Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

donderdag 18 juni 2009

Rood, Racisme, Fascisme.

Uitleg Racisme:

Wettelijke definities Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie "elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven"

Note. Chavez nam wel op een hele heldere wijze standpunt voor de Palestijnen in December en januari van dit jaar. Er is officieel een aanklacht tegen hem ingediend voor racisme. Chavez heeft zich tot nu gehouden aan zijn instelling van deze maanden en zich nooit verontschuldigd.

Uitleg Fascisme:
Fascist [zelfstandig naamwoord] aanhanger van het systeem waarbij de leider zijn wil oplegt aan anderen.

voorbeeld: Hitler was een fascist

Note: Denk aan de manier waarop Chavez de grondwet en wetten naar eigen goeddunken verandert en geen inspraak tolereert of dat het tegen de constitutie indruist. Wat Chavez wil veranderen gebeurd gewoon en de rest moet volgen.

Ook Mussolini was een fascist.
Zie hier de uitleg over Mussolini. Klik op tekst voor het hele artikel

Tijdens de hevige sociale onrust die Italië na de oorlog trof, greep Mussolini zijn kans. Fascistische knokploegen namen deel aan het 'herstel van de orde'. Als kampioen-bestrijders van het communisme kwamen de fascisten in 1922 in de regering. Met een demonstratieve 'Mars op Rome' werd dit alles bezegeld. Die mars was echt een propagandastunt in Mussolini-stijl: politiek als theater. (Tot Mussolini's grootste bewonderaars hoorde Adolf Hitler. Hitlers mislukte staatsgreep in de Beierse hoofdstad München, in november 1923, had gevolgd moeten worden door een Mars op Berlijn.)

Nu is het nooit leuk om met het idee te lopen dat je een racist of fascist bent.
De meeste van ons maken zich hier ook geen zorgen om, omdat ze denken dat ze geen Fascist zijn of Racist. Het komt bij de meeste niet eens op dat ze dit zijn.

In Nederland hadden we in de tweede wereldoorlog ook de meelopers met het regime van Hitler.
Deze NSBers zijn na de oorlog flink achtervolgd en gestraft. De vrouwen die heulde met de "vijand" werden direct bij de bevrijding allemaal kaalgeschoren en vele werden ook daadwerkelijk gestraft.
Wat deden ze verkeerd, ze steunde de politiek van Hitler en dachten een nieuwe wereldorde te scheppen. Het derde Rijk zou ontstaan volgens Hitler. Chavez is ook bezig met een nieuwe socialistische orde en heeft plannen om dit uit te breiden over geheel Zuid-Amerika.

Maar moet je je nu zorgen maken om je zelf uit te dossen in het rood en Chavez steunt?

Het is dezelfde politieke steun die je geeft als wat voorheen verschillende Nederlanders "de NSBers" gaven aan Hitler.
Een politiek met racisme en fascisme.

Voorbeeld van het uiten van chavista's
Het is dus een keuze die je maakt als stemgerechtigde. Je stemt op iemand met een totaal pakket aan maatregelen en niet op de helft van de goede dingen die hij voorspiegelt en aantrekkelijk is voor jouw als persoon.
Ook heeft Chavez in Venezuela de kleur "Rood" een wel hele speciale betekenis gegeven.
En staat nu in Venezuela ook voor racisme en fascisme. Het is de kleur die hij uitdraagt voor zijn politieke richting en zijn posters of vlaggen enz.. enz.. is rood.
Dus zelfs de rode kleur die je draagt maakt je al verdacht in Venezuela.


Zo had iedere fascist zijn zwak voor een bepaalde kleur of teken, maar altijd in een leger uniform.
Mussolini had de voorkeur voor Zwart
Hitler had zijn voorkeur voor het hakenkruis
En Chavez's zijn voorkeur is rood


Stelling: Iedereen die het met Chavez eens is, zichzelf in het rood aankleed, maakt zich dus net als Chavez schuldig aan racisme en fascisme en is dus per definitie een racist en fascist!!

Groet
Alpha

Blogarchief