Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 2 april 2009

Chavez is hij de Latijnse Hitler?

Mag dan wel een tijdje afwezig zijn geweest met schrijven door tijdgebrek en nog steeds heb ik een chronisch gebrek aan tijd. Maar de vingers jeukte te veel om nog langer zonder het gevoel van het toetsenbord te zijn.
En ik begin me toch wel heel erg ongerust te maken over de weg die Chavez heeft ingeslagen.
Chavez laat gewoon weten dat hij de man is en niemand anders. Tegenstanders van zijn regime worden nu gewoon op een zijspoor gezet. Ze verdwijnen van het politieke toneel door ze op te sluiten, zie R. Baduel of hoe Iris Valera dit besluit toejuicht, of binnenkort M. Rosales. Er zijn al dreigementen geuit naar Ledezma en Henrique Capriles Rodonsky dat zij ook moeten oppassen om niet achter de tralies te eindigen. Het besluit van Chavez om 7 vice presidenten te benoemen boven de gouverneurs is ook zo iets om de verloren macht te herstellen. Alles moet naar de hand worden gezet om de oppositie het zwijgen op te leggen en om vrij het dictatorschap uit te oefenen en dat levenslang.
En zoals de meeste waarschijnlijk ook al weten heeft Chavez alle luchthavens en zeehavens onder zijn bevel genomen. We nemen ook nog even mee dat Chavez maar blijft nationaliseren en zelfs Polar is wat van zijn divisies kwijtgeraakt. Alles komt momenteel zeer rap in zijn handen wat het allemaal makkelijker maakt om macht uit te oefenen. Een onlangs verschenen rapport maakt duidelijk dat de verkiezingen van 23 november door intimidatie van Chavez is gewonnen. Mijn bescheiden mening is dat we deze ook direct kunnen doorschuiven naar 15 februari. Dictator Chavez deinst nergens voor terug.
Mijn bescheiden mening is dan ook dat de volgende stap is dat Polar genationaliseerd wordt en als Chavez hiermee klaar is en links en rechts nog iets nationaliseert dan komt de media aan de beurt.

De vrije wil wordt steeds meer beperkt tot wat dit regime toelaat. Er worden al boeken verbrand uit de openbare bibliotheken die niet meer passen in het straatje van Chavez. Natuurlijk geeft de man er een socialistische draai aan met waarom hij dit wil.
Het is gewoon bekend dat elke dictator een cultuurbarbaar is en daar maakt Chavez geen enkel verschil in.

Om de idioterie van Chavez te onderstrepen is wel de staats uitnodiging van de president van Soedan, Omar al Bachir. Een president die zich onderscheid in het moorden en genocide pleegde in Dafur. Wellicht omdat de man ooit eens een staatsgreep pleegde en ook een luitenantje in het leger was. Het zijn de kenmerken van Chavez die dezelfde achtergrond heeft.

Dat Chavez van heel Zuid-Amerika een "rood" blok wil maken tegen het vrije westen word ondermeer duidelijk dat hij de presidente van Chili, Michelle Bachelet een pitiyangui noemt. En een gevaar vindt voor de positie van Zuid-Amerika. Dictator Chavez neemt het haar kwalijk dat ze zowel met de vice president van Amerika als met de eerste minister van Engeland gaat praten. Het zijn in de ogen van Chavez de grootste imperialistische en kwaadste krachten op deze aardkloot.
Dat dictator Chavez de ene dictator na de andere ontvangt met alle eer in Venezuela en een hele vreemde rij presidentiële staatshoofden als 'vriend' binnenhaalt dringt niet door in zijn zieke geest. Een aardig voorbeeld is wel de president van Iran.

Beide hebben zwarte nagels van de olie en de bevolking heeft geen nagels om aan hun reet te krabben.

Een dictator heeft een geheel andere denkwijze en alles wat niet past in deze zieke denkwijze is verfoeilijk en gevaarlijk.


Wil nu even terug komen op de kop van het artikel "Chavez is hij de Latijnse Hitler". Nu kan je niet vergelijken tussen mensen, maar er zijn toch wel opmerkelijk veel overeenkomsten met Hitler en Chavez. Het Nazi gedrag van Chavez neemt toch wel meer en meer de overhand. Eigenlijk wordt het misschien duidelijker met dit korte filmpje van school TV over Hitler. Er zijn meerdere overeenkomsten te noemen, dan met wat ik in dit artikel schreef.
Maar met wat school TV laat zien is de overeenkomst gewoon beangstigend.
De clip duurt zo'n 15 minuten en is de moeite waard.

De uitzending van School TV is te zien aanstaande 8 april.
Hoe kwam Hitler aan de macht?
Iedereen heeft wel eens van Hitler gehoord. Hij is al lang dood, maar als zijn naam valt, krijgen veel mensen koude rillingen. Wie was Hitler eigenlijk? En hoe kwam hij aan de macht?
woensdag 8 april 2009 10:45 - 11:00 uur Z@PP
Ik heb even de clip geleend, hoop niet dat ze het me kwalijk nemen.

(note: kwaliteit beeld is niet echt optimaal, geluid is gewoon goed)Vergelijken heeft geen zin, maar toch....... Vele weten niet dat in het centrum van Caracas het bronzen buste van Columbus omver getrokken is en dat afgelopen week een zekere burgemeester besloten heeft dat er een ander standbeeld van Columbus moet verdwijnen in een park, omdat er geen ruimte voor is. Chavez juicht dit besluit toe en liet zich ontvallen dat er in de plaats van het standbeeld van Columbus een standbeeld moet komen van een Indianen-leider.
Standbeeld weg wegens gebrek aan ruimte!!!, maar wel ruimte voor een ander beeld??? De haat die Chavez aan de dag legt tegen de Spanjaarden die ruim 500 jaar geleden in Venezuela aan land kwamen is enorm te noemen. Maar de geschiedenis is niet te veranderen door wat standbeelden omver te trekken of boeken te verbieden. Ook het tijdperk Chavez zal ooit in de geschiedenisboeken komen te staan als meest desastreuze periode ooit die Venezuela beleefd heeft. We gaan dan niet alles wat Chavez vernietigd heeft verbieden te lezen, maar de Venezolaan leren dat zoiets niet meer kan voorkomen.


Groet
Alpha