Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 9 april 2009

Chavez..... geen kind heeft honger in Venezuela.

Tijdens zijn bezoek aan Japan had Chavez het tijdens een persconferentie in Tokio over het socialisme van Cuba en dat Venezuela in transitie is naar het socialisme.
Hij haalde een voorbeeld aan wat kompleet uit de lucht gegrepen is en hij gaat daarna verder in zijn leugens. De man gelooft gewoon wat hij uit zijn duim zuigt.

Hij zei dat als je cijfers vergelijkt met 20 jaar geleden over het honger lijden in Venezuela, dan is het een verschil tussen hemel en aarde. Het zal moeilijk zijn om een kind in Venezuela heden ten dagen te vinden die honger heeft. Het is misschien wel niet helemaal onmogelijk dat er een kind honger heeft zegt hij verder, maar we zijn goed op weg. En op weg bedoelt hij de weg naar het socialisme.
Op mijn blog staan genoeg foto's over Venezolanen die honger hebben en kinderen die buiten de honger, niet meer dan schamele kleding dragen en bedelend over straat lopen.
Het is een schandalig en normaal beeld geworden in Venezuela. En behoeft geen verdere uitleg met foto's of clips.

Hierna maakte de man het nog bonter tijdens zijn persconferentie. "Laten we het eens hebben over het socialistische Cuba" zegt Chavez. "Daar is geen kind te vinden wat honger heeft en dat ondanks de ijskoude vijftigjarige boycot. En...... ondanks de hurricanes op Cuba is er nog steeds socialisme. Nu weet ik niet of de man met de laatste zin Hurrican Castro bedoelt. Want een grotere gecreëerde natuurramp kan ik me niet voorstellen voor een land.

Aangezien ik weinig clips en foto's op het blog heb staan van Cuba, wil ik wel een paar recente clips kwijt en een rapport in PDF formaat over Cuba's voedsel en Agricultuur situatie.
En hier is te lezen over de voedsel crisis en dat de Cubaanse leider zegt dat de wereld-voedsel crisis van blijvende aard is. Cuba importeert ruim 84% aan voedsel om voor zijn bevolking te zorgen en dit verschilt niet veel van Venezuela met 93%. Maar vergeet niet dat Cuba al 50 jaar in "transitie" is en nog steeds zucht en kreunt onder het "Socialisme".

De eerste clip is nogal duidelijk het laat de markt in Havana zien. Clip van oktober 2008.


De tweede clip een bodega in Havana. clip van 4 maart 2007
Oja "sopa" is soep.


En nog een clip van een Bodega in centrum Havana. 24 november 2007.


De vierde clip gaat over de verdeeldheid op Cuba. Ingezetene van Cuba die illegaal zijn?
Het verschil tussen het oosten en westen. Je kan ook verbannen worden uit het "rijke" Havana"
voor een paar jaar of nooit toegelaten worden. Duidelijker kan het niet zijn tussen socialisten ala Communistisch systeem.
Mensen hebben een zwembad omgebouwd tot "onderkomen" Een gat, afgedekt met golfplaat even opschuiven en je hebt een WC. Huizen ingestort en opgebouwd met afval, er is geen cement of stenen om dit te doen. Muggenplaag en ander ongedierte. En natuurlijk geen eten. De mensen zien geen toekomst meer die in het oosten wonen van Cuba.

En Chavez zegt dat het zo geweldig is, geen kind heeft honger op Cuba!! De mensen kunnen zelf niet rondkomen en eten kopen. Hoe denkt Chavez dat een kind dan wel aan eten kan komen en geen honger heeft.
Persoonlijk doet me de vierde clip het meeste pijn. Helaas is het geheel in Spaans.


Het is dus duidelijk met de persconferentie welke kant Chavez op wil.
Wie schudt de Venezolaan wakker!!!!

Groet
Alpha