Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 16 februari 2009

De NO heeft verloren, maar niet alles is verloren.

Gisterenavond was ik teleurgesteld met de uitslag "SI" en ik had een gevoel van 'hoe is het mogelijk', terwijl ik ergens in mijn achterhoofd al wist dat Chavez nu niet zou verliezen.

Vanmorgen las ik de mailtjes, de berichten in de krant en zocht wat forums op om te zien hoe de meningen waren. Deze waren nogal divers en liepen uiteen van "het volk krijgt wat het verdient" of 100% de schuld van de zwakke oppositie.

In al die uitlatingen zit wel wat waarheid, al sta ik niet achter alle uitlatingen voor de volle 100% en sommige vind ik gewoon niet echt kloppen.
Maar wat er ook vanaf nu gezegd wordt het illegaal gehouden referendum is beslist in het voordeel van Chavez, ongeacht de fraude, pressie of iets anders. En we zullen met dit gegeven moeten leven. Er komen meerdere kansen en de grootste kans is dat Chavez na alle mismanagement die hij begaan heeft zichzelf al opknoopt heeft, alleen beseft hij het nog niet.

Ik heb zo'n vermoeden dat het nu pas echt begint voor de oppositie, dit betekend dat ze meer moeten samenwerken en meer als 1 man naar buiten moeten komen en ze moeten werken naar de verkiezingen van 2012. Er zal toch werkelijk iets moeten gebeuren willen ze ooit Chavez van zijn troon willen gooien. Wel vond ik het optreden van de studenten enorm, zonder de studenten was de uitslag veel groter geweest in het voordeel van Chavez.

Ook voor Chavez met wederom meer macht en vergeet niet dat er nu ook andere bestuurders gewoon kunnen blijven zitten en verkiesbaar zijn. Chavez kan zo zijn macht nog verder uitbreiden en hij heeft ver voor de verkiezingen al gezegd dat de "revolutie" versneld wordt bij een SI.

Toch wil ik ook nog wel zien of Chavez ongeschonden het einde van 2010 haalt. De economische crisis gaat in Venezuela heel langzaam ook zijn intrede doen. De PDVSA heeft al meer dan 8 miljard dollar schuld. De olie is nog steeds geen 60 dollar, (begroting Venezuela) De overige economie is maar 7 procent!!!!!!! De internationale reserves nemen snel af. De inflatie word voor dit jaar geschat over de 45%. De Bolivar is al 27% in waarde gedaald. En als er niet snel geïnvesteerd word in het land zelf dan komt alles stil te staan, wegenbouw, elektriciteitscentrales, olieplatforms, rafinage van de olie zijn maar een paar voorbeelden die door verwaarlozing van dit regime nodig aan onderhoud toe zijn.

De regering wil de olieprijs op 100 dollar hebben, want dat vinden ze een goede prijs. Voorlopig schommelt de prijs van de olie zo rond de 37 dollar voor Venezuela.

Dus het is nog niet afgelopen, ondanks het verlies van de NO.

Chavez heeft nog niet eens nagedacht over een economisch plan, hij was aan het campagne voeren begin november voor de verkiezingen en is gewoon doorgegaan en vandaag pas gestopt.
Dus de man is gewoon te laat om met een plan te komen. En voordat zijn plan wordt goedgekeurd en begrepen wordt. Vooral dat laatste gaat al 6 maanden duren, ze zijn niet zo snel van begrip de Chavista's, alleen als het gaat om corruptie.

We hebben kunnen zien dat de uitslag 54 om 45 procent was in het voordeel van Chavez. Bijna de helft van het land wil dat de man gewoon opstapt.
Ook kunnen we uitgaan van het feit dat de meeste intelectuele die het land bezit nu niet echt Chavista zijn. Chavez haalt zijn stemmen uit de achterstandswijken en laten we eerlijk zijn daar wonen niet de meeste mensen met brains. Dus Chavez moet al putten uit minder geschoolde om zijn ministeries op te vullen. Om alles draaiende te houden met zijn mensen is vragen om moeilijkheden en dit zien we al jaren. Ze zijn nergens toe in staat. En nu met de crisis voor de deur, zal de aanhang van Chavez slinken. En 2012 is nog ver en dus het aantal chavista's kan aardig afnemen. Dit gezien aan wat Chavez nodig heeft aan dollars voor zijn persoonlijke revolutie en de verwachting dat Zuid-Amerika tot in 2013 in de economische crisis zal blijven zitten.

groet
Alpha