Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 18 april 2009

Chavez schudt hand met Obama

Het is toch wel een historisch moment te noemen dat Chavez en Obama elkaar de hand geven. Dit gebeurde tijdens het begin van een driedaagse top van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in Trinidad en Tobago. Chavez zei in het Spaans; "Con esta mano hace ocho años yo saludé a (George W.) Bush" Met deze hand begroette ik George W Bush acht jaar geleden, in het Engels voegde hij eraan toe; "I want to be your friend."
Direct kwam er bij me op hoe het aan voelt om een pitiyankee de hand te schudden. De leider van de duivelse staat Amerika. Een escualido leider een kapitalist van het land wat volgens Chavez niet deugt en die in iedere speech van Chavez met de grond gelijk gemaakt wordt.

In ieder geval kijkt Maduro op de volgende foto zo opgewonden dat hij de rest van de week van opwinding niet kan slapen.Of er werkelijk een vriendschap tussen deze twee gaat ontstaan zullen we zien in de nabije toekomst.
Obama gaf in zijn speech aan dat hij niet over het verleden wil praten, maar zijn energie wil steken in de toekomst. En over Cuba was Obama nogal kort. Hij wil niet praten maar na de handreiking die hij gegeven heeft wil hij daden zien van Cuba. En dat hij de relatie in een nieuwe richting kan sturen. Ook gaf Obama te kennen dat iedereen gelijk is. Er zijn geen grote of kleine leiders, en iedereen is gelijk.

Het lijkt me op zich een goed uitgangspunt. Het wachten is op de volgende ontwikkelingen.
Of zijn er al tekenen van kleine haarscheurtjes in de hernieuwde hereniging van de vriendschap tussen Obama en Chavez.......

De handen waren nog warm van het schudden als Chavez via RNV laat weten dat hij wel over het verleden wil praten. En geeft Obama het voordeel van de twijfel.Groet
Alpha