Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 18 april 2009

Agressie van "hogerhand" tegen de burgemeester van Caracas

Hoelang houdt Ledezma dit vol en ik zeg dit omdat je toch bewondering moet hebben hoe hij zich verzet tegen allerlei intimidatie pogingen van Chavez die ook nog de grondwet van Venezuela verkracht heeft om zijn verloren Caracas terug te pakken. Het uitgangspunt van Ledezma is simpel om zich tegen Chavez op te stellen. Hij voelt zich een echte democraat en de burgers van Caracas hebben hem gekozen tot burgemeester van de gehele stad Caracas. Hij wil iets betekenen en doen voor al die burgers van Caracas en wilt niet hebben dat het recht van de inwoners van Caracas opzij geschoven wordt voor een machtswellusteling en specialist in het schenden van de mensenrechten H. Chavez.

Er wordt momenteel door het huidige regime van alles gedaan om het Ledezma moeilijk zo niet onmogelijk gemaakt om zijn functie uit te oefenen.
Minister van justitie Tareck El Aissami volgt nauwlettend elke beweging van Ledezma en probeert hierna Ledezma in de krant zwart te maken. Opmerkingen van El Aissami dat alles show is en dat Ledezma achtervolgingswaanzin heeft en problemen zoekt en nodig naar de Psychiater moet voor een consult wordt bijna dagelijks door hem geuit.

17 April vertrok Ledezma met aanhang naar het CNE en werden gevolgd door de Politie "PM" (Policía Metropolitana ) en welke hem tot stoppen dwong en dat ze maar moesten volgen. Een"waarom" werd niet gegeven. Aangekomen bij het bureau van de PM. De commissaris daar ter plekke Manuela Romero kon ook niet uitleggen het "waarom", maar dat hij orders had.
De clip laat zien dat Ledezma geduwd werd en er werd gevraagd wat de reden was waarom ze gevolgd werden.


En wie komt er weer uit de bocht schieten dat het een show was van Ledezma....... ja hoor Tareck El Aissami!!! Het zou prettiger wezen als de man wat ging doen aan de criminaliteit. Een voorbeeld wat zijn aandacht zou kunnen krijgen zijn de vele ontvoeringen van kinderen. Maar liefst 50 kinderen in drie maanden zijn er ontvoerd in Venezuela. Het is maar en klein en kinderlijk voorbeeldje om je nuttig te maken voor een minister van justitie.

Tareck El Aissami zei dat het een show van niets was en dat er helemaal niets gebeurd was om er een ophef van te maken en dat Ledezma probeert om het slachtoffer te zijn van niets.

Het is misschien gebruikelijk in het leven van een crimineel zoals Tarek El Aissami dat met het zwaaien van een pistool een gebruikelijk iets is. Of had de minister van justitie deze foto's nog niet gezien. Of krijgt een burger geen bescherming meer van de politie en moeten we dit gaan zien als normaal of als "show" zoals Tarek maar iedere keer benadrukt.

opname gemaakt door een burger tijdens het optreden van de PM.
Een officier van de PM zwaait met een pistool.
klik op foto om naar het artikel te gaanVandaar mijn opening met "Hoelang houdt Ledezma dit nog vol".


Groet
Alpha