Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 13 juni 2009

Geheim regerings document, de M-28.

Volgens een geheim document die journalist Gustavo Méndez van El Universal liet zien, heeft de regering samen met een chavista groep plannen om 6 universiteiten over te nemen. De plannen werden gesmeed op 28 maart 2009. De chavista groep gaat nu door het leven met dezelfde naam als het document de "M-28."
De universiteiten die op de zwarte lijst staan zijn, UCV, Universidad de Carabobo, ULA, LUZ, la Universidad Simón Bolívar en la Lisandro Alvarado de Barquisimeto.

Ik hoor nu mensen denken van ja, "ik kan ook met een lijst komen en de chavista's zwart maken."
Totdat het niet zeker is dat de lijst bestaat, het zou prettig zijn als ik de lijst te zien zou krijgen, hou ik er toch rekening mee dat de lijst bestaat. Het is een afweging van feiten en gebeurtenissen in de tien jaar die Chavez met zijn chavista aanhang meedraagt, waardoor de M-28 aannemelijk genoeg klinkt.

Een heel beknopte uitleg waarom en foto's en video clips.

In het verleden hebben we genoeg demonstraties gezien die verstoord werden door politiefunctionarissen die zich te buiten gingen aan geweld op de campus van de universiteiten. (Niet vergeten dat elke universiteit een autonoom gebied is in Venezuela. Dat wil zeggen de politie mag er niet komen zonder toestemming.)

Ook hebben we kunnen zien dat "burgers" reden op politiemotoren met een wapen in de hand en begonnen te schieten op de demonstrerende studenten. Vele hebben nodeloos het leven gelaten door het optreden van het regime.
Ook kunnen we terugkijken op chavista's die hun mede landgenoten aanvielen die aan het demonstreren waren. Vaak met excessief geweld ging de rojo rojita te keer.
Zijn er ooit daders opgepakt ehh...... ja maar ook weer vrijgelaten, omdat er geen bewijs was.

Chavez is als de dood voor de studenten beweging en waarschuwt ze telkens weer, als er een demonstratie is tegen de regering. De studenten hebben er ook voor gezorgd dat Chavez in 2007 zijn macht niet kon uitbreiden en verloor voor de eerste keer een stemronde. Helaas is het hem wel gelukt op 15 februari 2009 en mag nu trots de naam dictator dragen.
En Chavez wil dat het lesprogramma meer en meer de leer van het communisme moet geven.
Tevens heeft Chavez de universiteiten 20% gekort in hun budget. De universiteiten konden al niet rondkomen en met de korting vallen vele lesuren uit. De universiteiten die demonstreerde tegen deze korting staan nu op de zwarte lijst.

Op 20 mei was er een grote demonstratie in Caracas, waar zowel studenten als burgers demonstreerde.
Op die dag werd er op de universiteit (UCV) 4 bussen in de fik gestoken door chavista's.
Tot op heden kan de politie niemand identificeren en heeft niemand opgepakt. Wel wordt er tot twee keer toe 's nachts bij de eigenaar van Globovision huiszoeking (met een grote politiemacht) gedaan voor een opgezette hamster. Ze wilde zekerheid hebben of er toch niet een trofee was die verboden was.
Nu een video clip gevolgd door wat foto's. Je hebt totaal geen kennis van de taal nodig om dit te begrijpen. De foto's spreken voor zichzelf en zijn snapshots uit de video's.
Een hele kleine uitleg: We zien een buschauffeur die verteld dat hij overvallen werd op de Campus door een man of 5 en die zwaar bewapend waren.
Ook zien we een PSUV student Alejandro Padron die weet te vertellen dat er geen chavista's aan hebben meegedaan en dat ze dit verafschuwen. Netjes en keurig gefilmd door de VTV, wat de zakkenwasser niet door heeft is dat zijn maat duidelijk herkend wordt als dader.
Mocht de video niet werken dan hoor ik het wel, youtube heeft deze beveiligd voor boven de 18 jaar. Dan vervang ik deze voor een werkend exemplaar.Ik begrijp dat het misschien te snel ging en hier een paar foto's die na het zien van de clip ineens heel duidelijk zijn. (klik op foto voor vergroting)
Een chavista groep die heel scheinheilig doet en rustig staat te kijken.


De schijn bedriegt.


Een andere chavista die niet schroomt om overal tevoorschijn te komen, we gaan nog steeds uit van de eerste foto.En op deze foto staan er nog een paar die "niets" gedaan hebben.


Een flinke tijd terug in de tijd werd deze foto gemaakt. Ik schat op zo'n 18 maanden geleden.
De clip komt.


Nu waren er laatst weer wat onlusten op de Campus en werd er een journalist van Globovision tegen de grond gewerkt en geslagen en geschopt. De clip geeft een bekend gezicht te zien. O..ja.... het zijn niet alleen de chavista mannen die gestoord praten of agressief reageren, de vrouwen hoor je boven alles uit met hun "DALE, DALE DALE" (sla hem, sla hem).Wanneer we de gebeurtenissen op een rij zetten met de recentelijke aanvallen van Chavista's, dan wordt de M-28 een stuk aannemelijker. Er komt een reden voor Chavez om de Universiteiten, laten we maar zeggen, te hervormen. De autonomie verdwijnt van de Campus en de hervorming met de leer van het Marxisme kan sterker worden gemaakt. En.....elk begin van onvrede bij de studenten kan direct de kop worden ingedrukt door ze te verwijderen van de universiteit.
Chavez zou dus in de toekomst niet meer zo bang te hoeven zijn voor een demonstratie van de studenten. De vrije mening en wederom een stukje mensenrechten wordt ontnomen.

Ook met de clips is het duidelijk dat VTV een schandalige vertoning maakt vol met leugens.
Zonder Globovision en de video opnames, die overigens gemaakt zijn door studenten, welke Globovision wel durft te laten zien weten we wat er gebeurd is.
Momenteel met de dreiging dat Globovision moet sluiten en het optreden van VTV kunnen we direct in zien hoe de nieuwsvoorziening in de toekomst eruit ziet. Geen waarheid meer en alles ten faveure van Chavez.


Groet
Alpha

Blogarchief