Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

dinsdag 30 juni 2009

Coup Honduras, on-democratisch?

De coup in Honduras en de politieke democratische correctheid van de wereld!!

Het zijn de vragen die me nu al een paar dagen dwars zitten vanwege de coup in Honduras en hoe de wereld de coup in Honduras veroordeelt.

Ik kan mezelf vinden om de coup in Honduras te veroordelen. Democratisch gezien en vooral politiek is het juist, om geweld tegen een president te verwerpen.
Maar........ kijken we misschien niet te eenzijdig en veroordelen we de coup vanwege het woord coup en geweld wat bij het woord "Coup" hoort.
En de coup is zonder enige druppel bloed verlopen, totdat Chavez zich ermee ging bemoeien.

Wordt er niet naar buiten gebracht door de nu nieuwe regering dat de coup daar was om de democratie te herstellen. Dit vanwege het feit dat de afgezette president de grondwet niet respecteerde en deze wilde veranderen en om andere wetten van diezelfde grondwet niet te respecteren. Een president wordt gekozen en dient als geen ander de grondwet te respecteren en te verdedigen. En niet vanwege zijn eigen behoefte en genot een referendum te gaan houden om aan te blijven, welke al was afgewezen door het zittende kabinet. Als een meerderheid al tegen het referendum gestemd en afgewezen heeft en een president wilt niet luisteren, dan kan ik me vinden in het ontslaan van een president. Ook een president is een werknemer en een uithangbord voor het land.

Ik vraag me ook af of het buitenland wel weet wat er zich afspeelt in Honduras en in Midden en Zuid-Amerika. Er is momenteel een enorme verschuiving aan de gang onder het mom democratie.
Terwijl het allang geen democratie is en Venezuela spant hierin wel de kroon met een president die een soort dictatoriale monarchie rond zijn persoontje heeft opgezet.

Hebben we niet met zijn alle G. Bush van de VS tot 1 van de slechtste presidenten ooit bestempeld, waaronder zijn bemoeienissen in het buitenland en zijn opleggende wil hoe het hoort te zijn in de wereld.
We kunnen H. Chavez gewoon gelijk trekken met G. Bush. Chavez wil zijn wil opleggen in Midden en Zuid-Amerika. Was het niet zo dat we geïrriteerd werden als bijvoorbeeld Nederland zo nodig het voorbeeld moest volgen van Amerika.

Zelaya de afgezette president van Honduras was een marionet van Chavez en Chavez gaf wel de oliegelden die hij weer op zijn beurt stal van de Venezolaan, mits het linkse gedachte goed werd gepropagandeerd en beter nog als het zou omslaan in het ultra linkse. Wat dan ook zou inhouden dat de democratie ingeruild zou worden voor het communisme en de installering van een Zelaya monarchie, op dictatoriale lees geschoeid.

En Honduras wilde dit voorkomen en volgens de laatste peiling voordat Zelaya kwam met het voorstel van het referendum was zijn aanhang al geslonken tot net 30%.
De invloed van Castro en Chavez in Honduras is groot en wanneer er iemand weet hoe je moet frauderen dan zijn deze twee de grootmeesters in het bewerken van uitslagen. De angst omtrent de reputatie van deze twee van hoe je uitslagen moet manipuleren heeft mijn inziens de coup veroorzaakt. Het niet willen afglijden naar een dictatoriaal bewind en het redden van de democratie.

Is het zo democratisch van Chavez om te dreigen met oorlog tegen Honduras. Chavez heeft nu al in 15 maanden twee keer gedreigd met oorlog (Colombia, Honduras). Niet meegeteld de keren dat als Amerika zou aanvallen hij wel even 11 Vietnams zou beginnen.
Degene die denkt dat dit democratisch tot stand is gekomen om Honduras aan te vallen is niet goed wijs.
Chavez is ook volgens zijn eigen zeggen tegen geweld en zeer vredelievend, maar steeds opnieuw bewijst hij dat de leugen ingebouwd is in zijn systeem en komt het soldaatje naar boven.
En wederom een bewijs van het na-apen van G. Bush, als je niet wilt luisteren dan komt er oorlog.

De ALBA landen hebben nu hun Ambassadeurs teruggetrokken uit Honduras en ook wat verschillende landen uit Zuid en Midden Amerika hebben aangekondigd om hun ambassadeur terug te trekken.

Is terugtrekken dan politieke correctheid om te tonen dat het geen democratische beslissing is geweest van Honduras. Is het stoppen met overleg en je mensen terugtrekken democratisch. Wellicht zouden de ambassadeurs met praten en hun standpunt toelichten aan de nieuwe regering en leger ze kunnen doen inzien dat een coup niet de oplossing is. En misschien komt er wel naar buiten dat er wel democratisch is gereageerd. Nu moeten we het doen met de opgerichte linkse zender van Chavez, namelijk de zender Telesur die verslag geeft.
Of moeten we de nieuwe G. Bush volgen met een aanval op Honduras?
En denkt nu niet dat de meerderheid van Venezuela kiest voor oorlog. Het democratische regime van Venezuela heeft alles in handen en dus is zo'n "voorstel" van Chavez al genoeg om oorlog te beginnen, terwijl ik zo'n 80% inschat die tegen een oorlog is.

Wel is het zo dat de chavista nu de onlusten veroorzaken in Honduras. Een soort gesponserde aanval van Venezolanen die ingehuurd zijn door Chavez, er wordt gesproken van ruim 500 chavista's.
Dit uiteraard ook gesteund met de uitlatingen van Chavez dat hij er alles aan gaat doen om Zelaya weer terug te krijgen als president van Honduras en dus de nu zittende regering omver wil werpen.
Terwijl Chavez zo vaak zegt tegen andere landen bemoei je niet met binnenlandse zaken van een ander land.

Waar blijft "nu" de internationale gemeenschap om dit te verwerpen? Geen enkele letter lees je van een regering die dat verwerpt.

Wanneer wordt er "nu" democratisch gereageerd met een protest tegen Venezuela of de ALBA landen en worden de ambassadeurs daar teruggeroepen? Of is het beter om je kop in het zand te steken met het mooie weer op Zandvoort en denkende aan een zonnebril die je als onkosten wil gaan opgeven.

Maar de vraag blijft voor mij, wat is democratische correctheid. Het beschermen van de democratie of democratisch de nek om laten draaien van de democratie.


groet
Alpha

Blogarchief