Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 3 februari 2009

Venezolaans schoolonderwijs en de OECD PISA

In het verleden heb ik wel eens de kwaliteit van het Venezolaanse openbare onderwijs op de hak genomen. Voornamelijk als er weer eens gesleuteld werd door alleskunner Chavez en zijn broertje Adan. Zelf zijn ze niet in staat om 30 minuten vooruit te berekenen of was het nu achteruit. Het rekenen van de alleskunner Chavez laat ook nog eens wat blunders zien. En dan komen ze met de oplossing dat je geen examen meer hoeft te doen of dat je gewoon naar de universiteit kan gaan als je daar zin in hebt, zonder dat je een degelijke vooropleiding hebt genoten. Alles in het teken van kwantiteit en geen kwaliteit. Het is de progressie die Chavez wil laten zien dat iedereen een diploma heeft en dus scoort de man als een sociaal leider die zich inzet voor het onderwijs.
Maar het resultaat is gewoon bedroevend als je de schoolverlaters ziet werken in hun nieuwe job.
Ga maar eens afrekenen in een winkel en je valt van verbazing om, hoe slecht er gerekend word. Een brief die geschreven wordt door een Venezolaan die de hoge school heeft doorlopen is vaak niet te begrijpen.

Nu heb ik een E-mail ontvangen van Venezolaanse studenten en onderwijs deskundigen die een petitie hebben opgesteld waarin ze vragen aan de regering van Venezuela om deel te nemen aan de OECD PISA.
En wanneer Chavez zich werkelijk eens wilt opstellen als verbeteraar van het onderwijs dan, stel ik hem voor om deze link eens door te lezen en Venezuela aan te melden als deelnemende staat.
Overigens zal Venezuela niet het eerste Zuid-Amerikaanse land zijn. Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Mexico, Panama, Peru, Trinidad en Tobago en Uruguay gingen al voor.

De website van deze studenten is http://sites.google.com/site/venezueladesarrollada/Home
en er wordt in verschillende talen uitgelegd wat OECD PISA is en wat ze doen.
Ook in het Nederlands staat de petitie op de site vermeld die ze sturen naar de Venezolaanse regering.
Het wordt echt heel groots aangepakt op de site kan je namelijk ook o.a. terugvinden welke politieke partijen van Venezuela de petitie krijgen en welke kranten/nieuwsbladen de petitie opgestuurd krijgen.

Ik vind het een goed initiatief en vandaar mijn aandacht voor dit onderwerp.

Het is altijd nog zo dat de jeugd de toekomst heeft.


Groet
Alpha