Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 5 februari 2009

Feestvreugde op de dag van de bloedige coup in 1992

Het jaar 1992 op 4 februari, dat is nu zeventien jaar geleden en president Chavez dringt ons zijn bloedige en moorddadige mislukte coup op om het als een feestdag te vieren. De poging om Carlos Andrés Pérez te verwijderen is alleen uitgelopen op bloed, onnodig bloed dat werd verspilt op die dag. Achtennegentig mensen zijn hierbij omgekomen en dat vind Chavez het vieren waard, 98 levens die nu vergeten worden door dictator Chavez. En...... dan hebben we het niet over de gewonden die op die dag vilen en nog dagelijks de nadelige gevolgen ondervinden van hun opgelopen verwondingen.
Chavez heeft zelfs de moord om minderjarige op zijn naam staan, een meisje van 9 jaar oud, Noelia Lorenzo Parada zou nu 26 jaar zijn en in haar kracht van haar leven zijn. Verspild is dit leven door een toekomstige dictator met een honger naar de macht. Er stonden in verschillende dagbladen wat eerste pagina's/voorpagina's van dagbladen hoe ze toen alles naar buiten brachten.
Ik heb hier 6 foto's van dagbladen hoe ze het nieuws brachten.

Klik op afbeelding voor vergroting

Persoonlijk kan ik de feestvreugde hier niet van inzien en de viering gaat helemaal voorbij als ik deze clip zie.


Anno 2009 leert ons dat Chavez zich werkelijk wil scharen in de "Hall of Fame" van dictators die decennia lang willen regeren.
Als we nu zijn speech nemen die hij onlangs ten overstaan van zijn gevolg liet horen.
Hij zegt niet veel, maar en goed verstaander heeft maar weinig nodig.
Voor de niet Spaanstalige, hij zegt; "En nu begint de derde fase en noemt jaartallen op beginnende met 2009 en eindigt met 2049".
Is dat wat we kunnen verwachten als het "Enmienda" in SI eindigt. Een Chavez die tot 2049 aan wil blijven. Tegen die tijd is hij 94 jaar en waarschijnlijk nog senieler dan zijn "meester en Godfather" Castro.

Hier is de clip


We hebben hier een clip die verboden is door het CNE. Ik heb het al genoemd en het is de "Hall of Fame". Zou de openstaande plek worden ingenomen door H. Chavez?Laten we hopen dat de bevolking wijs genoeg is en dus maar niet stemt voor het "SI" op 15 februari.

groet
Alpha