Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 4 april 2009

Zwarte dag rechtspraak Venezuela

Wanneer je denkt; "het kan niet erger worden met de rechtspraak in Venezuela" dan kom je bedrogen uit en wordt je flink door elkaar geschud en je merkt dat zelfs de chavista's zich kunnen overtreffen om onschuldigen voor dertig jaar op te sluiten. Gisteren op 3 april 2009 heeft het Hoge Gerecht zich overtroffen om de rechtspraak in al zijn facetten te verkrachten. Laten we voorop stellen dat er geen fouten gemaakt zijn in de ogen van de chavista's, alles is perfect geregisseerd en in elkaar gezet. Het was voorop al duidelijk dat de beschuldigden, schuldig waren. Alleen het regime heeft er 5 jaar overgedaan om deze partituur in elkaar te steken. Volledig op autocontrole heeft de rechtbank, zwaar bewaakt door intimiderende chavista's, het vonnis gewoon uitgesproken. Het is trouwens de langstdurende rechtszaak ooit in de geschiedenis van Venezuela. En met deze uitspraak is het ook direct de zwartste dag in de jurisdictie.

In 5 jaar onderzoek en hoorzittingen heeft de aanklager niet kunnen bewijzen dat de Commissarissen Henry Vivas, Lázaro Forero en en acht officieren van de Metropolitan Police schuldig zouden kunnen zijn.
De verdachte hebben mensonwaardige toestanden meegemaakt om ze te vermurwen, opgesloten in kleine cellen zonder frisse lucht. Eens in de 15 dagen was er de gelegenheid om de zon te zien, valse verklaringen die later weer werden ingetrokken door de aanklager. Geen kogel die bij de gewonden gevonden werden, was en kwam niet overheen met hun dienstwapens.
Iván Simonovis heeft 36.000 kilometer geboeid in auto's afgelegd om verhoord te worden, komt overheen met 500 uur in de auto. Vaak was het zo dat het verhoor niet doorging en uitleg werd er niet gegeven.De rechter Marjorie Calderón een "meeloopster" van Chavez heeft in één jaar (het laatste jaar) 184 hoorzittingen gehouden, meer dan 1000 uur. Gedurende deze tijd 175 getuigen gehoord,
Gezien meer dan 6000 foto's en meer dan 20 uur video's, 44 experts gecheckt/herzien, 250 CICPC experts in verschillende specialiteiten gehoord en alles wees naar dezelfde conclusie. "Er was geen relatie waar zij voor beschuldigd werden voor op 11 april 2002 en het bewijsmateriaal. En toch kon Marjorie Calderón deze uitspraak doen en ze veroordelen voor dertig jaar gevangenis straf. De overige acht kregen een gevangenis straf wat varieerde van 17 jaar en ruim 16 jaar.
Het word allemaal nog onbegrijpelijker als men weet dat deze schutters op 11 april 2002 op alle punten vrijgesproken werden. Het werd hun niet eens kwalijk genomen dat ze met een wapen op zak in de stad liepen, gericht schoten en er is geen onderzoek gedaan over eventuele gewonden of doden door hun asociale gedrag. en als je bewijs zoekt dan spreken deze foto's toch voor zich zelf. Ik heb de foto's uit de video "The lies of April The famous "infamous" video "The revolution will not be televised", welke te zien is aan de rechterkant van mijn blog.

klik voor vergroting
Het blijkt maar weer eens overduidelijk, dat als je tegen Chavez bent, dat je leven niet zeker is.
En als je pro Chavez bent dan beschermen de nieuwe Chavismo wetten je wel.
De dictator Chavez past gewoon de oude nazi tijden aan. Alles wat oppositie is wordt langzaam maar zeker weggewerkt/opgeruimd.

Het commentaar van Chavez op de uitspraak was zoals verwacht extreem positief en noemt het zelfs een "goed teken voor de toekomst" en "een frisse wind door de justitie".Eens komt de dag dat Chavez voor het gerecht te staan en dan mag hij uitleg geven. En de doodstraf kent Venezuela niet maar wel dertig jaar opsluiting in een klein celletje. Het komt op die leeftijd ook op levenslang cq doodstraf uit.


groet
Alpha