Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 5 juni 2009

Globovision krijgt torenhoge boete, Einde Globovision?

Zojuist bekend geworden dat Globovision een boete is opgelegd van 30.000 TAX Units. Omgerekend naar Bolivars praten we over een bedrag van Bs 582.000.000.000
I dollar is 2,15 BsF. Vergeet niet dat er drie nullen af moeten met omrekenen.

Dit bedrag zou per direct moeten worden overgemaakt anders moet Globovision per direct stoppen met uitzenden.

Het zou gaan om een eerder geval waarin Globovision in hoger beroep was gegaan in 2003. De equipement van Globovision zou microwave golven hebben uitgezonden. Ondanks alle bezwaarschriften en bewijzen heeft heel toevallig vandaag het hoge gerecht besloten dat Globovision zich niet aan de regels heeft gehouden. Globovision kan hiertegen niet verder in beroep gaan.

Tevens heeft Globovision de Seniat over de vloer gekregen en er werd een boete opgelegd van 5.073.000.000 BsFuerte. dit vanwege het feit dat Globovision tijdens de coup berichten/reclame heeft uitgezonden. Dit geld trouwens voor alle TV stations, maar daar is tot op heden nog niets over terug te vinden of deze ook daadwerkelijk zo'n boete hebben gekregen.
Hier is een Spaanstalige video clip waar aardig in gehakketakt word. De verslaggeefster is van VTV die maar eindeloos blijft doorzeuren of het politiek getinte berichten waren. tot op het vervelende aan toe blijft ze doorzeuren en telkens weer kreeg ze het antwoord dat alle kanalen dezelfde berichten stuurden en dat deze goedgekeurde berichten waren van de staat.
Deze "STAATSTERRORISME" is nog niet over er is nog meer.
Bij de eigenaar van Globovision Dhr. Zuloaga is opnieuw huiszoeking gedaan i.v.m. de trofeeën die deze man hield. Eerder artikel over inval.

En of het niet genoeg is Dhr. Zuloaga is vandaag bij het gerechtshof geweest om de aanklacht aan te horen over de 24 auto's die stonden geparkeerd in zijn garage.


Het begint erop te lijken dat dictator Chavez nu toch zijn zin krijgt en dat Globovision het zwijgen wordt opgelegd.
Het was nodig om het tot een "eerlijke" manier uit te voeren . Dit om zijn chavista's te niet te veel tegen het hoofd te stoten en om de schijn op te houden naar het buitenland dat alles eerlijk is verlopen en dat de democratie heeft gesproken.

De doorn is uit het oog van Chavez getrokken en ik hoop dat er weerhaken aan zitten. Het zal ongetwijfeld tot grote protesten komen als Globovision door deze problemen niet meer zou uitzenden.
Elke burger in Venezuela weet en voelt gewoon dat het een wraak actie is van Chavez tegen Globovisio, het enige objectieve kanaal die de waarheid durfde te laten zien.

Update:
Er was wat onduidelijkheid over de hoogte van het bedrag wat aan boete moest worden betaald.
Op Globovision en we mogen toch wel aannemen dat zij goed op de hoogte zijn van de boete die de Seniat heeft opgelegd word er nu gesproken van 5.073.589,37 BsF
Globovision met video clip

Groet
Alpha

Blogarchief