Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zondag 7 juni 2009

"Belofte maakt schuld"

Zoals belooft een "licht" artikel over de pers in Nederland en over de regering over de rechten van de mens in Venezuela. Dit naar aanleiding van mijn artikel over Otto Gebauer en voor al die andere gevangenen in de gevangenis die om een politieke reden daar zitten en gemarteld worden. En hoe Chavez de vrije media het zwijgen wil opleggen.

Er is enorm veel info over de rechten van de mens te vinden, maar om het te rangschikken als leesbaar voer is een heel andere zaak. En eigenlijk is 1 dag achter de pc en surfend over het internet niet echt genoeg. (Tevens wil ik benadrukken dat ik het over Venezuela heb en dat zij de internationale voorwaarden hebben geaccepteerd en ondertekend.) Toch denk ik dat we kunnen zeggen dat de schrijvende pers, TV veel te weinig laat zien over de situatie in Venezuela. De regering van Nederland is een hele andere zaak en laten zien dat er veel wol is maar er wordt niet gebreid. Of er wordt op zijn ouderwets gewoon gezegd dat er niets bekend is. Ook bij de journalisten is dit veelal het geval.

laten we nu eerst eens de organisatie Mensenrechten nemen en beginnen met wat er in de reglementen staat over hoe een gevangene behandelt dient te worden en de "Basisbeginselen voor de Behandeling van Gevangenen (1990) zijn."
1. Alle gevangenen dienen met respect behandeld te worden vanwege hun inherente waardigheid en betekenis als mensen.
2. Geen discriminatie mag plaatsvinden op grond van ras, huidskleur, geslacht, taal, religie, politieke of andere opvattingen, nationale of sociale afkomst, bezit, geboorte of andere status.

Alleen al deze eerste twee regels worden met kracht geschonden door Venezuela en moet al voldoende zijn om daar kamervragen over te stellen.

Ik spaar daarom jullie de rest, het bestaat namelijk uit 95 documenten, Maar op deze website van Prisonlaw kan er alles over nagelezen worden. En natuurlijk kan en mag het vergeleken worden met Wikipedia. Ook het ministerie van buitenlandse zaken heeft een website over mensenrechtenverdragen.

Zijn er ooit wel eens kamervragen geweest over politieke gevangenen?
Wat wil het feit er zijn kamervragen gesteld op 23 september 2008, dit na een aanleiding van een artikel in de Telegraaf over het uitzetten van twee Human Right medewerkers uit Venezuela.
We hebben het kamervraagstuk document/KVR33685 en er wordt ook gevraagd of er politieke gevangenen, censuur of dat er sprake is van openlijk verbod in Venezuela. Ach..... het antwoord is duidelijk en bstaat uit drie letters "NEE". Op deze link naar het kamervraagstuk. En hier alle kamervraagstukken over Venezuela.

Het is eigenlijk niet vreemd dat de regering maar weinig doet over Chavez en Venezuela. We hebben een SP vertegenwoordiger in de persoon van Jan Marijnissen die Chavez bewonderd en hetzelfde NRC heeft een buitenlandjournalist Merijn de Waal en als je het archief ziet van deze journalist wordt je daar niet echt vrolijk van, van zijn 9 artikeltjes over Chavez en Venezuela in 2007. Ik zou er nog vrede mee kunnen hebben als deze buitenland correspondent zich iets meer verdiept had met wat er werkelijk was gebeurd. Vooral zijn schrijven dat Chavez het verlies goed had opgenomen op 2 december 2007 is al pijnlijk. Ach een klein Spaans lesje voor deze journalist, mierda is strond en dat vond Chavez van de overwinning van de oppositie en Chavez heeft half Miraflores verbouwd en unieke beeldjes vernietigd van...... jawel zijn Bolivar.

Ook de wakkere krant van Nederland gaat niet geheel vrijuit. Er verschijnt dan wel eens een artikel over Chavez en Venezuela, maar veel liever vullen ze de voorpagina met berichtjes over Jantje Smit. Vroeger werden deze soort kulverhaaltjes lekker in de Story gestopt en werd de krant gebruikt voor echt nieuws.
Misschien gaf onze minister president Dhr. Balkenende wel de aanzet om "Jantje" tot wereldnieuws te verheffen. Met een soort persconferentie waarin hij betreurd dat Jantje en Yolanda niet meer samen zijn.... snik snik.

