Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

maandag 1 juni 2009

Kidnapping door regering. Otto Gebauer voormalig bewaarder H. Chavez tijdens coup 2002,

Een paar dagen geleden is Otto Gebauer opnieuw opgepakt en volgens zijn vrouw gemarteld in de gevangenis.

Voor velen is dit een bericht in de krant die eigenlijk nietszeggend is. Tegenwoordig met het regime van Dictator Chavez is er van alles te verwachten op het gebied van mensenrechten en noem alles maar op waar je het woord rechten voor of achter kan plakken. Maar vaak zijn dat zeer interessante berichten als je de achtergrond een beetje kent.

Otto Gebauer de leger kapitein die in 2002 het bevel kreeg tijdens de coup om Chavez te bewaken en er voor te zorgen dat er geen haar gekrenkt werd bij Chavez. Alles moest "clean" verlopen en geen gedonder met eventuele rechten van de mens. O. Gebauer heeft zich uiterst strikt aan dit bevel gehoor gegeven. Hij troostte H. Chavez zelfs toen hij van angst begon te huilen en allerlei scenario's in zijn gestoorde zieke geest zag opkomen over hoe ze hem zouden ombrengen. Hij smeekte Gebauer om hem niet om te brengen.
Kapitein Gebauer verzekerde hem dat niemand hem ook maar met 1 vinger zou aanraken. En zo geschiedde het dus ook, Chavez kwam uit zijn benarde situatie tevoorschijn alsof hij een kuur tegen de stress had mogen doen.

Die dag op 11 april 2002 gebeurde er heel veel in een korte tijd en het is misschien wel aardig om te weten welke officieren de bevelen gaven en of ze ook hetzelfde lot ondergaan als kapitein Gebauer. Namelijk het afpakken van de rechten die een mens heeft en of ze ook gemarteld werden en/of ze nu nog gemarteld worden.

We gaan dus nog even terug naar 2002. Er waren wat hoger geplaatste officieren die Gebauer het bevel gaf om samen met 6 andere officieren Chavez te vergezellen naar de militaire basis Turiamo.
Hoe ging dit in zijn werk;
Gebauer was aan het werk bij checkpoint Fort Tiuna toen hij om 12 uur 's middags een telefoontje kreeg van Luitenant Kolonel Medina Acosta om zich te melden bij Generaal Godoy Peña en Quintana Chacon op de militaire basis het 35ste regiment van de militaire Politie (35 regimiento de la Policía Militar) Welke onder het bevel stond van kolonel Rodríguez Salas.

Deze kolonel gaf een specifieke order aan Gebauer om H. Chavez in gevangenschap te vervoeren naar de gevangenis en kreeg een document mee dat H. Chavez onder nummer 35RPM-LJSM werd ingeschreven en dat er geen soldaten of officieren H. Chavez mochten bezoeken. Gebauer was de enige persoon die Chavez in de gevangenis mocht zien.

Middernacht 12 april 2002;

Kolonel Vaamonde Rojas en Díaz Semprún informeerde kapitein Gebauer over het transport naar de basis Turiamo en dat hij vergezeld werd met 6 andere officieren.
Bij aankomst op de basis Turiamo was daar Luitenant Marino Vaccari Álvarez om het "gezelschap" te ontvangen.
De gevangene H. Chavez prees later nog kapitein Gebauer en omhelsde hem zelfs om hem te bedanken voor zijn "outstanding" kwaliteiten als een militair.

We hebben nu een paar officieren genoemd en wat doen deze nu!!

  1. Luitenant Kolonel Medina Acosta nu gepromoveerd tot kolonel en werkzaam bij Ceconasede (Secretaría del Consejo Nacional de Seguridad y Defensa) te Miraflores.
  2. Godoy Peña gepensioneerd en er was geen rechtszaak tegen hem.
  3. Quintana Chacon nog steeds actief en zonder rechtszaak.
  4. kolonel Rodríguez Salas. Heeft asiel aangevraagd en gekregen.
  5. Kolonel Vaamonde Rojas en Díaz Semprún en de 6 andere officieren zijn nogsteeds werkzaam en er was geen open rechtszaak tegen hun.
  6. Luitenant Marino Vaccari Álvarez heeft op eigen verzoek gevraagd om niet meer actief te zijn in het leger en zit nu thuis ook was er geen rechtszaak.
Hoe anders verloopt het met legerkapitein Otto Gebauer.

Otto Gebauer vluchtte eerst naar Montevideo, Uruguay, maar het hoge gehalte aan chavista's bracht daar geen veiligheid voor hem. Daarna een tour, eerst naar Brazilië, Argentinië, Chili naar uiteindelijk Lima, Peru waar hij asiel kreeg, vanwege het feit dat zijn leven niet zeker was. In 2005 besloot de man, gedreven door verdriet vanwege het gemis van zijn gezin, om heimelijk terug te keren naar Venezuela. Hij werd opgepakt en veroordeelt tot 12 jaar 6 maanden 22 dagen en 12 uur.
Gebauer werd gedetineerde in de onpopulaire gevangenis Ramo Verde. Gedurende deze periode kreeg hij zijn 4 jaar oude dochter anderhalf jaar niet te zien.
Zijn vrouw werd ontheven van haar regeringsfunctie en tot op heden kan zij niet werken voor de regering.

