Groet
Alpha