Welkom bij Free Opinion Venezuela

De berichtgeving in de Nederlandse kranten over Venezuela is nogal erg mager en berust vaak niet op exacte gegevens. Free Opinion Venezuela wil hier iets aan veranderen door de recente ontwikkelingen te volgen in Venezuela. Dat Hugo Chavez en zijn regering er niet altijd goed van af komt ligt meer aan hun optreden, dan aan iets anders. "De comments worden gemodereerd"

La información sobre Venezuela en los periódicos holandeses es mediocre y no siempre está basada en hechos reales. Free Opinion Venezuela quiere hacer un cambio con respecto a esto siguiendo el desarrollo de los acontecimientos en Venezuela. El hecho de que Hugo Chávez y su Gobierno se encuentren en una posición comprometedora se debe más que nada a sus acciones y no a otra razón. ''Los comentarios seran moderados previamente''.
Groet
Alpha

vrijdag 19 juni 2009

Venezolaans nieuws, een dag met herhalingen van robolucion, rijk zijn is slecht etc.. etc..

Zolang ik nu schrijf over Venezuela en Chavez, heb ik Chavez nog nooit kunnen "betrappen" op een waarheid, een losstaand feit wat helemaal en zonder flauwekul gewoon waar is. En het zijn allemaal herhalingen van vette leugens en verzinsels waar de man mee komt. Je wordt er soms gewoon melig van.
Pak een willekeurige dag uit het verleden en vergelijk het met 1 of twee dagen geleden en je zult zien dat het overeenkomt. Als Chavez op de TV komt dan denk ik weer daar heb je onze "Jehova" van de 21ste bolivariaanse socialistische eeuw weer.
Ik heb niets tegen Jehova getuigen, maar die komen ook elke week met hetzelfde verhaaltje langs en het liefst op zondagmorgen vroeg en dan lekker lang op de bel drukken!!

Soms heb ik het idee dat hij iedere keer opnieuw begint in zijn eigen draaiboek. Ik zie hem dan in gedachte 's avonds naar bed gaan in zijn fluwelen pyjama met okselzweetvangers en met zijn zijde ondergoed met incontinentie inlegslip (soms lacht hij en heeft niet macht om.....), pakt zijn draaiboekje van het nachtkastje en kijkt op zijn gouden cartier horloge, ingelegd met "8 diamantjes" die allemaal naar links wijzen en ziet dat het een oneven dag is. Hij slaat pagina 1 open (op de even dagen neemt hij pagina 2) en ziet tot zijn grote vreugde en verassing dat hij een rede moet houden over de kapitalisten en dat rijk zijn slecht is. Opgewonden over dit "nieuwe" onderwerp belt hij met zijn nieuwe vergatario naar zijn minister van financiën. Deze minister beantwoord het telefoontje met zijn nieuwe vergatario en ze slaan als oude viswijven aan het lullen. Tot zijn grote vreugde hoort Hugootje dat er steeds meer nieuwe rijken zijn en dat de "oude" rijken aan het uitsterven zijn.
Hij schiet van blijdschap in zijn nappa pantoffels met stalen neus. Chacon minister van Wetenschap heeft deze laten ontwikkelen, nadat Chavez zijn teen stootte aan een echt suikerklontje wat op de grond lag en de teentjes van Hugo worden nu beschermd tegen een eventuele andere aanslag van de CIA. Loopt door wat kamers heen, raakt de weg kwijt en beland in de kamer met prehistorische voorwerpen.
Loopt vloekend weg en klaagt waarom zijn huis zo groot is en vindt na een half uur de weg naar zijn slaapkamer. Uitgeput van deze onmenselijke inspanning kruipt hij in bed. Roept met de huistelefoon zijn kamermeisje en zegt dat de aircondition te koud staat en dat ze deze met een halve graad moet bijstellen.
Half halucinerende in bed bedacht hij dat het ergens wel loonde om in de prehistorische kamer te belanden. Hij pakt wat cocapasta en met de hulp van dit goedje komt hij op het idee voor zijn rede, om over vroeger te beginnen dat de rijken alles gestolen had van de bevolking en dat het nu tijd is om alles terug te stelen.

Ineens begint zijn automatische fax heel zachtjes te zoemen. Hij staat weer op, schiet in zijn protector sloffen en loopt zonder bril naar het fax apparaat. En er komt een voor hem nieuw bericht te voorschijn van de Stanford bank. Een brede glimlach verschijnt als hij allemaal bekende namen ziet en de cijfers. Hugo is blij als hij denkt dat ze aan hem denken om de nieuwe telefoon nummers door te geven. De CIA luistert altijd mee dus het is goed zo.
Dit is de Lijst met "telefoonnummers.
500 STANFORD BANK LIST PSUV
Diosdado Cabello US$ 278,561,500
Danilo Diaz Granados US$ 107,484,000
Victor Cruz Weffer US$ 98,675,500
Ali Rodriguez Araque US$ 79,231,500
Tobias Nobrega US$ 77,109,500
Rafael Sarria US$ 66,182,500
Rafael Alvarez Cederborg US$ 45,627,000
Carlos Eduardo Kauffman US$ 43,762,000
Rafael Ramirez US$ 39,765,500
Jesus Maria Viloria US$ 34,728,500
Guillermo Palacios US$ 31,706,000
Orlando Soghbi US$ 26,607,000
Jose Vicente Rangel Vale US$ 26,068.130
Jose Gregorio Vielma Mora US$ 24,879,000
Freddy Bernal US$ 22,891,000
Jorge Luis Garcia Carneiro US$22,685,500
Ramon Alfonzo Carrizales Rengifo US$ 21,349,000
Francisco Ameliach US$ 20,993,000
Jose Vicente Rangel Avalos US$ 19,937,000
Rafael Jose Sanchez Marquez US$ 18,375,500
Hugo de los Reyes Chavez US$ 17,743,500 (Hugo (Chavez's father)
Leonardo Gonzalez Dellan US$ 17,375,500
Hector Navarro US$ 16,078,500

Met zijn hoofd in de wolken loopt hij weer terug naar zijn kingsize bed, maar daar stoot hij zijn protector slof tegen het nachtkastje. Hij begint te lachen en het inlegslipje deed zijn werk. Niet storende aan wat er beneden gebeurde dacht hij, geweldig die Chacon, ben blij dat ze bijna alle banken hebben overgenomen.
Dit moet gevierd worden gaat er door zijn lege grijze cellen. "Ik zal morgen even de coördinaten doorgeven waar ik mijn barbecue feestje geef op de finca in Barinas. (deze hebben ongeveer de grootte van Luxemburg)
En met een tevredengesteld leeg hoofd valt hij in slaap.

Gebaseerd op de eerste twee berichten wat ik vanmorgen in de krant zag staan.

Artikel 1.
Artikel 2.

Blogarchief