Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

woensdag 15 april 2009

Een nieuw rood opperhoofd in Caracas, wat verloren was.... via constitutionele verkrachting teruggepakt

Gisteren heeft dictator Hugo Chavez, Jacqueline Faría benoemd om aan het hoofd te staan van het stedelijk district Caracas. Hierbij vervallen de functies van Ledezma als gekozen burgemeester van Caracas. Alleen in naam is Ledezma nog de burgemeester. Met deze verkrachting van de constitutie neemt Chavez zijn verloren stad weer in handen. Een prachtig staaltje van het laten zien hoe een dictator te werk gaat en dat hij totaal geen democratie toelaat. De burgers hebben moed getoond, ondanks allerlei intimidatie van Chavez, te stemmen voor veranderingen en deze worden nu dictatoriaal weggehaald. Veranderingen ten gunste van de bevolking worden niet getolereerd door Chavez. Ik ken Jacqueline Faría niet, maar het zal ongetwijfeld in de categorie "bitch" vallen, samen met Cilia Flores, presidente van Assemblee Nationaal en Iris Varela van hetzelfde AN of een Lina Ron.(nog even een clip van bitch Varela en Ron).
Wie Jacqueline Fariá is, is hier te lezen.

Hugo Chavez heeft met een persconferentie gezegd dat presidenten niet vervolgd kunnen worden, omdat ze immuniteit hebben??? Hij zou volgens hem nooit berecht kunnen worden in het uitoefenen van zijn taak.
Chavez zal mijn blog echt niet lezen, maar voor degene die denken dat het zo is, jullie zitten fout. Chavez is gewoon in dienst zoals welke ander mens dan ook. En de rechten en plichten zijn gewoon hetzelfde voor een putjesschepper als voor een president. De opmerking die de man maakt met zijn immuniteit schend al direct de rechten van de mens. De ignorantie van Chavez en zijn honger naar macht maken een flinke kortsluiting in de spaarzame grijze cellen die de man nog heeft.
Wellicht geeft het te denken waarom hij dit zegt. Zijn trouwste vriendjes zijn allemaal despoten en in veel gevallen beoefenen ze ook dezelfde professie uit, namelijk dictator zijn van een natie.

Het verklaart ook waarom Chavez niet één maatschappelijk probleem kan oplossen. Zijn hang naar macht neemt alle tijd in beslag die hij in Venezuela is. Voor de rest is de man op reis om zijn cadivi centen uit te geven in het buitenland. Zo loopt de staatsschuld op, de inflatie (hoogste in Latijns Amerika), geen opbouw binnenlandse economie (hij nationaliseert liever), de misdaad loopt op tot buitensporige proporties, net als het drugsprobleem, geen wegenbouw of renovatie aan gebouwen of electriciteitsgebouwen etc.. etc.., de ziekenhuizen werken met te weinig geschoold personeel en kampen met enorme tekorten op het gebied van medicamenten. De scholen presteren te weinig, fraude van hoog tot laag in de regering en dan de belofte bijvoorbeeld om huizen te bouwen!! Het tekort aan huizen is onder zijn regime verdubbeld naar 1.8 miljoen huizen. Per jaar werd er door dit regime 38.587 huizen gebouwd. En dan niet vergeten dat de inkomsten aan dollars in zijn regeerperiode het hoogst was, mede door de explosief gestegen olieprijs. In tien jaar is er zo'n 900 miljard dollars doorheen gejaagd.
Wanneer we alle regeringen doorlopen van Venezuela en ook de regimes van dictators meenemen zien we dat Chavez helemaal onderin bungelt met zijn huizenbouw. En het zal me niet verwonderen als hij op alle lijsten de laagste plek inneemt. Of laten we het eens andersom doen en zeggen dat op alle lijsten de ranglijst wordt aangevoerd door H. Chavez als slechtste president/dictator aller tijden van Venezuela.

Gelukkig heb ik hier de vrijheid om Chavez een dictator te noemen en zal mijn blog niet verwijderd worden van het internet. En ook kan Chavez me niet meer uit het land zetten omdat ik het niet eens ben met zijn beleid. Toch voorzie ik meerdere sluitingen van de media in Venezuela. Chavez kan zich niet vinden met de uitingen die TV stations doen en dat kranten hem een dictator noemen. Nu sluimert het al heel lang om globovision te sluiten en om bepaalde kranten de nek om te draaien.
Chavez heeft nu gezegd (14 april 2009) dat de media een licentie heeft van de staat en dat deze dus ook ingetrokken kan worden door dezelfde staat.
clipgroet
Alpha