Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 25 juni 2009

Alarm nummer Venezuela 171 tuut...tuut....tuut....piep...piep...piep.....

Zoals ieder land heeft ook Venezuela een algemeen alarmnummer voor de politie, brandweer en ambulance. Nu heeft Chavez er voor gezorgd dat door zijn verbeteringen, politie is corrupt, brandweer werkt met materiaal wat ontoereikend, oud en in een vervallen situatie verkeerd en voor de ambulances daar hebben we een betere bestemming voor. (zie verder in het artikel)
Zijn laatste verbetering is, het alarm nummer 171 moet bereikbaar zijn, maar we geven ze niet dat wat ze nodig hebben. In zijn opzicht zijn mensen alleen maar vervelend. Eerst was het nummer niet bereikbaar, dus dat is veranderd en nu niet zeuren.

De alarmbel hangt al uit op Isla Margarita, ze kunnen het publiek niet meer helpen als er iets gebeurd.

En op het vaste land heeft 171 er iets op gevonden!!
We nemen even het voorval van een vrouw van 85 die haar heup brak en ze moest vervoerd worden. Het ziekenhuis had geen ambulances, dus alarm nummer 171. Deze vermelden alleen dat ze ambulances sturen voor ernstige situaties. Is dat inventief of niet van 171?
Dus het arme mens werd in een open pick-up vervoerd. Het verhaal vertelt niet of de vrouw dit op haar leeftijd overleeft heeft. Maar we kunnen rustig aannemen dat het niet prettig gelegen heeft.
Het is bijna niet te geloven, ware het niet dat we een foto hebben van dit voorval.

klik op foto voor het korte bericht in het Spaans


Ik heb het al eens verschillende keren gehad over de beruchte bende "La Piedrita" met als hoofd terrorist Valentin Santana.
Even de herinnering ophalen hoe deze bende zich verplaatst. En hoe ze kenbaar maken dat ze de revolutie van Chavez steunen. Wat is makkelijker om wat foto's te laten zien die ik nog niet eerder heb geplaatst. (op eentje na dan)

Klik voor vergroting
In de ogen van Chavez is het ook veel belangrijker om zo'n stadsguerrilla te onderhouden dan te zorgen dat de burgers iets terugzien van het oliegeld.
Ik vraag me echt af wat zo'n tuig als de piedrita nu doet met een ambulance. En eigenlijk geld het voor al de voertuigen.

Blogarchief