Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 22 juni 2009

Chavez en het regime van Iran maken de democratie lam

De ontwikkelingen in Iran en de herkenbare handelwijze in een dictatorschap, zoals deze wordt gehanteerd in Venezuela nopen mij om er iets over te vertellen.
Allereerst laat Ahmadinejad zien hoe een dictator werkt. En tevens laat dictator Chavez zien hoe hij achter zijn ultra rechtse vriendje staat. Ultra links (Chavez) en ultra rechts (Ahmadinejad) is vrijwel één pot nat. Chavez wil in Venezuela niet praten of samenwerken met de oppositie ook al is deze links geörienteerd. Maar Ahmadinejad is anders, het is een dictator en één van zijn vele broers!

De regering van Iran laat zien hoe je een demonstratie neerslaat en demonstranten vermoord. Alles is zo'n beetje op de TV vertoond en hoe dat in zijn werk gaat.

Iran heeft journalisten gedreigd, kranten van de oppositie verboden te drukken bij alle drukkerijen, de telecommunicatie plat gegooid, TV gecensureerd, internet gemodereerd (Bijna plat), journalisten opgesloten, buitenlandse journalisten het land uitgegooid, radio´s dichtgegooid etc.. etc.., zodat er gesproken kan worden over een totale blokkade van informatie.
Gelukkig kon er hier en daar met Twitter (een soort internet sms systeem, je tweet met elkaar) toch de buitenwereld geïnformeerd worden. Zonder Twitter zouden we niet veel weten.
Kreeg deze uitstekende "Cartoon" opgestuurd. Klik voor vergroting.

Op Twitter en bij de oppositie in Iran is er momenteel grote beroering om een voorval met een studente. Het is op dit moment het gesprek over het meedogenloze optreden van de regering tegen de demonstranten. De studente Neda (27) word voor het oog van de camera vermoord. En ze doet niets anders dan op dat moment alleen maar daar zijn! Ze schoot niet met een geweer of gooide met stenen, helemaal niets. Sterker nog, ze zat vast in het verkeer met haar auto, op weg naar haar muziek les, en kreeg het zo warm in de auto dat ze besloot om even te kijken, met de dood tot gevolg.
Ze is volgens het regime door terroristische elementen vermoord. En dus zijn ze met deze woorden direct klaar met hun onderzoek.
Volgens een ooggetuige was Neda met een kleine video camera beelden aan het maken, voordat ze geraakt werd. En haar verloofde weet zeker dat Neda door de regeringsgetrouwe Basij-militie is vermoord. En volgens andere ooggetuigen was het een scherpschutter van de Basij-militie.

Momenteel wordt Neda Agha Soltani nu de Engel van Iran' of de 'Stem van Iran' genoemd (Neda betekent stem in het Farsi).
Een herdenkingsdienst voor Neda is verboden verklaard door het regime.

De clip is schokkend, het begint dat Neda daar in de drukte wat rondloopt. Hierna neemt een reporter van CNN het over. De clip beslaat drie korte clips, de laatste is zeer schokkend.


Een ander voorbeeld: De chef van de politie in Teheran, Azizallah Rajabzadeh, heeft maandag gezegd dat de politie niets te maken heeft met een schietpartij zaterdag in de marge van demonstraties. De politie mag geen vuurwapens tegen betogers gebruiken en heeft dat ook niet gedaan, aldus de politiechef.
Hierbij vielen 13 doden en 22 gewonden. Ook gedaan door de oppositie?
M.a.w. onderzoeken heeft geen prioriteit en het zal nooit opgelost worden.

Nu zijn er ook zeer sterke aanwijzingen richting Hezbollah (5.000 man) die in Iran hun terroristisch guerrilla ervaringen aan het bij-scherpen zijn. De banden van de Hezbollah zijn nogal nauw verbonden met Iran. Iran levert wapens en steunt openlijk de Hezbollah, dus doen ze iets terug. Overigens wordt het met kracht ontkent door Iran. (waar heb ik zulke dingen nu vaker gehoord?)

Natuurlijk verschijnt Chavez in de kranten om zijn gelukwensen over te brengen met de overwinning van zijn vriendje "achmetmieninbed" in Iran.
En de Venezolaanse "democraat" gaat nog verder toen hij zag dat er zoveel demonstraties waren in Iran wegens vermeende fraude.
Chavez moest even kenbaar maken dat de wereld respect moet tonen voor Iran, met de grote leider Ahmadinejad en de Ayatollah, die een ondermijning van de revolutie neerslaat. En de buitenwereld moet zich niet mengen met Iran.

Het is alom bekend dat Chavez ook altijd alles ontkend en altijd moet er gezocht worden bij de oppositie. Ja natuurlijk de oppositie knalt net als in Iran zijn eigen aanhangers neer!! Je bent al gestoord als je zulke dingen kan bedenken en nog gekker als je dit naar buiten brengt.
Zelfs met een fraude die zijn weerga niet kent moet in dictator land iedereen maar geloven dat een uitslag "democratisch" tot stand komt en dat het eerlijk verloopt en anders de beuk erin als er een demonstrant zich vertoont op straat.
Nu bewijst zo'n instelling ook waarom er altijd gewonden en/of doden vallen in Venezuela als er een demonstratie is.

Over de fraude is maar één ding te zeggen, "Er is gefraudeerd" en het gaat vermoedelijk om zo'n 3 miljoen stemmen en waarschijnlijk is dat aantal aan de krappe kant.
De fraude zou gaan over ruim 160 steden. Nu kwam de geestelijke leider eerst met een verklaring dat er vermoedelijk is gefraudeerd en later trok hij dit allemaal in.
De geestelijke "Raad van Hoeders" erkent dat er gefraudeerd is! Maar hun verklaring staat haaks op wat ze uiteindelijk beweren.
Ze zeggen dat er niet is gefraudeerd in 160 steden maar in 50 steden?? En volgens hun komt het vaker voor dat er meer stemmen zijn dan stemgerechtigden?
En volgens deze raad komt het voor dat degene die gerechtigd zijn om te stemmen, in verschillende steden mogen stemmen, het is dus logisch dat er meer stemmen zijn dan stemgerechtigden? Er wordt nu gekeken of de fraude de uitslag zou doen veranderen. Aldus hun verklaring!!!
Voor mij is fraude gewoon fraude en als er gefraudeerd is behoor je gewoon opnieuw een nieuwe stembus ronde uit te schrijven. En alle fraudeurs of degene die dit promoten verbieden hun stem uit te brengen en/of zich beschikbaar te stellen voor een presidentsverkiezing.
Zo sluit je dan ook dat de nieuwe stembusronde opnieuw op fraude uitloopt. Maar wie gelooft er nog in dat dit zal gebeuren!!

De democratie in Venezuela is verdrongen door een ideologie van een militaristische heerser en dat geld ook voor de Geestelijke Raad van de Ayatollah en de raad van broederschap, we kunnen dus gewoon zeggen dat de Iraanse democratie is lam door de Islam.

Update.
Lees nu net dat de Raad van Hoeders unaniem besloten hebben dat er geen fraude is gepleegd.
Nu verrast dit antwoord mij in het geheel niet. Typisch de stijl van het regime in Venezuela.
Er zijn vele overeenkomsten te vinden en je hoeft niet diep te graven.


Groet
Alpha

Blogarchief