Kijk hier naar de clip Balkenende


Nu is het gehalte van Balkenende leuk om rond een kerstboom te zitten en verder ook niets meer.
De lafheid van Balkenende om niet de 73 jarige monnik de Dali Lama te ontvangen vanwege de druk die China uitoefende spreekt eigenlijk voor zichzelf. In dit artikel geeft Balkenende toe dat hij niets toevoegd en dat roepen wij al jaren. Dezelfde Dali Lama die nu in Frankrijk tot ereburger van Parijs wordt verheven.

Hoe haaks staat het wel niet met de uitspraken van minister Verhagen op 16 maart 2007. Een korte zinsnede uit het artikel. Minister Verhagen (BZ) wil dat Nederland 'een steviger profiel zal aannemen' op het gebied van mensenrechten. Regeringen moeten niet 'timide' zijn in het aankaarten van schendingen van de mensenrechten, aldus Verhagen.

Hij heeft ook de uitspraak gedaan; "
'Mensenrechten gelden voor iedereen, altijd en overal.' Dat is het uitgangspunt van de mensenrechtenstrategie van minister Verhagen (BZ). En hier nog een artikel, geplukt uit "regering.nl van de rijksoverheid."


Nu zou je denken top!! Maar helaas het zijn woorden uitgebraakt 2 jaar geleden en waar kan je dat beter doen dan tijdens een een zitting van de mensenrechten in Geneve.

In het politieke dagboek van M. Verhagen kan niets gevonden worden over "politieke gevangenen in Venezuela".

We hebben nog een Wilders ook, we kunnen ook daar kort over zijn, die wil de eilanden aan Chavez overdoen of de eilandjes op E-Bay verkopen. Deze man weet ook niet echt hoe het er toe gaat in Venezuela. Misschien als we alle vrouwen daar een hoofddoekje op laten doen gaat hij misschien anders denken.

Ook de mensenrechten organisatie in Nederland gaat niet vrijuit. Er wordt veel beloofd en wat wordt er toch weinig gedaan. Er zijn veel onderafdelingen die allemaal veel praten en dure reisjes maken naar waar dan ook naar toe.
Ik pik er even eentje tussen uit (sorry Human.nl). Ik had ook een andere kunnen prikken.
Leuk weblog en een goede opening past precies in wat ik wil vertellen, namelijk "Nederland te traag in naleving Mensenrechten". Het artikel gaat over dat Nederland te traag is met het bekrachtigen van artikelen over mensenrechtverdragen.

Ik zou zeggen als je niet eens in je eigen tuin onkruid kan wieden, waarom dan naar Geneve gaan. Nu is de site van deze Aim for human rights ook wel iets apart. Er zit een zoekfunctie op en ik tikte daar het woord Venezuela in. Zowaar komen er artikelen uitrollen netjes genummerd 1 t/m nr. 9. Helaas betrof het allemaal hetzelfde artikel en over hoe Venezuela onder H. Chavez gedemocratiseerd is. Ik dacht even, ik ga het nog eens proberen. Nu kwamen er allerlei artikelen uitrollen over muziek en artikelen over hoe goed Chavez wel niet is dat hij zijn oliegeld besteed aan de armen. Een derde keer heb ik niet meer uitgeprobeerd.

Juist......... de naleving is niet alleen traag ook het leven gaat te snel voor ze. Wakker worden is het advies, de wereld veranderd!!! of gooi anders eens de bezem door dit logge gedoe heen. het geld kan daadwerkelijk worden besteed voor de rechten van de mens.

Ook komen er op de website van Mensenrechten.org linken tevoorschijn die verwijzen naar freedocumentaries.org die de in elkaar gedraaide en leugenachtige film van Chavez laten zien over 2002. Beter is het om deze documentaire te laten zien over deze film om de juiste gegevens te geven.
Kom op Human Rights, regering, dagbladen en andere onderafdelingen voor de mensenrechten die alles maar doorlinken, geef de mensen in Venezuela en dus vooral de gevangenen en de media het gevoel dat jullie er iets aan gaan doen.

En de regering moet maar eens kijken naar het spreekwoord "Belofte maakt Schuld"

Met deze woorden van Mahatma Gandhi sluit ik dit artikel.

"Even if you are a minority of one,
the truth is the truth."


Groet
Alpha

Blogarchief