Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 3 april 2009

Bank en Cadivi perikelen

En wederom zijn er problemen met creditcards uit Venezuela. Eind vorig jaar en begin 2009 was het voor Venezolanen onmogelijk om met hun eigen geld via de creditcards te betalen in het buitenland. Alleen een taxi, een restaurant en medische opnames konden toen via de creditcards worden betaald. De Cadivi had al het besteedbare bedrag een flink stuk naar beneden gesteld wat voor veel Venezolanen de reden was om hun vakantie te annuleren. De reden die toen opgegeven werd voor de problemen was dat de Cadivi geen garantie kreeg van het regime cq de centrale bank van Venezuela, waardoor er geen dollars werden overgemaakt naar andere banken.
Momenteel is het weer zover dat de Cadivi geen geld kan overmaken naar de banken. En dit heeft verstrekkende gevolgen voor vakantiegangers. De eerste bank die nu aan de bel trekt is Banco Venezolano de Crédito en ongetwijfeld zullen andere banken volgen. Banco Venezolano de Crédito gaat vanaf 6 april alleen nog maar deze gemaakte onkosten vergoeden in het buitenland. De accomodatie, medische onkosten en maaltijden zullen nog te betalen zijn met de creditkaart. Ze zeggen er ook bij dat wanneer je afreist naar het buitenland het voor je eigen risico is. Of lezen we nu tussen de regels door dat dit nu ook niet meer te betalen is? Deze regeling gaat 15 dagen duren en daarna wordt de kaart geblokkeerd!! Dit wil zeggen als de Cadivi niet snel geld overmaakt in dollars voor de bank de klanten van Banco Venezolano de Crédito dus de pineut zijn vanaf 21 april.

Ik kan ook vertellen
(inside info) dat regelingen zoals ouders die hun kinderen geldelijk steunen 'bijvoorbeeld studie in het buitenland' geen dollars meer kunnen overmaken.
Alleen wanneer papa of mama een belangrijke regeringspersoon is, of anders verbonden is met het regime blijft het mogelijk om geld te sturen. Ook oudere regelingen worden herzien en mogelijk stop gezet.

Dit zal ook gevolgen hebben voor de paralellen koers en vermoedelijk zal deze een ruk omhoog maken.

groet
Alpha