Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

zaterdag 6 juni 2009

Staatsterrorisme en misbruik van macht om Globovision te sluiten

Het is ook een update voor de post Globovision krijgt torenhoge boete

President H. Chavez, alias de laatste dictator van Venezuela, laat nu meer dan ooit laat zien dat er geen democratie is in Venezuela. (*) Hoelang hij deze schijndemocratie voor het buitenland kan ophouden ligt aan de media van vooral de schrijvende pers in het buitenland.

Volgens zijn opinie is Globovision een enorme stoorzender voor zijn carrière als dictator van Venezuela.
Laten we het eens zo stellen er is geen mens ter wereld die het altijd bij het rechte eind heeft. Iedereen laat wel eens een steekje vallen. Alleen H. Chavez denkt hier anders over, deze getraumatiseerde narcist met paranoïde achtergrond vind dat hij overal gelijk in heeft.
Om zijn gelijk te krijgen demoniseerd hij de vrije pers en gaat zelfs zover dat hij al zijn macht aanwendt om Globovision het zwijgen op te leggen. Chavez doet het handig om zijn wil op te leggen. In zijn loopbaan als president heeft hij zichzelf steeds meer macht toegeëigend en daarbij schendt hij de grondwet. Maar mede doordat hij steeds meer macht kreeg, kon hij deze aanklachten negeren. Nu met Globovision wordt het wel heel duidelijk dat er maar één heerser is en dat alle rechterlijke instanties aangestuurd worden door H. Chavez. Zelfs de op papier staande instanties die autonoom zijn!!!
De dictatuur is net even anders dan we gewend zijn van de hedendaagse dictaturen zoals in Noord-Korea, Cuba of Iran. Misschien doet de dictatuur zich het meest vergelijken met die van Hitler of met die van Mussolini of die van het vroegere communisme in Rusland onder Stalin, maar dan alleen het prille begin. Eerst alle macht naar je toetrekken op een populaire en legale wijze en dan ontneem je de rechten van de mens. Het duurt met deze snelheid waarmee Chavez momenteel te werk gaat niet lang meer of Venezuela staat in het rijtje waar Cuba en Noord-Korea al decennialang vertoeven.

De zaak Globovision laat exact zien waar en hoe de machtsverhoudingen momenteel liggen en hoe deze aangestuurd word om de televisiezender het zwijgen op te leggen.

Je hoeft geen Spaans te kennen om deze clip te begrijpen. In deze clip zie je hoe Chavez de "autonome" instanties gewoon beveelt en in zijn macht heeft om Globovision aan te pakken.
Let op de manier hoe hij kracht zet aan zijn betoog.De beslissing om Globovision te sluiten zal vele werkelozen opleveren en ik durf te garanderen dat geen werknemer een andere baan krijgt aangeboden bij bijvoorbeeld VTV. Zelfs de interieur verzorgster zal haar stofdoek alleen nog gebruiken in haar eigen woning. Alle zullen bijgeplaatst worden op de zwarte lijst van ongewenste medewerkers.Groet
Alpha


* Binnenkort een artikel waar we de luie en vet betalende schrijvende pers en de regering van Nederland eens lichtjes onder de "pen" nemen over de mensenrechten.)

Blogarchief