Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 9 april 2009

Onhoofding democratie Venezuela

Hugo Chavez laat er geen gras over groeien om te laten zien wat wat hij bedoelt met zijn 21ste Eeuwse revolutie. Schakel alles uit wat tegen je is, geen democratie, geen mensenrechten, gebruik van intimidatie, neem alle macht tot je en zorg dat je de oppositie minimaliseert met een macht niet groter dan een pluisje in de lucht. En om de schijn op te houden dat het land democratisch is laten we de oppositie "nog aanwezig" zijn.

Dat is momenteel wat er nu weer gebeurd is in Venezuela. Met het akkoord van de AN voor de tweede keer met de nieuwe wet "Ley del Distrito Capital". In het Nederlands de wet van het Hoofdstedelijk District. Deze nieuwe wet druist in tegen een paar constitutionele wetten die Venezuela nog steeds heeft. En wederom bewijst Chavez dat hij de met de wetten zijn reet afveegt. Het houdt in dat Chavez nu zijn verloren districten op 24 november 2008 met één klap terug krijgt. Dat er ook mensenrechten worden overtreden zal hij ook aan zijn laars lappen. De bevolking heeft duidelijk anders gestemd en wilde een niet Chavismo bestuur.

Wat er nu de laatste weken heeft afgespeeld is uiterst ernstig te noemen voor het overgebleven democratie van Venezuela.

We zien dat M. Rosales een opponent van Chavez de gevangenis in moet. Rosales voorheen gouverneur van Zulia en nu burgemeester van Maracaibo, de op één na grootste stad van Venezuela . Rosales houdt zich momenteel schuil en is terecht bang dat zijn proces niet eerlijk zal verlopen. Hij wordt beschuldigd van fraude. Als we toch iemand op fraude kunnen beschuldigen lijkt het me meer dan logisch om even terug te denken aan de "Maletagate". Of wat te denken aan de miljoenen die de vader van Chavez op een buitenlandse bank heeft zonder een bedrijf wat handelt in buitenlandse valuta. En hoe krijg je zoveel geld op een buitenlandse bank als je van de Cadivi maar 5000 dollar per jaar kan krijgen. Maak de rekensom maar eens hoeveel jaar het duurt voordat je een miljoen hebt. En tien jaar geleden had de man nog maar 5 kippen en een mank varken.

We hebben gezien dat Chavez de havens en vliegvelden door soldaten liet overnemen en zo de controle van de gouverneurs en burgemeester minimaliseerde.

En nu dus de nieuwe wet die Ledezma geheel buitenspel zet. Het budget wat normaliter Ledezma krijgt, gaat nu naar de nieuw te benoemen "Hoofd van het District. Ledezma krijgt hierna nog maar een tien procent van het bedrag te zien. Ook zijn zeggenschap is geminimaliseerd en hij moet zijn kantoor verlaten die overigens nog steeds bezet is door Chavista's. Dat kantoor bevat een soort "doos van Pandora" en zou alle malversaties van zijn voorganger boven water kunnen brengen en het regime van Chavez kunnen ondermijnen.
Ledezma wordt dus een burgemeester van de straat en zonder zeggenschap en geld, waardoor hij niets meer kan betekenen voor het volk wat op hem gestemd heeft.

Wanneer er nog mensen waren die spraken van een democratie in Venezuela, na deze coup van Chavez is en moet het toch duidelijk zijn dat zelfs de schijn ophouden van een democratie onmogelijk is.
De polarisatie van Chavez en de macht die hij momenteel heeft als president brengt Venezuela naar een verdergaande Cubanisering. Nog een heel klein stukje en er is geen verschil meer met hoe dictator F. Castro regeerde en met dictator Chavez.

De oppositie is niet alleen vleugellam gemaakt maar gewoon onthoofd en zal als het aan Chavez ligt gewoon ophouden te bestaan.
Voor degene die denken het zal wel loslopen en als hij het te bont maakt, dan stemmen we hem weg. Het is te laat om Chavez weg te stemmen, die kans is verkeken om dat te doen.
Chavez heeft geen gevoel, geen moraal, geen scrupules, geen ethiek. Gewoon van god los is de man en zal alles doen om daar te blijven waar hij nu is 'als heerser van Venezuela'.

Nu deze coup gelukt is voor Chavez kunnen we ook bedenken wat een volgende "vrije" verkiezing voor gevolgen heeft. Bij een eventueel verlies wordt er een hoofd van District benoemd, of een andere naam bedacht om toch alles weer naar zijn hand te zetten. Vrije verkiezingen zullen in de toekomst mogelijk net als in Cuba of als in Noord-Korea zijn. Een 99% opkomst en allemaal voor de huidige heerser.

Groet
Alpha