Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 27 juni 2009

Chavez propaganda en "chavismo" indoctrinatie

Zoals iedere ochtend als ik even de tijd heb en voordat ik weg moet, sla ik even het nieuws open over Venezuela. Drie minuten de koppen lezen en je hebt genoeg waanzin voor wel 10 artikelen om alle narigheid die Chavez uitvreet te vermelden. Al zijn uitspraken en die van zijn ministers en de uitvoeringen van zijn beleid zijn niet te bevatten en zoals altijd ten nadele van zijn eigen bevolking.
Begrijp me goed het is niet ten nadele van hemzelf of zijn imago. En wat krom is oreert hij recht door simpel weg niet alles te vertellen met wat een nieuwe wet werkelijk inhoud of de hulp die hij geeft aan andere landen. Hierdoor lijkt of Venezuela het ideale land is waar alles super goed geregeld is en waar geen enkele tekorten meer zijn op allerlei gebieden. Althans zo brengt Chavez zijn 21ste eeuwse revolutie naar buiten toe aan zijn aanhangers. Nu is het overgrote gedeelte van zijn aanhang niet gespeend van enige opleiding en met een gelimiteerd verstand en Chavez neemt daar handig misbruik van. Ook begin ik te twijfelen van deze aanhang of hun lange termijn geheugen is uitgeschakeld. Chavez komt zo vaak op de TV met propaganda en repeteert wat kwalijke gevolgen waren van de regeringen voor hem en wat het kapitalisme verwoest heeft. Door gemiddeld 40 uur op de TV te verschijnen vernieuwd hij iedere keer het korte termijn geheugen van zijn aanhang. Ga met een chavista in gesprek en hij verteld exact wat Chavez keer op keer herhaalt in zijn propaganda soap, er komt geen ander argument uit dan wat Chavez opdreunt op de TV. Vergelijkbaar met een soort klassikaal opdreunen van de tafels op de lagere school waardoor het wel wordt opgeslagen in het geheugen. We noemen het ook wel indoctrinatie en zelfs een nieuw soort heropvoeding met kwalijke gevolgen.

Gisteren had ik een artikel over een bejaarde vrouw met fracturen aan haar heup die met een pick-up vervoerd werd, omdat er geen ambulances waren in het ziekenhuis. Vandaag staat er met geuren en kleuren in de krant dat de president van Bolivia 170 nieuwe ambulances heeft gekregen van Chavez. Jammer dat het er geen 171 waren, gelijk met het alarmnummer van Venezuela die zonder ambulances zit. Misschien dat getallen iets meer zegt bij zijn aanhang, al heb ik zeer sterke vermoedens dat dit iets te veel gevraagd is.

Zoals ieder mens zijn er zaken die we privé houden of gewoon in gezinsverband bespreken of delen met familie en vrienden. Elke buitenstaander hoeft niet alles te weten wat we zeggen of denken.

Chavez bang voor een aanslag op zijn leven wil wel alles weten. Er zijn volgens hem al 39 aanslagen geweest, al is er tot op heden niet 1 aanslag bewezen. Het brengt mij tot punt twee van deze ochtend, met wat er in de krant staat en hoe hij zijn aanhang misleid.

Er is een nieuwe wet in aantocht en de NA zal deze ongetwijfeld goedkeuren. Het gaat over het afluisteren van elk gesprek die gemaakt wordt per telefoon. Deze wet zal 24 uur per dag en 7 dagen in de week alle gesprekken opslaan (*) van alle Venezolanen die de telefoon gebruiken. Er zijn geavanceerde programma software die alles kunnen filteren en verdachte gesprekken er uit kunnen halen. Het ligt aan de programmeur hoe hij zijn filter instelt. Zelfs de banken moeten hun gegevens over klanten naar de regering sturen.

Het is de bedoeling dat iedere provider de telecommunicatie gesprekken voortaan doorstuurt of aangeleverd wordt aan de regering.
Ik heb het ontwerp van de wet zoals deze aan het NA is gegeven op een PDF staan en zal even kijken of ik deze alsnog online kan zetten om te downloaden.
Nu komt Chavez deze ochtend in het nieuws dat de privacy niet geschonden wordt met deze nieuwe wet. Natuurlijk niet Chavez,...... afluisteren van privé gesprekken is geen schending van de privacy.
Nu is het al moeilijk om een bureaucratische opgestelde vraag te begrijpen en een wet is zelfs van een heel andere orde en alleen met een uitleg te begrijpen.
Chavez kan mij nog meer vertellen maar deze wet schendt alles wat te maken heeft met de privacy.
Maar hoe leggen we dit de Chavista uit die maar geen kwaad wil horen van zijn indoctrinatie meester.
We hoeven ons ook niet af te vragen met de records die Chavez al heeft staan met fascistische lijsten, hoe de gegevens van de gesprekken in de toekomst worden gebruikt. Ik verwacht na een paar maanden ineens wat ontslagen te zien bij het leger en bij andere functies in het genationaliseerde bedrijfsleven.
De link zal moeilijk te bewijzen zijn en voor de chavista zelfs onbegrijpelijk en zal het afdoen als gelul, als er gerefereerd wordt naar een opgeslagen telefoongesprek.
En nu hou ik het nog rustig, maar eerlijk gezegd denk ik dat we er wat meer politieke gevangenen bij krijgen.

Groet
Alpha


Update: (*)
De link naar globovision geeft ook de link naar de pdf file met de wet zoals deze is aangeboden aan het NA. zie boven in tekst. Voor degene die direct naar het pdf willen.

Blogarchief