Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 8 februari 2009

Venezuela, is er nu terecht te weinig vertrouwen in het justitiële apparaat en is het nemen van het recht in eigen hand wel juist

Het geloof in de politie is werkelijk bijna verdwenen bij de Venezolaan. Geen mens in Venezuela zal zeggen dat de politie eerlijk en oprecht is. Er zal eerder gezegd worden dat je nooit een agent moet vertrouwen en dat je beter bij ze uit de buurt kan blijven. En dat een aangifte doen gewoon verloren moeite is en zeer zeker verspilde tijd.

Er zijn wat dingen gebeurd de laatste weken die nu niet echt versterkend werken om het geloof terug te krijgen in de politie. Laten we maar gerust zeggen dat het imago van de politie op een punt is beland die niet lager kan. En dat heeft allerlei uitwerkingen, maar dat even later. Laten we eerst eens kijken naar wat opvallende gebeurtenissen omtrent de wetshandhavers van Venezuela.

Allereerst de staat Carabobo, de nieuwe gouverneur heeft dit jaar ruim 600 agenten per direct op straat gezet. Dit vanwege het criminele karakter van deze groep agenten, overvallen, oplichtingen, mishandelingen, agressief gedrag en zelfs moorden zijn er gepleegd door deze agenten.

Een enorme groep motor agenten in de stad Caracas zijn niet opkomen dagen met de wisseling van de burgemeester Barreto en Ledzema. Barreto had een flinke groep motoragenten die behoorde tot de zware kern en zelfs leiders van beruchte bendes in Caracas waren in dienst bij Barreto.

Vandaag werd bekend gemaakt dat er 11 mensen zijn opgepakt die de synagoge in Caracas hadden vernield en ontheiligd. Volgens de hele verse berichtgeving zaten er 7 politieagenten bij en vier burgers. Het feit dat er ook 2 computers zijn verdwenen uit de synagoge met de gehele database van alle joden in Venezuela was al wat vreemd als het om gewone Melandros zou gaan. Ook de tijd die ze spendeerde in de synagoge (5 uur) was al wat vreemd. Gewone antisemieten zouden alles vol kladderen, vernielen en na een korte tijd weer verdwijnen. De agenten die nu gearresteerd zijn geeft te denken.

Het zal trouwens voor Chavez een redelijk goed bericht zijn, want nu kan hij zeggen dat de oppositie alles heeft voorbereid en dat de agenten in dienst zijn bij de huidige burgemeesters. Ver zal hij hier niet mee komen want er zal wel nagegaan worden wanneer ze in dienst zijn gekomen. Ik vraag me af hoe ze zo snel op deze 11 gasten zijn gestuit. Er zijn moordzaken die al jarenlang duren en iedereen weet wie het heeft gedaan, alleen de regering weet het niet. Neem de zaak D. Anderson en de regering houdt het op oppositie figuren. Terwijl bijna iedereen weet dat de regering de opdracht gegeven heeft.

Onlangs zijn er twee mensen neergeschoten of beter gezegd vermoord bij een demonstratie/bezetting van de Mitsubishi fabriek. Er moest zo snel mogelijk een einde aan de bezetting komen had chavez bevolen. Uitgelokt zegt de regering, maar ze zouden het uitzoeken.
Laten we een clip hebben die misschien wat licht in de duisternis kan geven. Zie hoe agressief de politie uit het niets handelt en hoe snel er geschoten word. De agenten liepen al met granaten in de handen en er was volgens mij geen reden voor het uit de hand gelopen optreden van de politie. Ik moet er wel bij zeggen dat de clip nogal heftig is.Laten we nu eerst even kijken naar een video clip waarin de burgemeester van Libertador/Caracas de bende leider, Valentin Santana van de groep Piedrita, ontvangt en eert.


Een paar dagen geleden deed Een rondje voor zijn "SI" in de wijk Petare en Sucre. De Piedrita groep was daar vol op aanwezig om ook de president te beschermen. Ze houden alles in de gaten met verrekijkers en zijn duidelijk aanwezig.

Klik op afbelding voor vergroting
Deze Valentin Santana heeft momenteel de aanslagen opgeëist van ander andere de aanvallen op Globovision, het huis van Marta Colomina, Marcel Granier, de gewelddadige gebeurtenis van de Ateneo de Caracas, de gas aanval tegen de politieke groep Copei, de agressie tegen de Apostolic Nunciature en een traangas aanval op de krant El Nuevo Pais.
Nu komt Chavez in actie en zegt dat de man opgepakt moet worden. Dit is al een raadsel voor me? waarom moet een president dit zeggen. zijn er zoveel domme ministers en hoofden van politie dat ze dit niet zelf kunnen bedenken. En ik zou ook direct de burgemeester van libertador oppakken die dit onderwereld figuur nog even kon eren.

Wanneer je dit zo leest in de kranten, dan kan je je voorstellen dat de bevolking weinig meer gelooft in "rechtspraak en wetshandhavers.

Maar dan dit.....

Door het geen geloof meer hebben in de politie of justitieel onderzoek nemen steeds meer mensen het recht in eigen handen. Er werd een verkrachter te pakken genomen door de hele buurt. De man zou twee kleine meisjes hebben verkracht.
Ze hebben de verkrachter gestenigd, met een touw achter een moter voortgeleept, opgehangen, neergeschoten, verbrand, het vuurtje ging uit en ze hebben hem nog een keertje in de fik gestoken en dat vier keer. Dit was niet ergens op een veldje buiten de stad, nee dit gebeurde gewoon in een straat van het dorp/stad. Ik heb wat foto's gezien en deze waren te schokkend om te plaatsen. Wel is hier een foto van de menigte die naar het brandende lijk aan het kijken waren. zie hoe de menigte gewoon staat te lachen en allemaal met hun mobieltje driftig opnames aan het maken zijn. kijk op de foto rechts naar de vrouw met een rood jasje aan en zie het gebaar dat ze maakt
Nu zullen een hoop lezers denken "gerechtigheid" de politie doet niets dus het dorp neemt het recht in eigen handen. Voor mij kan dit niet, we zijn geen Hamas groepering of barbaren die dit zomaar mogen doen. Nu eerst de foto en dan maak ik het verhaal af.

Wat een lol en zelfs kinderen staan erbij en volgens de ooggetuigen stonden er zelfs agenten bij te kijken. Tja en dan wordt er toch nog een onderzoek gedaan. De verkrachter zou AIDS hebben en een groot litteken die duidelijk te zien zou zijn als......
Het blijkt nu dat ze de verkeerde man omgebracht hebben.
Zullen ze nu nog zo'n lol hebben als ze de foto's bekijken en ze hebben wie weet wie om het leven gebracht.
Het land zakt toch wel erg ver weg op deze manier. Ik ben pertinent tegen het recht in eigen hand nemen, alhoewel ik best kan begrijpen dat als het je kind is dat je daar dan niet aan denkt.

Tja en dan moest er nog schoongemaakt worden in de straat.

En dit zijn maar een paar gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in nog geen twee weken tijd!!

groet
Alpha