Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 4 juni 2009

Chavez vermoord onze kinderen

Recent kreeg ik een e-mail van een Nederlands gezin die 5 jaar op het eiland Margarita, Venezuela heeft gewoond. De brief was zeer duidelijk en ging over een moord op de zoon van een goede vriend van dit gezin. De jongen Camilo Andres Torres Ojeda 17 jaar was met zijn vriend van 16 jaar op zaterdag 30 maart 2009 naar de disco gegaan in Playa Moreno del municipio Maneiro (strand Moreno in de gemeente Maneiro).
Op de terugweg van de disco "camy beach" werden ze zonder enige aanleiding beschoten door drie andere jongens. Camilo Andres Torres Ojeda werd dodelijk getroffen door 2 kogels, zijn vriend van 16 kreeg een kogel in zijn rug.

Op 25 mei, dus bijna een maand later, zijn de medestudenten van Torres van de colegio Juan Bautista Arismendi en de familie naar het huis van de Gouverneur gegaan en eisde dat het justitiele apparaat nu eindelijk eens moet gaan werken zodat er recht wordt gedaan aan de familie van Camilo Andres Torres Ojeda.De familie en de studenten hebben tehoren gekregen dat de zaak nog steeds onder behandeling is door rechercheurs. Met deze mededeling werden ze weer naar huis gestuurd.

De brief ging verder en ze verbaasde zich over het feit dat de criminaliteit onder jongeren zo explosief is toegenomen en over het feit dat de politie er gewoon geen tijd aan besteed om dit te onderzoeken. En dat het lijkt dat de zaak in het grijze archief gedeponeerd is.

Op zich een uiterst trieste gebeurtenis en inderdaad als familie zou je hopeloos worden. Je weet dat er drie moordenaars rondlopen, die ieder moment weer kunnen toeslaan en je wilt gerechtigheid voor het inmense verlies van wat je is overkomen.

Nu zijn de wonderen de wereld nog niet uit en ik hoop dat ze de daders zullen oppakken. Ik zeg dit zo, omdat er echt een wonder moet gebeuren om de politie aan het werk te krijgen.
In eerdere artikelen heb al eens vermeld dat de politie corrupt en crimineel is. Vandaag kwam de minister van justitie Tareck El Aissami (zie wie deze crimineel is) met een bericht dat 20% van de delicten worden gepleegd door politiefunctionarissen. Dit komt bij mij over of de man opnieuw het wiel heeft uitgevonden. En ik durf te beweren dat het percentage vele malen hoger is. Het is een statement en meer ook niet.

Maar dat verklaart nog niet helemaal waarom het geweld zo toeneemt onder de jongeren.
Oké de pakkans is klein na een delict, de politie is liever lui dan moe. Maar er is meer.....
Het aantal moorden is in tien jaar administratie Chavez weerzinwekkend gestegen.
In 1997-1998 lag het aantal moorden op 19 per 100.000 in 2008 was dit gestegen tot 130 per 100.000. Er worden per jaar bijna 15.000 mensen vermoord in Venezuela. Natuurlijk is er maar één man verantwoordelijk voor deze explosieve stijging en dat is de huidige president van Venezuela, Hugo Chavez.
Als president haalt de man zijn steun uit de bevolking daar waar de armoede het hoogst is en de meeste stemmen komen uit de barrios. Daar waar de criminele bendes het voor het zeggen hebben. Deze bendes terroriseren gehele buurten en wijken en zijn zelfs zwaar bewapend. Als dank dat ze ongestoord hun gang mogen gaan, worden de bewoners onder druk gezet om maar vooral op Chavez te stemmen. De meest beruchte barrios in Caracas is wel "23 de enero"waar verschillende bendes opereren. De bende Piedrita onder leiding van de crimineel Valentin Santana is wel de bekenste. Rond de verkiezingen in februari heeft Chavez bevolen om Valentin Santana te arresteren. Ongeveer een week na de verkiezing tot dictator was er een heimelijke ontmoeting tussen Chavez en Santana op Cuba. Valentin Santana is tot op heden niet gearresteerd. Op mijn blog kan je verschillende artikelen lezen over Santana.
We kunnen dus gerust stellen dat misdaad loont en de jeugd ziet dit ook.

Maar er is nog meer....
De agressieve toon van Chavez tegen alles wat hij toerekend tot het kapitalisme in zijn wekelijkse en dagvullende soap en zijn straattaal geven nog een andere impuls aan de jeugd. Ik vergeet nooit die keer dat hij zei dat als ik honger heb steel ik een brood. Misdaad loont dus en als de eerste stap gezet wordt dan is de drempel weg.
De uitspraken van Chavez over militair geweld gebruiken is ook zoiets. Hij zal rustig 1 2 3 4 5 of 11 vietnams beginnen. Het geflirt met de FARC en om deze terroristen hulp te geven is ook niet uit te leggen.
Hier een video clip waarin de president zegt dat rijke mensen gewoon beesten zijn.
Een ander voorbeeld dat je als crimineel beter verdient dan een eerlijke baan is wat voormalig burgemeester Barreto heeft gedaan in caracas. Je maakt speciale motor agenten van de leiders van criminele bendes en je geeft ze alle volmachten, waaronder het verstoren op welke wijze dan ook de demonstraties die door de oppositie gehouden worden of het oogluikend toelaten van andere criminele activiteiten.

Er zijn nog honderden voorbeelden te geven waardoor de jeugd ontspoort en in de criminaliteit terecht komt en.......allemaal de schuld van H. Chavez. Hij hoort zijn ministers aan te sporen voor de veiligheid, schoolopleidingen, om normen en waarde te leren en ook hoort hij ministers aan te stellen die iets meer verstand hebben dan een vlinderdas en hij hoort te beseffen dat je als president niet maar alles op de tv kan uitbraken.

We kunnen dus gerust stellen dat Hugo Rafael Chavez Frias onze kinderen vermoord.

Echte hoop op een snelle verbetering in deze krankzinnige situatie omtrent de criminaliteit heb ik niet.

De rage momenteel onder de jongeren is om tot een bende te horen en als je een dodelijke CV hebt dan is de kans groot dat je jezelf dan kan aansluiten bij een bestaande bende. En aangezien de pakkans klein is, is de drempel ook niet zo hoog meer.

Het is te hopen dat de bevolking in gaat zien dat het zo niet langer kan anders zullen er nog meer
Camilo Andres Torres Ojeda's vallen.

Groet
Alpha

2 reacties:

Roy zei

Ik lees nog steeds je blog.. handig om te vermelden is dat ongeveer 2 jaar geleden de zoon van gouverneur Morel zelf ook betrokken was bij een schietpartij in Kamy Beach... lekkere criminele teringzooi daar op Margarita.. blij dat we daar wegzijn.

Anoniem zei

Ach, mensen zijn overal hetzelfde. Als je vriendelijk blijft is er niets aan de hand. Je moet wel tegen messteken en kogels kunnen, natuurlijk.

Blogarchief