Bij zijn arrestatie in 2005 werd Otto Gebauer in de Ramo Verde gevangenis gemarteld. Hier een video clip uit 2007 waarop Otto Gebauer zijn verhaal verteld en we zien Patricia Andrade die als advocate en als strijdster voor politieke gevangen in de bres springt, haar beklag doet op de mensonwaardige en rechteloosheid om een gevangene zo te behandelen.
Er is een opname van Globovision waar Ana Mercedes melding maakt dat haar man is opgepakt cq gekidnapt en dat ze niet weet wat allemaal gebeurd is.

De ex kapitein is dus opnieuw opgepakt nadat hij vervroegd vrij kwam en op deze clip (helaas is het geluid niet echt geweldig, (eventuele klachten naar Dailymotion) zien we de vrouw van Otto Gebauer, Ana Mercedes de Gebauer in gesprek met Miguel Ángel Rodríguez van RCTV. Het gaat om de macht die Chavez heeft en hoe "ogenschijnlijk" hij alles zo goed voor heeft met o.a Otto Gebauer. Zoals de laarzen die hij geschonken heeft aan de ex kapitein, omdat het zo'n goede militair is. Miguel maakt de kachel aan met het regime Chavez.

Note: Een regeling met de regering zorgde ervoor dat Gebauer zijn vrijheid gedeeltelijk terug kreeg. Deze hield in dat hij vrij was om te werken maar 4 nachten in de gevangenis moest overnachten en in de weekenden was hij vrij. Zonder logica werd deze overeenkomst geschrapt en moest terug naar de "DIM" Direccion de inteligencia de militar. Waar hij momenteel sufferd van folteringen in de gevangenis Ramo Verde.


We hebben ook nog wat privé brieven die Otto Gebauer tijdens zijn detentie geschreven heeft.
Het is werkelijk onbegrijpelijk als je de brieven leest wat deze man is overkomen. Martelingen, beschuldigingen tegen hem die werkelijk niet kloppen. Bewijsmateriaal tegen hem die klinkklare onzin is. Zelfs beschuldigingen, leugens van dictator Chavez dat hij klaar stond voor een vuurpeloton. De brieven 10 stuks in totaal geven een complete waanzin over het proces van Gebauer en hoe het leven in de gevangenis is. Wat deze man is overkomen grenst aan het onwaarschijnlijke. Alles druist in tegen het respect voor de rechten van de mens en over een justitieel apparaat wat aan alle fronten hapert of gewoonweg niet functioneert. En hoe de corruptie hoogtij viert zowel in de gevangenis als bij justitie.
Voor degene die de brieven willen lezen klik op de afbeelding hieronder. De brieven zullen dan ook beter te lezen zijn. Overigens zijn handschrift is aangetast door de martelingen die hij heeft moeten ondergaan aan zijn handen. Het is moeilijk te lezen en om eerlijk te zijn het kostte me veel moeite. Ik kon niet alles lezen, maar de inhoud werd wel duidelijk. Zijn Spaans is werkelijk magnifiek. Het is trouwens een blijvende beschadiging die hij heeft opgelopen aan zijn handen en het heeft hem veel moeite gekost om de brieven te schrijven.

We kunnen gewoon zeggen dat Otto Gebauer een militair was die je voor een boodschap kon sturen. Ondanks zijn aversie tegen Chavez heeft hij de man (Chavez) als gevangene behandelt zoals het hoort. Geen moment heeft hij de regels overtreden en Chavez behandeld zoals de regels en wetten zijn geschreven.
Heel anders behandeld Chavez zijn gevangenen, regels en wetten worden aan de kant geschoven en de harde heerserhand regeert.

Niet voor niets elimineert Chavez momenteel zijn tegenstanders. Neem M. Rosales is gevlucht naar Peru, Otto Gebauer is opgepakt en zonder enige reden werd hij gemarteld. Dit vanwege het feit dat Chavez momenteel zeer weinig vertrouwen heeft in zijn leger. Er zijn al verschillende kopstukken in het leger vervangen en de verwachting is dat er meerdere zullen volgen. Vergeet ook niet dat Chavez de macht wegneemt van de burgemeesters en gouverneurs in Venezuela. Het beste voorbeeld is wel Ledezma die nu onder super visie staat van Jacqueline Faría. En indirect nu ook de andere burgemeesters moet aansturen, op eentja na dan.
De paranoide Chavez die zegt zo geliefd te zijn bij de bevolking heerst momenteel alleen maar door zijn macht. Het land wordt geregeerd door fraude, criminaliteit, onkunde en door rojo's die alleen maar aan zelfverrijking denken.

Een ieder die momenteel een eventueel gevaar is voor zijn (overigens doodlopende) communistische economische revolutie van de 21ste Eeuw moet het zwijgen worden opgelegd.
Hierbij kunnen we gewoon stellen dat mensenrechten in Venezuela gewoon niet meer bestaat.
Alles moet wijken voor de idioterie van Chavez.

Wil wel sluiten met de woorden op de laatste brief van Otto Gebauer.
Voor mij klinkt het stukken beter dan wat Chavez verzonnen heeft.
La justicia, la libertad y la democraciaNote en bronnen
Mijn speciale dank gaat uit voor het maken van dit artikel naar mijn goede Venezolaanse vriendin Carmen die mij in contact gebracht heeft met, advocate Patricia Andrade, van wie ik veel info gekregen heb.
Muchas gracias Carmen y Patricia por la ayuda y la información que ustedes me han enviado.

http://www.venezuelaawareness.com/
http://www.venezuelaawareness.com/otto/otto.htm
Globovision
El Universal
Noticias24

Groet
Alpha

Blogarchief